Şanlıurfa'da hayaller 2024 yılına ertelendi

TAKİP ET

Şanlıurfa'da vatandaşlara 2023 yılı sizin için nasıl geçti ve 2024 yılından umutlumu musunuz? sorularını yönelttik. Vatandaşlar genel olarak 2023 yılının afetlerle geçtiğini ve 'hedef 2023' söyleminin sadece lafta kaldığını vurguladı.

Duygularını paylaşan vatandaşlar genel olarak 2023 yılının iyi geçmediğini söyledi. Mikrofonlarımıza konuşan vatandaşlar başta ekonomik alanda çok fazla sorunlar yaşadığını söyleyerek 2024 yılı içinde iyi temennilerde bulundular.

2023 yılında geçinmenin zorluğuna değinen vatandaşlar; yüksek kiralar, enflasyonlar karşısında asgari ücretle geçinmenin zorluklarını anlattı.

31 Mart seçimleri hakkında konuşan vatandaşlar; “mart ayında seçimler var. Partiler yine seçimleri odaklanacak ve ekonomi yine arka plan atılacak. Partiler ve siyasetçiler seçim yerine hayat pahalılığını düşünmeleri gerekiyor” diyerek sitem ettiler. 

Hedef 2023 söylemlerinin sadece sözde kaldığını kaydeden Mehmet Tahtasız, “Hedef 2023 sadece siyasi bir söylemdi. Hedef 2023'ün realite de hiçbir karşılığı yok maalesef” dedi.

Çiftçilerin yaşadıkları sıkıntıları paylaşan Mehmet Ürün, tarımda girdilerin yüksek olmasının kendilerinin perişan ettiğini söyledi.

“BİZİ İDARE EDENLERİN BİZİM SÖYLEDİKLERİMİZİ DİKKATE ALMASI LAZIM”

2023 yılının hayatın her alanında iyi geçinmediğini ve hükümete eleştirilerde bulunan Hamza Tavaz, “2023 yılı ekonomik sosyal ve genel olarak hayatın her alanında kötü geçti. İnsanlar ekonomik anlamda gerçekten çok zorlanıyorlar. Kiralar yüksek, alım güçleri düşük enflasyon ve faiz oranları yüksek bu durumda insanlar nasıl geçinsinler. Umarım 2024 her anlamda güzel gelir ve geçer. Her zaman iyimser olmak zorunda kalıyoruz. Bizi idare edenlerin bizim söylediklerimizi dikkate alması lazım. Sahaya inip insanları nasıl geçindiklerini görüp anlamaları lazım. Mevcut iktidar partisi biz faizlere karşıyız diyor ama o zaman bu faizleri kim yükseltiyor” ifadelerini kullandı.

SİYASETÇİLERİN SÖYLEDİKLERİ VE SAHADAKİ PRATİKLERİ BİRBİRİNE UYUŞMUYOR

Partilerin ve milletvekillerin seçime odaklandığını ve halkın içine çıkmadıklarını aktaran Tavaz, “Siyasetçiler ve milletvekilleri mecliste oturmaktansa gelip insanların arasında dolaşsınlar. Mesela asgari ücret alan bir insan hem yüksek kira hem de bu ekonomik şartlarda nasıl geçinsin?  Siyasetçilerin söyledikleri ve sahadaki pratikleri birbirine uyuşmuyor. Bu durum da çelişki yaratıyor insanlarda. Mart ayında seçimler var. Partiler yine seçimleri odaklanacak ve ekonomi yine arka plan atılacak. Partiler ve siyasetçilerin hayat pahalılığını düşünmeleri gerekiyor. Genel olarak bizi idare eden kişilerin ne iş yaptıklarını ben bile anlamıyorum artık” diyerek yöneticilere eleştirilerde bulundu.

“2024 YILININ 2023'TEN PEK FARKLI OLMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

2023 yılının afetlerle geçtiğini ve 2024 yılından bir beklentisi olmadığını vurgulayan Mehmet Atmaz, “2023 yılı pek iyi geçmedi çünkü 2023 yılı deprem ve sel felaketi ile geçti. 2024 yılının 2023'ten pek farklı olmayacağını düşünüyorum. 2023 yılında umduklarımız ve hayal ettiğimiz hiçbir şey gerçekleşmedi. Yeni yıldan pek bir iyi beklentim yok. Sadece 2023'ten kötü olmasın yeterli” dedi.

“HEDEF 2023 SADECE SİYASİ BİR SÖYLEMDİ”

Hedef 2023 yılının sadece söylemde kaldığını ve gerçekte bunun karşılığının bulunmadığını söyleyen Mehmet Tahtasız, şu ifadeleri kullandı:

“Genel olarak 2023 kötü geçti. Önce deprem felaketi sonrasında sel felaketini yaşadık. Onun dışında zaten ekonomik sorunlar çok fazla var. Ekonomik sorunlar yılbaşından başlayıp yıl sonuna kadar devam etti. 2024'den yılını 2023 yılına göre biraz daha umutluyum. Hedef 2023 sadece siyasi bir söylemdi.  Hedef 2023'ün realite de hiçbir karşılığı yok maalesef. Sadece bu yıl bunu yapacağız demekle olmuyor. 100-150 yılda yapılacak şeyleri 3 günde ya da bir seçim döneminde yapılması çok olası bir durum değil. Onun için bu tür söylemlere inanmıyorum ve itimat etmiyorum.”

TARIMDA GİRDİLERİN PAHALI OLMASI ÇİFTÇİYİ PERİŞAN ETTİ

 2023 yılının kötü geçtiğini ve çiftçilere yeterli desteğin yapılmadığını altını çizen Mehmet Ürün, “2023 yılı için her şeyin başında pahalı bir yıl diyebiliriz. Olumsuz günlerimiz çok fazla geçti. Etrafımızdaki savaşlar bizi her anlamda çok fazla etkiliyor. Ben tarımla uğraşıyorum bu sene tarım da iyi gitmedi. Tarımda fiyatların düşük olması ve girdilerin pahalı olması çiftçiyi perişan etti. Bu sebeplerden dolayı bizim açımızdan 2023 yılı iyi geçmedi. Çiftçilere destek veriliyor ama eskiden daha fazla destek veriliyordu. Ülkemiz çok güzel bir ülke ama hep birlikte sahip çıkmamız lazım. Ne gelirse yokluktan geliyor o yüzden işsizlere istihdam sağlanmalı ve çiftçilere gerekli destekler sağlanmalı. Yaşadığımıza bu sorunlar umarım yeni yılda giderilir” ifadelerini kullanarak çiftçilerin ekonomik anlamda yaşadıkları olumsuz durumların anlattı.

hayat pahalılığı urfa Şanlıurfa haberleri urfa haber