Sıcak olunca yoğunluk da kalmadı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da havaların ısınmasıyla birlikte Rabia Meydanı'nda yoğunluğu azalttı. Sürekli vatandaşların dinlendiği Rabia Meydanı, sıcaktan kavruluyor.

Sıcak havaların artarak devam etmesi, açık alanların sıcaktan adeta fırına dönüşmesine neden oluyor. Vatandaşların yoğun olarak dinlendiği Rabia Meydanı da sıcak havalardan nasibini aldı. Sürekli dinlenen vatandaşlarla yoğunluk yaşanan  meydan boş kaldı.

Özellikle Şanlıurfa’nın sıcak havalardan en fazla etkilenen kentlerin başında bulunduğuna dikkat çeken vatandaşlar, yeşil alanların  az olmasının bu sıcak havaları daha fazla tetiklediğine dikkat çekerek, “Şanlıurfa, sıcağın en fazla yaşandığı kentlerin başında geliyor. Yeşil alan azlığı bu durumun en önemli nedenlerinden birisidir. Şehrin tam merkezinde Rabia Meydanı diye bir alan oluşturuldu ama ne yazık ki bu alan ne yaz mevsiminde ne de kış mevsiminde insanlara hizmet vermekte eksik kalıyor. Betonarme olan alanda yeşil alan olarak tabir edilebilecek bir yer yok. Malum beton kışın çok soğuk, yazın ise aşırı sıcak olur. Bu nedenle yetkili kurumların bu alanda vatandaşlara gerçek manada hitap edebilecek yerler oluşturmaları gerektiği kanısındayız.” ifadelerini kullandılar.

Bülent Karaca / Urfa Değişim 

sıcak havaların arttı rabia meydanı Şanlıurfa haberler son dakika