Sistemsiz çalışma Birecik'i virane yaptı!

TAKİP ET

Birecik ilçesinde yapılan sistemsiz çalışmalar vatandaşı bıktırma noktasına getirdi. İlçede çalışmaların 8-9 aydan beridir yapıldığını fakat elle tutulur bir çalışmanın ortaya konulmadığını öne süren vatandaşlar, Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam'ı göreve davet etti.

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte Şanlıurfa ve ilçelerinde de çalışmalar başladı. Birecik ilçesindeki çalışmaları vatandaşlar ‘Göz boyamaktır’ diyerek eleştiri yağmuruna tuttu.

Yaklaşık olarak 100 bin kişilik bir nüfusa sahip olan Birecik ilçesi, Şanlıurfa’nın turistik yerlerinin başında geliyor. Fırat nehrinin kenarında yer alan bu ilçe son zamanlarda yapılan çalışmalarla artık sinek avlıyor. Kepenk kapatan iş yeri sahipleri ve esnaflar ise bu durum karşısında mağdur olduklarını söyledi.

Her hafta farklı bir ilçenin sorunlarını gündeme taşıyan Urfa Değişim Gazetesi ekiplerinin bu haftaki rotası Birecik ilçesi oldu. Birecik’te yapılan çalışmaları soran muhabirlerimize vatandaşlar açtı ağzını yumdu gözünü.

Belediye Başkanını sadece seçimden seçime gördüklerini söyleyen vatandaşlar ise Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam’ı göreve çağırdı.

“BUNLARDA NE SİSTEM VAR NE ÇALIŞMA VAR”

Birecik’te yapılan çalışmaların kontrolsüz ve sistemsiz bir şekilde yapılmasına tepki gösteren Eşref Bağda şunları kaydetti, "Şu anki Sistemden memnun değiliz. Biz Urfa'nın üvey evlatlarıyız. Yollarımızın parklarımızın haline bakın, Türkiye'nin tüm yerlerini gezin böyle pislik içerisinde olan bir ilçesini göremezsiniz. Biz belediye sistemine de belediye başkanına da karşıyız. Tüm caddelerimizde sistemsiz ve kontrolsüz bir şekilde kazmalar, yıkımlar başladı insan sistemli çalışır bunlardan ne sistem var ne de çalışma var” diyerek sitem etti.

“İSRAİLLİ BİRİ BELEDİYE BAŞKANI OLURSA ONA OY VERİRİRİZ MEVCUT BAŞKANA VERMEYİZ”

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde oyunu kesinlikle mevcut başkandan yapa kullanmayacağını belirten Bağda sözlerini şöyle sürdürdü: “Yerel seçimlerde bu partiye hiçbir şekilde oy vermeyeceğiz. Bilecik'e İsrailli biri aday olsa bile oyumuzu veririz fakat bu partiden aday olan birine oyumuzu vermeyiz ve bu başkanımızın da değişmesi için her şeyi yapacağız. Bu turistik ilçemizde çektiklerimize bakın Fırat'ın dibindeyiz, susuz kalıyoruz yazın ortasında tozdan topraktan işyerlerimizi açamaz olduk. 8 aydır bu çalışmalar bu şekilde devam ediyor. Seçime hiçbir şey kalmadı herhalde seçimden sonra da bu çalışmaları olduğu gibi bırakırlar. Biz belediye başkanlarımızı milletvekillerimizi sadece seçimden seçime görüyoruz hiç vatandaşın arasına karışıp sıkıntılarını dinlemek diye bir adetleri yok” dedi.

“YOLLARIMIZ KÖSTEBEK YUVASINA DÖNMÜŞ”

İlçede 1,5 yıldan beridir çalışmaların bu şekilde sürmesinden dolayı mağdur olduklarını söyleyen Mustafa Direk, "Bilecik'teki çalışmalar 1,5 yıldan beridir böyle devam ediyor. Biz bu tarz çalışmalardan memnun değiliz yollarımız hep köstebek yuvasına dönmüş araçlarda ön düzen diye bir şey kalmamış. İnancınız olsun tozdan evlerimizde bile oturamıyoruz. İlçemizden Nehir geçtiği halde sürekli sularımız kesiliyor, Önümüzdeki seçimlerde şu anki mevcut belediye başkanı ile devam etmeyeceğimizi kesinlikle belirtmek istiyorum. Bilecik için eğer gerçekten kim çalışırsa oyumuzu ona vereceğiz” ifadelerini kullandı.

