Şanlıurfa'da emekliler 3 bin TL'ye tepkili: "En az 5 bin TL olmalı"

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere bayram ikramiyesinin 3 bin TL'ye çıkarıldığını duyurmasının ardından Urfa Değişim mikrofonlarına konuşan emekliler, 3 bin TL'nin çok az olduğunu ve en az 5 bin TL olması gerektiğini söylediler.

2018 yılında yürürlüğe giren emeklilere bayram ikramiyesi Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere senede iki defa verilen bir ikramiyedir.

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında emeklilere verilecek olan ikramiye bin TL’den başladı ardından bin 200 TL’ye çıkarılmıştı ve 2 bin liraya kadar yükselmişti. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere yapılan yüzde 50 zamla birlikte emekli ikramiyeleri 3 bin TL’ye çıkarttıklarını duyurdu.

Konuya ilişkin Urfa Değişim Mikrofonlarına konuşan emekliler, “Şu anda enflasyonu hesaba katarsak paranın hiçbir değeri kalmadı. Bir emekli Kurban Bayramı’nda bir kurban alabilecek kadar bir ikramiyenin verilmesi gerekir. Emeklilere en az 5 bin TL verilmesi gerekiyor” dediler.

“EMEKLİLERE KURBAN BAYRAMINDA BİR KURBAN ALABİLECEK KADAR ÖDEMENİN YAPILMASI GEREKİR”

 “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşlara vereceği 3 bin TL emekli ikramiyesi bence sarayın çerezi olsun” diyen emekli Musa Çelik, “2018 yılında bayram ikramiyesi diye bir ikramiye çıktı bu bayram ikramiyesi dediğimiz şey o zamanlar bin liraydı eğer bunu enflasyona vurursak bugünün rakamları ile 10 bin TL’nin üzerinde olması gerekiyor. En az bir emekli Kurban Bayramı’nda bir kurban alabilecek kadar bir ödemenin yapılması gerekir. Yani Buda ortalama 10 bin TL’nin üzerinde olması lazım. Sözde bu ücretler TÜİK’ in açıkladığı resmi rakamlara göre belirleniyor. Emeklilere verilen ikramiyeler eğer TÜİK’in rakamlarına göre belirlenip bu rakamlar gerçek olsaydı benim emekli maaşım bugünün rakamlarıyla 25 bin TL’nin üzerinde olurdu. Emekli ikramiyesi en az bir kurban parası kadar olmalıydı. Öte yandan emekli maaşı bir insanın geçim kaynağıdır.” dedi.

“CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN VATANDAŞLARINA DESTEK ÇIKMASI LAZIM”

İmdat Asilkurt isimli vatandaş ise yaptığı açıklamada, “Bana göre emekli ikramiyesi en az 10 bin TL olması gerekiyor çünkü enflasyon almış başını gidiyor. Günün şartlarıyla her şey yüzde 200 zamlanmış. İktidar kendi kafasına göre karar veriyor bu şekilde olmaz şu anda enflasyonu hesaba katarsak paranın hiçbir değeri kalmadı. Biz emekliyiz eğer başımızdakiler 10 bin TL ile geçimini sağlayabiliyorlarsa biz de sağlayabiliriz ama eğer ki onlar sağlayamıyorsa onların vicdanına bırakıyoruz. İnsanları bu kadar mağdur etmemeleri lazım. 15 Temmuz darbe gecesinde biz vatandaşlar olarak devletimizin arkasındaydık ve her türlü desteği sağladık, şimdi ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşlarına destek çıkması lazım. Başımızdakiler ayrımcılık etmeden herkese eşit davranması lazım. Dışardan turistler nasıl gelip Türkiye’de rahat bir şekilde tatile yapabiliyorlarsa Türkiye’deki vatandaşlar da aynı şekilde rahat bir şekilde gidip yurtdışında tatil yapabilsin. Herkesin elini vicdanına koymasını bekliyorum vatandaşların mağdur edilmemesi lazım” ifadelerini kullandı.

“EMEKLİ İKRAMİYESİ 5 BİN TL OLSAYDI MAKUL BİR FİYAT OLURDU”

“Emekli ikramiyesi 3 bin TL oldu tabi devlet ne verirse ona razıyız ama 3 bin TL yeterli değil diye konuşan İsmail Davizan, “Ne yapalım bununla idare edeceğiz, normalde emekli ikramiyesinin en az 5 bin TL olması lazımdı. Bizim maaşımız da var emekli ikramiyesi de 5 bin TL olsaydı makul bir fiyat olurdu. Devlet aile bütçesine düşünerek ona göre bir bütçe çıkarsa daha iyi olurdu yani Türkiye ekonomisi şu anda çokta iyi değil. Vatandaşlar biraz daha düşünülse daha iyi olurdu. Devletimizi Allah başımızdan eksik etmesin terör bir yandan enflasyon bir yandan dövizin artması bir yandan onlarda mecburen bunları dikkate alarak ona göre bir düzenleme yaparlar” diyerek sözlerini noktaladı.

“ERDOĞAN, BİZE EMEKLİ İKRAMİYESİ VERMESE BİLE BİZ ONDAN BAŞKA KİMSEYE OY VERMEYİZ”

Emekliler olarak seslerini duyuramadıklarını söyleyen emekli Kemal Doğan, “Bayram ikramiyesi diye bize 3 bin TL verecekler 3 bin TL bizim neyimize yetecek, eğer emekli ikramiyesi verilecekse en az 5 bin TL olması gerekiyordu. Aslında 5 bin TL de çok az ama şimdiki ekonomiye göre normal. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bize emekli ikramiyesini vermese bile biz oyumuzu ondan başka kimseye vermeyiz buradan kendilerine selam gönderiyoruz” diye konuştu.

 

Ramazan Bayramı Kurban Bayramı Şanlıurfa bayram ikramiyesi Şanlıurfa haberleri urfa haberleri