Seçim yaklaştı, Urfa'da hareketlilik başladı!

TAKİP ET

Yerel seçimlere az bir zaman kala Şanlıurfa'da da hareketlilik görünmeye başladı. Kimlerin belediye başkan adayı olacağı tartışmaları sürerken vatandaşlar ise kimi belediye başkanı olarak görmek istediklerini ve mevcut belediye başkanlarının çalışmalarını değerlendirdi.

Büyükşehir Belediyesi ile 13 ilçe belediyesinin çalışmalarını değerlendiren vatandaşlar, çalışmaların yetersiz olduklarını ve aday olan kişilerden ne tür beklentilerinin olduğunu sıraladı.

Eğitimden sağlığa, sağlıktan ulaşıma, ulaşımdan işsizliğe her türlü sorunun olduğu kentte vatandaşlar, sadece parkların yapılması ile hizmetin verilmeyeceğini belirtti.

Her gün farklı konularla okurların karşısına geçen Urfa Değişim Gazetesi bu kez yerel seçimlerin yaklaşmasıyla belediyelerin çalışmalarını ve 31 Mart 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde kimi aday görmek istediklerini sordu.

Mikrofonlarımıza konuşan vatandaşlar, özellikle ilçelerde sorunların arttığını yaz aylarında tozdan, kış aylarında ise çamurdan geçemediklerini kaydetti.

“SURUÇ’TA YOLLAR KÖSTEBEK YUVASINA DÖNDÜ”

Suruç ilçesinde çalışmaların olmadığını söyleyen Mehmet Şahin şunları kaydetti, "Çalışmalarını pek olumlu bulmuyorum. Sadece merkezi baz alırsak çalışmalar gerçekten yetersiz, ben Suruç'tan geliyorum, Suruç’un bütün yolları berbat bir durumda. Suruç'ta şehir merkezindeki yollar, ve kırsala giden yollar köstebek yuvalarına dönmüş durumda yani anlayacağınız hizmet yok. Biliyorsunuz bütün kırsallarla da ilgilenen Büyükşehir Belediyesi o yüzden Büyükşehir Belediyesi'nin değişmesini istiyorum. Büyükşehir Belediyesi el değiştirirse ilçelerdeki bütün çalışmaların da değişeceğini düşünüyorum. Bizler Urfa'ya hizmet bekliyoruz. Şuanda adaylar belli olmadığı için herhangi bir isim söyleyemiyorum adaylar belli olsaydı en azından kafamızda bir fikir oluşurdu ve kimin Belediye Başkanı olacağına karar verirdik” dedi.

“FAKIBABA ADAY OLURSA KESİNLİKLE OYUMU ONA VERECEĞİM”

Ahmet Eşref Fakıbaba zamanında Urfa’ya hizmet yapıldığını belirten Habeş Solmaz, Fakıbaba tekrardan aday olursa oyumu veririm diyerek şu sözleri kullandı, “Ben Eyyübiye ilçesinde oturuyorum. Bugüne kadar ben hiç belediye başkanımızı ne görme fırsatı buldum ne de tanıma fırsatı buldum. Sel zamanında sel bizi götürdü, ilgilenen olmadı bir gün baktım bir gece yarısı sokakta birileri yürüyor yanına gittim bizim hala evlerimizin içerisi su dolu ve evlerimiz kokuyor kokudan içeri giremiyoruz dedim. Bir baktım yanındakilere bunun not alın dedi, ben de dedim ki siz kimsiniz ben yarın bari insanlara falanca kişiyle muhatap oldum diyebileyim o da bana dedi ki ben Eyyübiye Belediye Başkanıyım. Ben de ona dedim ki madem belediye başkanısın şu ana kadar biz seni neden görmedik senin neden tanımıyoruz? İnsan bir kere olsun sokaklarda dolaşmaz mı, halkın sorunlarını dinlemez mi biz bunların kesinlikle değişmesini istiyoruz. Urfa'ya eğer taş üstüne taş konulmuşsa o da Sayın Fakıbaba'nın döneminde oldu. Fakıbaba gerçekten Şanlıurfa için çalışan bir isimdi eğer şu an tekrardan aday olsa oyumu ona veririm” şeklinde konuştu.

