Şanlıurfalılar yerel seçimlerde kime oy vereceklerini açıkladı

TAKİP ET

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için Şanlıurfa'da heyecan artıyor. Urfa Değişim mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, oylarını kime vereceklerini ve hangi adaydan ne beklediklerini açıkladı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri ‘ne katılabilecek siyasi partileri belirlemek için seçim süreci başladı. Yerel seçimlere kısa bir süre Şanlıurfa’da Belediye Başkan adayları belli oldu.

Urfa Değişim ekibi, vatandaşların tercihlerini öğrenmek amacıyla mikrofonlarını uzatarak, "Yerel seçimlerde adaylar netlik kazandı, oyunuzu kimden yana kullanacaksınız?" sorusunu yöneltti. İşte vatandaşlardan gelen yanıtlar:

“DEM PARTİ’NİN KAZANACAĞI BÖLGELER KÜRTLERİN AĞIRLIKLI YAŞADIĞI YERLEDİR”

Sait Demir isimli vatandaş, “Ben eskiden oyumu farklı partilere veriyordum ama bu sene DEM Partiye vereceğim çünkü kazanma ihtimalin daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Genel olarak düşündüğünde ise kazanma ihtimalleri daha düşük çünkü diğer partiler birbirlerini birleşmişler ama DEM Parti ise kimseyle birleşmek istemiyor. DEM Parti kazanacağı bölgeler belli genellikle Kürtlerin ağırlıklı olarak yaşadığı bölgelerdir. Mesela Eyyubi olsun, Harran olsun, Akçakale olsun bu gibi yerlerde kazanmasını bekleyemeyiz. Harran, Eyyubi’ye, Akçakale’de AK Partinin alması yoğunluktadır. 

Bu ilçelerde AK Partinin yoğunluk göstermesinin sebebi tamamen bilinçsizliktir. İnsanlar belli bir kesim tarafından ele geçirildiği için medyadan DEM Partiyi bu insanlara çok farklı gösteriyor ama gösterildiği gibi değil kesinlikle. DEM Parti konusunda eğer sadece Şanlıurfa’yı baz alırsak en bilinçsiz ilçe Harran’dır diyebilirim. Ben Eyyübiye’de oturuyorum belki de ikinci sırada Eyyübiye gelir, bu yüzden hiçbir şekilde gerçekleri fark edemiyoruz. Ben Türkiye’nin geleceği konusunda son Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar umutluydum ama seçimden sonra umudumu tamamen kaybettim. Ben her oyumu kullandığım da Türkiye’nin geleceği için her zaman en iyi adayı seçmeye çalıştım ama bundan sonra Türkiye’nin iyiliği için değil kötülüğü için oy kullanacağım ve Türkiye’yi kim kötü yönetirse onları seçmeye çalışacağım genel seçimlerde tekrardan Recep Tayyip Erdoğan’a oy veririm” dedi.

“CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN HATIRI İÇİN AK PARTİ DİYORUZ”

Ben oyumu yerel seçimlerde Ak Partiden yana kullanacağım diyen Ali Erkultekin ise “Biz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için AK Partiye veriyoruz. Bütün İslam âlemini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kurtardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu anda yalnız biz de oyumuzu AK Partiye vermezsek Erdoğan yalnız kalacak ve biz şu anda AK Particiyiz.  Biz oyumuzu yerel seçimlerde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hatırı için AK Parti diyoruz. Şanlıurfa’da hiçbir çalışma yok ama Recep Tayyip Erdoğan hatırı için oyumuzu Ak Partiye vereceğiz. Şanlıurfa’da hizmet olmasa da olur biz Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsına vereceğiz Şanlıurfa’da AK Parti şimdiye kadar hiçbir hizmet yapmadı gelecek olan partilerin de hizmet yapacağını düşünmüyorum ama Recep Tayyip Erdoğan hatırı için dediğim gibi oyum Ak Partiye.  Biz köyde oturuyoruz köyün içinde çamura batmışız ama mecburen AK Partiye vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

“BEN ÖLÜNCEYE KADAR DEM PARTİ’DEN VAZGEÇMEM”

Ben yerel seçimlerde oyumu DEM partiden yana kullanacağım ifadelerine yer veren Şerif Arık isimli vatandaş, “Bizi inkar eden insanlara biz oyumuzu hayatta vermeyiz. Ben ölünceye kadar DEM Parti’den vazgeçmem, aslımızı kaybetmeyiz. Bizim ana dilimiz mecliste bile bilinmiyor niye mecliste İngilizce, Türkçe, Arapça ve Fransızca mecliste konuşuluyor ama bizim ana dilimiz mecliste bilinmiyor. Ben onun için DEM Partiye vereceğim. DEM Parti Şanlıurfa’da yüzde elli kazanacağını düşünüyorum. İlçe olarak ise Suruç, Viranşehir, Halfeti, Ceylanpınar’da kazanır” sözlerinde bulundu.

“ŞANLIURFA’DA KASIM GÜLPINAR’IN YÜZDE YÜZ KAZANACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Ben Şanlıurfa’nın geleceği için Kasım Gülpınar’a oyumu vereceğim açıklamalarına yer veren Vedat Küçükterzi, “Kasım Gülpınar’a oy vermemin sebebi hırsızlığı, yolsuzluğa karşı ayakta dik duran adama vereceğim. Ben Şanlıurfa’da Kasım Gülpınar’ın yüzde yüz kazanacağını düşünüyorum inşallah da kazanacak” diyerek sözlerine son noktayı koydu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa haberleri Ceylanpınar Şanlıurfa