Şanlıurfa'da fuar girişimcileri talepten memnun

TAKİP ET

Şanlıurfa'da 9-18 tarihleri arasında açılan 12. Gıda - Yöresel Ürünler - Hediyelik Eşya - Tekstil - Giyim ve El Sanatları Fuarına Şanlıurfalılar yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye'nin 81 ilinden gelen, 150 farklı firmanın katılımıyla düzenlenen ve yöresel lezzetlerin Şanlıurfalıların beğenisine sunulduğu 12. Gıda - Yöresel Ürünler - Hadiyelik Eşya - Tekstil - Giyim ve El Sanatları Fuarı kapılarını açtı. Tescilli coğrafi işaretli yöresel ürünlerin sergilendiği stantlarda Şanlıurfalılar yoğun ilgi gösteriyor.

Şanlıurfa’da kurulan 12. Gıda - Yöresel Ürünler - Hediyelik Eşya - Tekstil - Giyim ve El Sanatları Fuarında stant açan girişimciler Urfa Değişim mikrofonlarına yaptıkları açıklamada, bu tür etkinliklerin Şanlıurfa’da yapılasının önemli olduğunu vurguladılar.

“SATIŞLARIMIZ İYİ DURUMDA BİZİM İÇİN FUAR İYİ GEÇİYOR”

Fuara Hanımeli Çiçek olarak katılım sağladığını ve yaklaşık dört senedir bu işi yaptığını söyleyen Aysel Geylani, “Burada gördüğünüz her şey elişi kendim kesiyorum, kendim tasarlayıp, kendim boyuyorum ve şu anda bunlar trend olan çiçekler. Bu fuar insanların ürünlerimizi görmesi beğenmesi ve fikir edilmesi açısından güzel bir etkinlik oldu, o yüzden şu anda bu fuarda tanıtımımızı yapıyoruz. Şanlıurfa’da talep şu anda çok var kadınlar zaten çiçekleri çok severler hem dekor olarak kullanıyorlar hem de hoşuna gittikleri için çok fazla alıyorlar ve biz de çok fazla çeşit var. Kişinin kendi zevkine göre istediği çiçeği beğenip tasarım yapabiliyoruz. Renk olsun model olsun bizim için hiç fark etmiyor kim nasıl isterse ona göre tasarlıyoruz.

 Bizim tekli çiçeklerimiz 50 TL’den başlıyor her bütçeye ve her zevke göre tasarlanıyor, tabi haliyle fiyatlarda tasarıma göre değişiyor yani 50 TL’den başlıyor 300-400 TL’ye kadar çıkıyor fuarın özellikle pazar gününe denk gelmesi insanlar açısından çok büyük avantajlar oldu ve tabi bizim içinde çok iyi oldu çünkü insanlar hem gezmiş oluyor hem vakit geçirmiş oluyor hem de bütün ürünlere göz atma imkânı buluyor tabi buda haliyle işlerimizi olumlu yönde etkiledi ve satışlarımız iyi durumda. Bizim için fuar iyi geçiyor. Fuar 9 ile 18 Şubat tarihleri arasında açık 14 Şubat Sevgililer Günü olduğu için eşlerine sevgilerine hediye almak için fuarı tercih edebilirler herkesi fuara bekleriz.” dedi.

“BİZ FUARA BİR NEVİ GÜMÜŞHANE’Yİ TEMSİLEN GELİYORUZ”

Muhammet Gündoğdu isimli girişimci ise yaptığı konuşmada, “Ben on senedir bu iş yapıyorum ve her sene Şanlıurfa’ya geliyorum.  Şu anda bu fuara yedi ya da sekizinci katılımımız ve buranın müşterisi artık bizi tanıyor, biliyor, temiz mal satıyoruz kötü ürün satmıyoruz. Ürünlerimiz hemen hemen hepsi organiktir. Sağlam, güvenilir, organik olan her şeyden kazanılır ama sahte ürün satılırsa gelir elde edilmez. Temiz ürün getirmek bir nevi müşteri çekip tekrardan aynı ürünleri satmak demektir. Tezgahlarda Gümüşhane ürünleri bulunmakta. Pestil kümemiz. Cevizli sucuklarımız, fındık ezmesi, muska tatlılarımız, bunlar hepsi doğal olarak yaptığımız ürünlerdir.

