Şanlıurfa'da yılbaşı telaşı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da yılbaşına sayılı günler kala telaş başladı. Kimi vatandaş hediyelik eşya almak için mağazalara giderken kimi vatandaş ise dışarıda geçirmek için planlar yapmaya başladı.

Esnaf Avni Rastgeldi, vatandaşların şu anda kalıcı eşya aldığını yılbaşına son bir gün kala ise daha çok çiçek tarzı şeyler aldığı yönünde açıklamalarda bulundu.

Yılbaşına, kısa bir süre kala vatandaşlar yılbaşı öncesi yeni yıla nerede gireceklerinin planlarını yapmaya başladı. Yılbaşını, sevdiklerimizle birlikte geçirdiğimiz, mutluluğun ve sıcak duyguların hâkim olduğu özel bir gündür.

 Yılbaşını, kimileri dışarıda kutlama yapmayı tercih ederken kimileri de evde sevdikleriyle birlikte oturmayı tercih ediyor.

Evde kutlamayı tercih eden vatandaşlar ise yılbaşı ürünlerine yoğun ilgi gösteriyor. Bugünü özelleştirmek isteyen vatandaşlar ise hediyelik eşya mağazalarını yolunu tutuyor.

Şanlıurfa’nın Bahçelievler Mahallesine bağlı Atatürk Bulvarı mevkiinde hediyelik eşya satışı yapan esnaf Avni Rastgeldi, alışverişlerin şimdiden başladığını fakat vatandaşların daha çok kalıcı hediyelik eşya tercih ettiğini söylerken ekonomik şartlardan dolayı’da geçen senelere kıyasla alışverişlerin düştüğünü söyledi.

“YILBAŞINDA GENELLİKLE ÇAM AĞACI, KUPA BARDAĞI, KAR KÜRESİ, BİBLO TARZI ŞEYLER TERCİH EDİLİYOR”

 Urfa Değişim mikrofonlarına konuşan esnaf Avni Rastgeldi ise, “Yılbaşı’na kısa bir süre kaldığı için alışverişlerimiz biraz daha arttı. İnsanlarımızda heyecan, neşe olduğu için yılbaşına bir, iki gün kala daha da artacağına eminim. Şanlıurfa’da belli bir kesim yılbaşı gecesini ailesiyle, sevdikleriyle kutlarken bir kesimde evinde oturup ibadetini yapma taraftarı. Yılbaşına bir hafta olduğu için vatandaşlar daha çok kalıcı hediyelik eşyalar almayı tercih ediyorlar. Hediyelik eşyaların başlıcaları ise, çam ağacı kupa bardağı, kar küresi, biblo tarzı şeyler almayı tercih ediyorlar.” dedi.

 “HEDİYELERİMİZ 50 LİRADAN BAŞLAYIP 300 LİRAYA KADAR ÇIKIYOR”

Yılbaşına bir gün kala vatandaşların daha çok çiçeğe yöneldikleri konusunda açıklama yapan Rastgeldi, “Hediyelerimiz 50 liradan başlayıp 300 liraya kadar hediyenin kalitesine ve büyüklüğüne göre değişkenlik gösteriyor. Önemli olan yılbaşına insanların sevdikleriyle mutlu ve huzurlu bir şekilde girmesidir. Vatandaşlar yılbaşında çiçek olarak ise kokina dediğimiz bir çiçek var onu daha çok tercih ediyorlar, vatandaşların bu çiçeği tercih etmesinin sebebi ise şans getirmesi ve mutluluğun artırılması için daha çok tercih ediliyor. Kokina çiçeğinin demeti 100 liradan başlıyor.” sözlerinde bulundu.

 “ÇİÇEKLERDE ÖZEL BİR ARTIŞ YOK AMA MEVSİMSEL OLARAK ARTIŞ VAR”

Esnaf Rastgeldi konuşmasının devamında ise, “Yılbaşı’na özel bizim çiçeklerde özel bir artışımız yok ama mevsimsel olarak artış var. Şu anda ekonomik şartlardan dolayı her şey iki katına çıktı birde doğal çiçekler bitti sera çiçekçiliğine geçiş olduğu için seraların ısıtılması da maliyetli olduğu ondan kaynaklı bir artış söz konusu.

Paketli bir gülün ve bir papatyanın satış fiyatı 50 lira iken demet şeklinde satışı ise 150 lira ile 200 lira arasında bir değişkenlik gösteriyor. Geçen senelerde ise bu seneye göre satışlar daha iyi durumdaydı çünkü bu sene ekonomik şartlar zorlaştığı için insanların alım gücüde haliyle düştü buda ister istemez bizleri olumsuz yönde etkilemeye başladı” açıklamalarına yer verdi.

Şanlıurfa urfa Şanlıurfa haberleri urfa haberleri yılbaşı telaşı