“MERKEZE NASIL YATIRIM YAPILIYORSA KIRSAL KESİME DE YATIRIM YAPILMALI”

Sedat Polat, belediyelerin çalışmalarını şu şekilde yorumladı: “Belediye çalışmalarından en çok beni Abide Park’taki çalışma memnun etti. Takip ediyoruz ama gözle görülecek bir şey bulamıyoruz. Sosyal medya da her şey güllük gülistanlık fakat gerçek hayatta göremiyoruz. Çıplak gözle dediğim gibi sadece Abide Park çalışması. Bazı kırsal yerler hariç birçok yerin çalışmasını beğeniyorum. Belediyelerin kırsal yerlerde de çalışmalarını da isteriz yani yol çalışması gibi, kış aylarında kırsal kesimler baya zorlanıyor. Merkeze nasıl yatırım yapılıyorsa kırsal kesime de yatırım yapılmalı. Böyle bir belediye başkan adayı varsa bizim oyumuz onadır” sözlerine yer verdi.

“AK PARTİLİ BELEDİYELERİN YAPTIĞI TÜM ÇALIŞMALARDAN MEMNUNUZ”

Şanlıurfa’daki belediyelerin çalışmalarını beğendiğini aktaran Ramazan Çiftçi şunları kaydetti, "Yerel seçimlerde tabi ki tekrardan oyumuzu AK Parti'den yana kullanacağız. Biz şu ana kadar AK Partili belediyelerin yaptığı tüm çalışmalardan memnunuz. Ben Haliliye ilçesinde oturuyorum Haliliye'deki her türlü çalışmayı destekliyor ve beğeniyorum. Bazı yerlerde çevre kirliliğini bizler de görüyoruz fakat belediye her yere yetişemiyor. Bu konuda insanlarımızın da bilinçlenmesini istiyoruz. İnsanlarımız eğer bilinçli davranmış olsalardı etrafta ne çöp olurdu ne de parklarımız zarar görürdü, fakat her tarafı kirlettikleri için belediyelerin de yetişememesi normal oluyor” dedi.

“SADECE PARK YAPMAKLA HİZMET OLMUYOR”

Şanlıurfa’da özellikle bazı sorunların düğüm haline geldiğini söyleyen Mehmet Bayuk şu sözlere yer verdi: "Şanlıurfa'daki çalışmalardan memnun değiliz, şu anda sizler de trafiği görüyorsunuz, trafik en basit örneğimiz fakat biz bir türlü trafiği çözemedik. Tramvay geliyor dediler hala tellerinde işlemler bitmedi. Sadece parkları yapmakla bir şeyleri yapmakla olmuyor bu işler. En başından trafiğin düzeltilmesi gerekiyor sonra belediyelerin öncülük yaparak gençlerimize iş bulmaya yönelik projeler üretmesi gerekiyor. Şanlıurfa'da işsizlik, pahalılık, trafik yoğunluğu gerçekten almış başını gidiyor. Bu konuda düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“DİĞER BELEDİYELER KARAKÖPRÜ BELEDİYESİNİ ÖRNEK ALSIN”

Şanlıurfa’da sadece Karaköprü Belediyesi’nin çalıştığını söyleyen Halit Karademir, diğer belediyelerin çalışmalarıyla sınıfta kaldığını, diğer belediyelerin Karaköprü Belediyesi’nden ders alması gerektiğini ifade etti. Halit Karademir sözlerini şöyle sürdü: “Bana göre hiçbir tanesi çalışmıyor. Karaköprü Belediyesi hariç diğerleri sınıfta kaldı diyebiliriz. Karaköprü Belediyesi, Büyükşehir’e de diğer ilçelere de göre daha fazla çalışıyor, daha fazla vatandaşı mutlu ediyor. Diğer belediyeler çalışmıyor. Temizlik olsun, yol olsun çalışmıyorlar” şeklinde konuştu.

“BANA GÖRE ÇALIŞMALAR YETERLİ DEĞİL”

Şanlıurfa’da çalışmaların yetersiz olduğunu söyleyen Ali Aslan, “Bana göre çalışmalar yeterli değil. Mesela yol çalışmaları olsun, temizlik olsun bunların üzerine daha fazla düşmelerini isteriz. Arabaların çoğu yol kenarında otopark sorunu ortada, doğru düzgün yol çalışması yok. Bazı yollar dar onların genişlenmesi lazım.” dedi.

Yerel seçimler Şanlıurfa belediye başkanı