 Burası fuar olduğu için tezgâhlardaki ürünler Gümüşhane’ dekine göre biraz daha uygun ama tabi Buda üründen ürüne değişiklik gösteriyor ve hepsi birinci sınıf, ikinci sınıf ürünlerde var ama biz onları burada satmıyoruz ve tezgâhtaki en uygun ürünümüz 300 TL’den başlıyor. Şu anda bir tatlının kilosu 400 - 450 TL iken bizim tezgâhtaki en uygun ürünümüz 300 TL’den başlıyor. Biz fuara bir nevi Gümüşhane’yi temsilen geliyoruz. Ürün tanıtımımızı yapıyoruz. Vatandaşlar ilgi gösteriyor, almak için veya tadına bakmak için de olsa tezgâha göz atmadan geçmiyorlar tabi ekonomide zorlukları düşünürsek biraz olumsuz yönde etkiledi. Enflasyon da bir dengesizlik oldu ama yine de insanlar alım gücüne bağlı bir kesim almaya çalışıyor. İnsanlara elimizden geldiğince de yardımcı oluyoruz. Şanlıurfa’da böyle bir etkinlik düzenlendiği için herkese teşekkür ediyorum bütün Urfalıları fuara bekliyorum.” sözlerinde bulundu.

“BEN FUARDA BEKLENTİLERİME YAKLAŞTIM SAYILIR”

Yaklaşık iki seneden beridir bu iş yaptığını vurgulayan İslam Şimşek isimli girişimci ise, “İlk sene pazarlarda falan satışlar yaptım son bir sene ise fuarları geziyorum. Hafta sonu yoğunluk vardı ama bugün hafta içi olduğu için o kadar fazla bir yoğunluk yok ama beklentilerimi yaklaşıldım sayılır. Kazanç olarak Fuar hafta sonu benim için iyi geçti ama bakalım önümüzdeki hafta nasıl geçecek. Ben hem Şanlıurfa’ya hem de fuara ilk defa geliyorum.

Ben Şanlıurfa’ya daha düzlük bir alan bekliyordum ve Urfa’nın bu kadar geliştiğini düşünmüyordum. Şu anda stanttaki çantaların fiyatı 150 ile 250 TL arasında değişiyor. Bazı müşteriler daha pahalı istediği için bir kısım çantamda 500 TL civarındadır, fuarın düzenlemesine katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Çok nezih bir ortam ve temiz Şanlıurfa’nın halkı çok güler yüzlü herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“FUAR BİZİM İÇİN HEM REKLAM HEM DANIŞAN KABULÜ İÇİN ÇOK GÜZEL AVANTAJ OLUYOR”

Diyetisyen Sena Korkmaz isimli genç girişimci ise Urfa Değişim mikrofonlarına yaptığı açıklamada, “Şanlıurfa’nın Haliliye İlçesinde Diyetisyen Sena Korkmaz Kliniğimiz bulunmakta. Kendi tanıtımımızı yapmak için fuara katılım sağladık. Fuara şu anda katılım gayet güzel durumda aslında bizim için hem reklam hem danışan kabulü için çok da güzel avantajlar oluyor.

Bence Şanlıurfa’da bu tür etkinlikler sık sık tekrarlanması gerekiyor çünkü çok büyük avantaj ve muhteşem bir kitleye ulaşılıyor, aslında bu tarz şeylerin yapılması bizim gibiler için çok güzel oluyor. Ben girişimci kadınlar fuarına da katıldım şimdi de bu fuara katıldım her sene iki ya da üç fuar yapılsa kadınlar için çok daha iyi olur. Kliniğimizde hem zayıflama hem beslenme hem de diyetisyenimiz bulunmaktadır. Ayrıca iki tane zayıflama cihazımız bulunmaktadır. Vatandaşlara çağrım bilgi almak isteyenler hem fuara hem de Kliniğimize bekleriz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Muhammet Gündoğdu Şanlıurfa Diyetisyen Sena Korkmaz 2. Gıda - Yöresel Ürünler - Hediyelik Eşya - Tekstil - Giyim ve El Sanatları Fuarı