Şanlıurfa'da sosyal alanların eksikliği! Gençleri yanlış yola düşürüyor

TAKİP ET

Şanlıurfa'da sosyal yaşam eksikliği özellikle gençleri yanlış yollara sürüklemekte, bu konuda Urfa Değişim Gazetesine konuşan vatandaşlar, sosyal alan ve gençlerde uyuşturucu konularına dikkat çektiler.

Türkiye’nin en genç illeri arasında yer alan Şanlıurfa’da genç kesimler, son dönemlerde uyuşturucu gibi kötü yollara düşmektedir. Bunun en büyük sebepleri, kimisine göre ekonomi iken kimisine göre sosyal yaşam alanlarının yetersiz olması olarak görüldü.

Özellikle Şanlıurfa’da sosyal alan denince akla gelen parklar, Urfa’nın geride kaldığının bir örneğidir. Çünkü sosyal alanlar bir şehrin dengesini sağlayan unsurlar arasında yer almaktadır.

Son dönemde Şanlıurfa’da birçok park yapıldı ama vatandaşlar yapılan parkları tercih etmediklerini, sosyal mekân istediklerini belirtirken, şehrin yöneticilerinden bu konuda duyarlı olmalarını istediler.

Vatandaşlar gençlerin sosyal hayatı ve işi olmadığı için uyuşturucuya bulaştığını söylerken, sonlarının iyi olmadığını belirtti.

GENÇLERİN YANLIŞ YOLA DÜŞMESİNİN SEBEPLERİ NELER?

Gençlerin yanlış yollara düşmesinde benlik saygısının kaybolması, depresyon, sosyalleşme yetersizliği, değer görmeme ve benzeri unsurlar bulunmaktadır.

BU UNSURDAN BAZILARI:

BENLİK SAYGISI: Benlik saygısı vatandaşların kendini zıt anlamda değerlendirmesidir. Kişi ‘sevilmiyorum’, ‘hakketmiyorum’ gibi durumlara düşmektedir.

DEPRESYON: Nasıl düşündüğünüzü, nasıl davrandığınızı olumsuz etkileyen ve güzel anlarda bile hüzünlü olmanıza yol açan bir durumdur.

SOSYALLEŞME YETERSİZLİĞİ: Sosyal yaşamın eksik olduğu, yapacak aktivite bulamayan kişilerde içe kapanık kalma durumudur.

HER ŞEY ONLARIN ELLERİNDE

Ben gençleri iyi görmüyorum diyen Mehmet Çiftçi, Şanlıurfa’da uyuşturucu vakasının çokluğuna değinirken, sözlerine şöyle devam etti:

“Öyle gençler düşmüş ki Allah yardımcıları olsun. Devletimiz, hükümetimiz, ailesi ve bizlerin yardımcısı olması lazım onlara, batmışlarsa onları çıkartmak lazım. Gençler de her şeyi sosyal alanlara bağlamasın hayat güzel, her şey kendilerinin ellerinde ve tabikî bizlerin onlara yardımcı olması lazım.”

“GENÇLER ÖZGÜR DEĞİL”

Gençlerin daha rahat ve özgür yaşamadığını belirten Mehmet Demirkol ise şu ifadeleri kullandı:

“Gençler daha özgür yaşayamıyorlar, İşsizlik oranı çok Büyük bir sıkıntı mesela bizim meslekler ölüyor. Rahat para harcamayı seviyorlar, kazanarak değil de rahat olarak kazanmayı seviyorlar. Ben bir şair olarak gençlere önerim arkadaş konusunda seçici olun, Kötü ortamlardan ve kötü arkadaşlardan uzak olalım. Bunda devlete ve polise iş düşüyor. Gençler rahat ve özgür yaşamak istiyorlar, Bedava para kazanmak istiyorlar Paranın nasıl kazandığını bilmeleri lazım.”

EĞLENİLECEK YERLER YOK

Şanlıurfa’da sosyal alanların olmadığını belirten Ahmet Küçük, ‘’Şanlıurfa’da sosyal alan yok. Belediye başkanları yapmamış, Milletin eğleneceği bir yer yok Gidip uyuşturucuya bulaşıyorlar. Sosyal alanları sadece belediye başkanları açabilir. Park açıyorlar ama içinde hiçbir şey yok, oturacak yer yok, eğlenebilecek bir yer yok, eğlenebilecek yerler olacak ki gençler gidip oturacak.

sosyal yaşam eksikliği Şanlıurfa