Sel suları, tarım arazilerine büyük zarar verdi

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesine bağlı kırsal mahallerinde etkili olan yağışlar nedeniyle tarım arazileri ve fıstık bahçeleri büyük zarar gördü.

Bozova kırsalında sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış sonrası birçok tarım arazisi sel nedeniyle zarar  gördü. İklimin genellikle kurak geçtiği Akmağara Mahallesi, 75.Yıl Mahallesi, Tavşanlı ve çevredeki birçok kırsal mahallede etkili olan sağanak yağış sonrası sel suları, tarım arazileri ve fıstık bahçeleri üzerinde derin yarıklar oluşturdu.

Sel sularının taşıdığı taş ve kumullar, ekinlerin ve fıstık bahçelerinden olduğu alandan geçerken, özellikle Akmağara Mahallesinde birleşen sel suları birçok alanın zarar görmesine neden oldu. Mahalledeki dere yataklarının yetersiz olmasından dolayı her yıl sel suları tarım arazilerine büyük zarar veriyor.



Sel suları yolu kapattı

Akmağara Mahallesinde etkili olan sağanak yağış sele neden olurken, Bozova ve Suruç ilçesini bağlayan karayolu da trafiğe kapandı. Karayolunda sel suları gideğenlerinin de yetersiz olması nedeniyle sağanak yağış sürekli yolu ulaşıma kapatırken, çevrede bulunan tarım arazileri de bu nedenden dolayı büyük zararlara maruz kalıyor.



Mahalleliler sürekli yaşanan durumdan dolayı yetkililere çağrı yaptı

Sürekli aynı manzara ile karşılaştıklarını belirten Mahalleliler, yetkililere çağrı yaparak Suruç ve Bozova ilçesini birbirine bağlayan yolda bulunan su gideğenlerinin temizlenerek su akışının daha iyi gitmesini sağlamayı istediler. Öte yandan Mahalleliler, su gideğenlerinin az olmasından dolayı biriken suların da birçok zarara yol açtığını belirtti.

Meteoroloji 15.Bölge Müdürlüğünden alınan verilere göre sağanak yağışların Perşembe gününe kadar Şanlıurfa genelinde yer yer etkili olması bekleniyor.



Haber: Mehmet Halhalli / Urfa Değişim



 

sel suları tarım arazilerine büyük zarar verdi Şanlıurfa’nın bozova ilçesine bağlı kırsal mahallerinde sel suları yolu kapattı bozova kırsalında sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış