'Sırt sırta vererek lige tutunduk'

TAKİP ET

Karaköprü Belediyespor Teknik Direktörü Bedih Şahapoğlu ve sportif direktörü İsmail Doğan, takımın ligde kalma sırrını gazetemize açıkladı. Kulüpteki kenetlenme sayesinde ligde kaldıklarını söylediler.

TFF. 3.Lig 4.grupta bu sezon inişli ve çıkışlı bir grafik sergileyerek ligden düşme tehlikesini son haftaya kadar yaşayan Karaköprü Belediyespor, Teknik Direktör Bedih Şahapoğlu ve sportif direktör İsmail Doğan’ın takımın başına gelmesiyle birlikte son haftalarda alınan puanlar ve son olarak kendi evinde şampiyon Adıyamanspor’u 3-1 yenince ligde kalmayı başardı.

Sezona iyi bir kadro ile başlayan kırmızı siyahlı takım Mehmet Şansal ile lige başladı. Ancak tecrübeli isimle bir türlü istenilen puanlar alınamayınca kulüp hoca ile anlaşarak yolları ayırdı. Şansal’dan boşalan koltuğa daha önce de takımı çalıştıran Şanlıurfalı isim Hüseyin Dağ getirildi.  Hüseyin Hoca takımın başında 18 hafta kaldığı süre zarfında 4 galibiyet, 8 beraberlik ve 6 mağlubiyet alınca takım düşme potasına girdi.

Alınan kötü sonuçlardan sonra istifa eden teknik direktör Hüseyin Dağ’ın yerine takımı daha önce 3.lige taşıyan Bedih Şahapoğlu takımın başına getirildi. Bedih Hoca son haftalarda aldığı puanlar ile takımın ligde kalmasını sağladı.


KARAKÖPRÜ’NÜN 3.LİGE ÇIKMASINI VE LİGDE TUTUNMASI SAĞLADI
Gazetemize başarının sırrını açıklayan Karaköprü Belediyespor Teknik Direktör Bedih şahapoğlu,
Son 10 maçta göreve geldiğini belirterek şunları söyledi, “Sayın Başkan ve yönetim kurulu bu görevi bize tevdi etti. Bize inanıp güvendiler. Bizde bu güvene layık olmak için göreve geldik. Bu takımı ben 3.lige çıkardım ve tekrar düşmesine gönlüm razı olmadı. Göreve gelirken hiçbir şey konuşmadan geldim. Amacımız takımı ligde tutmaktı. Acılı ve tatlı günlerimiz oldu. Gerçeği söylemekten hiçbir zaman kaçınmadım. Başkan ve yönetim kurulu üyeleri bizleri yalnız bırakmadılar. Her zaman destek oldular. Hem antrenmanlara gelerek hem tesislere gelerek yanımızda oldular. Zaman zaman moral yemeği verdiler. Hepimizin ortak amacı takımın ligde kalmasıydı. Ligde kalmayı son haftaya taşıdık. Adıyamanspor ligde lider takımdı, zor bir maç oldu. Kulüpte müthiş bir kenetlenme olunca maçta güzel bir oyun ortaya koyarak Adıyamanspor’u yendik ve kimseden medet beklemeden ligde kalmayı başardık. Takımı hem lige çıkarmak hem ligde kalması bana nasip oldu.”


KARAKÖPRÜ’NÜN BURALARDA OLMASI ÜZÜCÜYDÜ
Karaköprü Belediyesporspor sportif direktörü İsmail Doğan ise çok çalıştıklarını vurgulayarak, “Bize bu görevi veren başkan Mustafa Arslan ve yönetim Kuruluna teşekkür ederim. Son 5 hafta kulübe geldim. Bedih Hoca ile sırt sırta verip elimizden gelen her şeyi en iyisi ile yapıp takımın ligde kalmasını sağladık. Bu süreçte Başkanımız ve yönetim kurulu ile birlikte belediye başkanımızda yanımızda oldu. Gerçekten zorlu bir süreç oldu. Karaköprü’nün buralarda olması üzücüydü. Takımın ligde kalması son haftaya kaldı. Rakibimiz Adıyamanspor’da zorlu bir rakipti. Bu süreçte çok çalıştık ve motive olduk. Pazar günü oynanan maçta alnımız akıyla çıktık. İnşallah bir daha böyle kötü bir sezon yaşamayız. İnşallah şehrimizin diğer takımı Şanlıurfaspor’da en az bir puan alarak ligde kalır. Urfa takımları olarak bir daha böyle kötü sezonlar yaşamayız inşallah.” dedi


“TAKIMIN LİGDE KALACAĞINA HER ZAMAN İNANDIK”
Taraftarlar Dernek Başkanı Mehmet Toprak,Bu takımın ligde kalacağını ve düşmeyeceğine her zaman inandıklarını söyleyerek, “Bizim işimiz zorları başarmaktır. Adıyamanspor’u yenip 9. Sırada kalarak 40 puanla ligde kalmayı başardık. Başta belediye başkanımız Metin Baydilli, Kulüp başkanımız ve yönetimine, emeği geçen teknik heyete, Bedih Hocamıza ve İsmail Hocamıza teşekkür ederiz. Allah hepsinden razı olsun. Yeni sezonda bomba transferler yaparak ve daha profesyonel çalışarak 2.lige çıkmayı arzuluyoruz.” İfadelerini kullandı.
Foto ve röp: Tevfik Kapçı
Haber: Mehmet Halhalli / Urfa Değişim