Şanlıurfa'da Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da geçtiğimiz yıl 200 gramı 3,50 liradan satılan pide, bu sene 7 liradan satışa sunulacak, Şanlıurfa'da unlu mamulleri ustası Salih Semeh ise, ramazan ayında pide satışında artış yaşanmayacağını söyledi.

11 Mart Pazartesi günü Ramazan ayı başlayacak. Şanlıurfa’da Ramazan ayının başlamasına kısa bir süre kala iftar sofralarının vazgeçilmezi olan ve sofraları süsleyen Ramazan pidesinin fiyat tarifesi belli oldu. Geçen yıl 3,5 TL ola pide bu yıl artan maliyetler nedeniyle yüzde yüz artarak 7 TL’ye ulaştı.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, 250 gramlık Ramazan pidesinin İstanbul, Ankara ve İzmir’de 15 liradan satılacağını açıkladı.

Balcı’nın açıklamasının ardından Şanlıurfa’da pide fiyatının ne kadar olacağı merak konusu oldu. Konuyla ilgili Urfa Değişim ekibine açıklamalarda bulunan unlu mamulleri ustası Salih Semeh, ramazan ayında fiyat değişikliğine gitmeyeceklerini belirterek 200 gram ramazan pidesinin fiyatını 7 liradan satılacağını kaydetti.

“ŞANLIURFA’DA PİDE FİYATI 7 LİRADAN SATILACAK”

“Her zamanki gibi pide fiyatlarında artış oldu ama Şanlıurfa’da ekmek fiyatı 7 TL’dir Ramazan ayında satacağımız pide fiyatı da 7 lira olacak” diyen Unlu mamülleri ustası Salih Semeh, “Pide fiyatlarının değişeceğini düşünmüyorum bir de fiyatlar değişse de biz de iki çeşit pide var bir çeşit ikili büyük pide var bir de küçük pide var. Küçük pidenin fiyatı 7 lira ve fiyatı 200 gramdır, büyük pidenin fiyatı ise 14 liradır ve 400 gramdır. Ankara’da pide fiyatları değişkenlik gösterdi tabi maliyetler olsun, giderler olsun, şehrin kalkınması olsun, Ankara ile Şanlıurfa birbiriyle kıyaslanamaz onun için fiyatlar orada yükselmiş olabilir ama biz de pide fiyatları aynıdır değişmedi. Ama ileriki süreçte değişir mi değişmez mi onun hakkında bir bilgimiz yok ki geçen seneye kıyasla pideye yüzde yüz zam geldi.” dedi.

“BİZ RAMAZAN AYINA ÖZEL HERHANGİ BİR FİYAT DEĞİŞİKLİĞİNE GİTMEYECEĞİZ”

 Seneh, “Geçen sene çiftli pidenin fiyatı 7 liraydı normal somun ise 3,50 liraydı.  Biz Ramazan ayına özel herhangi bir fiyat değişikliğine gitmeyeceğiz ama ekonomik şartlar zorlaşırsa fiyatların yükselme ihtimali vardır ama şu anda fiyatlarımız sabit kalacak ve pideleri 7 liradan satacağız. Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi halk ekmek büfesini iş yerimizin tam karşısına kurmuş resmen rekabet gösteriyor. Ben yetkililere halk ekmek büfesinin karşımdan kaldırıp ilerdeki bir yere koymasını istiyorum çünkü burada hem halk büfeyi görmüyor hem de işlerimiz düşüyor. Hemen ilerde pazar var yetkililer ekmek büfesini oraya kursa hem işlerimiz daha iyi olur hem de pazarda yoğunluk daha fazla olduğu için insanların ekmeğe ulaşma imkânı daha erken olur” yorumunu yaptı.

“BİZİM RAMAZAN’DA İŞLERİMİZ DÜŞÜYOR ÇÜNKÜ İNSANLAR ÇOK NADİR ORUÇ TUTMUYOR”

 Ekmek büfelerinin açılmasına karşı olmadığını ve maddi durumu elverişsiz olan insanlar olduğunu söyleyen ve kötü durumda olanların faydalanabileceklerini söyleyen Salih Semeh, “Gelipte somun fırının karşısına ekmek büfesi açmak bana göre mantıksızlıktır. Benim yetkililere çağrım en kısa zamanda ekmek büfesinin yerinin değiştirilmesi. Biz şu anda fırında simit, poğaça, gül börekleri, sosyete poğaçası, tahinli kaşarlı kaymaklı ürünlerimiz var. Bizim Ramazan’da işlerimiz düşüyor çünkü insanlar çok nadir oruç tutmuyor ya da öğrenci olanlar, hasta olan insanlar tutmuyor onlarda ekmek almaya geldiklerinde bile çekinerek, utanarak geliyorlar ve haliyle işlerimiz düşüyor. Ramazan’da iş yapmıyoruz sadece akşama doğru iş yapıyoruz ondada sadece pide satıyoruz.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Şanlıurfa Ramazan pidesi Salih Semeh unlu mamulleri pide satışı pide satışı