“SEÇİMDEN ÖNCE GÖZ BOYAMA ÇALIŞMASI YAPIYORLAR”

Belediye Başkanının seçimden seçime ilçeye geldiğini onun dışında geri kalan zamanını Gaziantep’te geçirdiğini iddia eden Ahmet Atıl, "Birecik’te alt yapı denen bir şey yok. Şehir içinde gidecek yollarımız yok, evlerimiz artık yıkılıyor, yol kazıları nedeniyle bütün evlerimiz zarar görüyor işyerlerimiz zarar görüyor. Belediye başkanımız sadece Antep'te oturuyor bir gün olsun bizi ziyarete bile gelmiyor. Urfa'da zaten bize üvey evlat muamelesi yapıyor. Gerçekten Birecikliler olarak isyan ediyoruz. Bu çalışmalar bir an önce bitsin, gerçi ortada çalışma da yok sadece seçime yakın bir zamanda bir göz boyama çalışması diyelim” sözlerine yer verdi.

“SEBZE HALİ VE GALERİCİLER SİTESİNİ BİR AN ÖNCE İLÇENİN DIŞINA ÇIKARSINLAR”

Sebze hali ve Galericiler sitesinin bir an önce şehrin dışına çıkılması gerektiğini söyleyen Mehmet Dağdal, “Bu konuda ciddi sıkıntılarımız var, araçlarımızı işyerlerimizin önüne park edemiyoruz. Sadece yetkililerden bunu duymalarını istiyorum ve bunun için bir adım atmalarını bekliyorum. Biz kalkıp sürekli bizleri ziyaret etsin derdimizi sorunlarımızı dinlesin demiyoruz sadece sebze hali ve galericiler sitesini bir an önce böyle bir ilçenin dışına çıkarsınlar diyoruz” dedi.

BELEDİYE BAŞKANINA BUNU SORMAK İSTİYORUM BİRECİK BİR ŞANTİYE Mİ YOKSA BİR TURİSTİK İLÇE Mİ?

Yapılan çalışmalar sonucunda yollarının berbat bir hale geldiğini belirten Müslüm Sıvacı, "Bizim yollarımız Filistin- İsrail yollarına dönmüş. Benim arabam yok bir tane motosikletim var en azından her yerden geçebiliyorum ve çok zararım olmuyor. Ben gerçekten yüksek model Arabası olanlara çok üzülüyorum, çünkü yollarımız köstebek yuvasına dönmüş ve bu yollardan insanlar geçince sürekli sanayiye uğramak zorunda kalıyor. Tüm Bireciklilere sorun herkes bu sorunlardan şikayetçi. Ben Hastane Caddesi'nde oturuyorum gidin oraya bakın büyükbaş hayvan pisliğinden geçilmiyor. Hastanenin olduğu yerde pislik olur mu? Burada sürekli kanalizasyon suyu da patlıyor o yollar su altında kalıyor ve o gelen kokular artık bizi hasta etmeye başladı. Siz olsanız buna tahammül eder misiniz? Sadece belediye başkanına bunu sormak istiyorum Birecik bir şantiye mi yoksa bir turistik ilçe mi?

“BİZ BİRECİKLİLER OLARAK BUNLARI GERÇEKTEN HAK ETMİYORUZ”

Yapılan çalışmaların kendilerine zulüm gibi geldiğini aktaran Abdülaziz Demir, "yapılan çalışmaların hiçbirini beğenmiyoruz. Evet, belediye belki bir şeyler yapmaya çalışıyor fakat yaptıkları çalışmaları beğenmiyoruz. Burada önlem alınmadan ve sistemli bir şekilde çalıştıkları için evlerimiz iş yerlerimiz toz toprak içerisinde kalıyor. Hiçbir yerde çalışmalar bu şekilde ilerlemezken Birecik'te neden çalışmalar bu şekilde oluyor. Buraya Fırat kenti deriz burası eski bir tarihe sahip bu yerin bu şekilde olması gerçekten kabul edilebilir bir şey değil, biz bunları gerçekten hak etmiyoruz” diyerek sitem etti.

“HER ŞEY BÜYÜKŞEHİR’E BAĞLIYSA NEDEN BİRECİK BELEDİYESİ VAR”

Birecik Belediyesinin tüm sorunları Büyükşehir Belediyesi’ne bağlamasına tepki gösteren Mahmut Aral, "Belediyenin şu ana kadar yapmış olduğu hiçbir hizmet yok. 20 sene önce Birecik çok daha iyiydi. Şu anda Birecik sadece delik deşik bir halde bekliyor. Birecik’te Adeta saltanatı sürdürüyorlar. Bir Mirkelam Belediye Başkanı oluyor bir kayını Belediye Başkanı oluyor sanki sadece bu ikisi varmış gibi, sadece seçimden seçime meydana çıkarlar seçim bitti mi de onları hiç kimse görmez. Bir sorun için belediyeye gittiğimizde her şey Büyükşehir’e bağlı diyor o zaman her şey Büyükşehir’e bağlıysa sen neden belediye oldun, sadece para almak için mi belediye oldunuz. Her şey Büyükşehir’e bağlı olacaksa Birecik Belediyesi’ni kapatsınlar daha iyi” sözlerine yer verdi.

Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam Şanlıurfa