'Şanlıurfa'da iş alanları artırılmalı'

TAKİP ET

İŞKUR Şanlıurfa İl Müdürü Lezgin Özmen, Şanlıurfa'da gençlere istihdam alanları oluşturmak için çalıştıklarını belirtti. Özmen, kalifiyeli eleman yetiştiren meslek liselerinin ve yüksekokulların sayısının da arttırılması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısının ardından Hazine ve Maliye Bakanı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı 2 hafta boyunca yoğun bir şekilde çalışarak istihdam teşviklerini hazırladığını söyleyen İŞKUR Şanlıurfa İl Müdürü Lezgin Özmen,  yasal düzenlemede hızla Meclisten geçtiğini ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirti.



'Meslek Liseleri ve Yüksekokulların arttırılması gerekir'

'Burası Şanlıurfa, burada iş var' sloganıyla istihdama yönelik çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Lezgin Özmen, iş alanlarına yönelik kalifiye eleman yetiştirebilecek meslek liseleri ve yüksekokulların arttırılması gerektiğinin altını çizdi.





'Her şeyi İŞKUR'dan beklememek lazım'

Şanlıurfa'da işsizliğin azaltılabilmesi için yapılması gereken çalışmalardan bahseden Özmen, “Şanlıurfa'da işsizliğin azaltılabilmesi için en önemli nokta organize sanayi bölgelerinin genişletilmesi, arttırılmasının yanı sıra mesleki eğitim liselerinin çoğaltılması ve bulunduğu bölgenin ihtiyacına göre kaliteli eğitimin verilmesi lazım. Yani sadece bizim buradaki İŞKUR'dan her şeyi beklememek lazım. Özellikle işverenlerimize vermiş olduğumuz mesleki eğitim, işbaşı eğitim desteklerinin yanında mutlaka meslek liselerinin ve meslek yüksekokullarının sayılarının arttırılması ve kaliteli eğitimlerin verilmesi lazım. Bu durum, bir nebze de olsa işsizliği azaltabileceği gibi işvereninin aradığı nitelikteki kalifiye elemanın daha çabuk bulunmasına yardımcı olur. Biz ülke olarak sadece Şanlıurfa’ya eleman yetiştirmiyoruz. Neredeyse turizm sezonunda sahillerin tamamı Güneydoğudan giden gençlerden oluşuyor. O bölgelere de eleman yetiştiriyoruz. O bölgelere göre de eleman yetiştirmemiz lazım." diye konuştu.  



'Göbeklitepe Yılına yönelik hazırlıklar yapmamız lazım'

Lezgin Özmen, "Öte yandan bu yıl, Göbeklitepe Yılı olarak ilan edildi. Yaptığımız toplantılarda Valimiz Abdullah Erin, 2020 yılının sonuna kadar bütün yatak kapasitemizin dolduğunu belirtti. Bunlara yönelik de hazırlık yapmamız lazım. Bu konuda da turizme yönelik mesleklerde de eğitimler arttırılabilir. Biz İŞKUR olarak her zaman hem işverenimizin hem iş arayanlarımızın ve bilhassa gençlerimizin yanındayız. Bu nedenle kaliteli ve kalifiye elemanların yetiştirildiği mesleki eğitim kurumlarının arttırılması gerektiği kanısındayım.” şeklinde konuştu.



Hedef 2 milyon 500 bin istihdam

İŞKUR Şanlıurfa il Müdürü Lezgin Özmen, hedefin ülke genelinde 2 milyon 500 bin istihdam olduğunu kaydederek şöyle konuştu: “Burası Türkiye burada iş var sloganıyla başlatılan projeye bizler de 'Burası Şanlıurfa, burada iş var' sloganı ile katıldık. Şanlıurfa'da inşallah iş olacak. Tabii ki bizim organize sanayi bölgemizin hem besi, hem ayakkabıcılık gıda tarım organize sanayi bölgesinde inşallah bir istihdam artışı bekliyoruz. Biz İŞKUR olarak her zaman bu konuda sahada olacağız. Şu anda bütün müdür arkadaşlarım da dâhil olmak üzere sahadayız. Ben de arkadaşlarıma katılarak ekiplerimizle beraber organize sanayi bölgesinde işverenlerimizin yanındayız. Bunun yanı sıra ilçelerimizin de tamamını dolaşarak projemizi anlatacağız. Biz sadece 2019 yılının sonuna kadar değil, bu kurumda olduğumuz sürece ben ve ekip arkadaşlarım hiçbir zaman yılmadan sahada olacak ve daha hızlı bir şekilde işsizlikle mücadele vereceğiz. Çünkü Türkiye genelinde artı 2 buçuk milyon istihdam gibi bir hedefimiz var.” şeklinde konuştu.

Haber: Bülent Karaca

 

göbeklitepe yılına yönelik hazırlıklar İŞkur Şanlıurfa il müdürü lezgin Özmen Şanlıurfa haberler