Siverek'te büyük aileler uyuşturucuya tepkili!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da son zamanlarda uyuşturucu kullanım yaşının giderek düşmesi ve okul önlerinde uyuşturucu maddesinin satılması aile büyüklerini ,STK başkanlarını harekete geçirdi.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde uyuşturucuyla mücadele kapsamında Kırvar aşireti önderliğinde aileler Paşa Konağında toplandı.

Yapılan toplantıya Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, Kırvar ve Bucak ailelerin önde gelen isimleri Halil Kırvar, Mustafa Hakkı Bucak ve birçok STK başkanı katılım sağlarken Siverek İlçe Emniyet Müdürü ve İlçe Kaymakamı toplantıya davet edilmelerine rağmen katılmadı.

Yapılan toplantıda söz hakkı alan STK başkanları hep birlikte uyuşturucuyla mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

“SİVEREK’İN SAHİBİ SİVEREKLİLERDİR”

Uyuşturucuyla mücadele kapsamında gerçekleşen toplantıya öncülük eden Kırvar Ailesinin önde gelen ismi Halil Kırvar, uyuşturucuyla mücadelenin kişisel değil toplumsal olarak sorun edinmesi gerektiğini herkesin bu konuda ellini taşın altına soktuğu zaman Siverek’i bu ileten temizlenebileceğini aktardı. Halil Kırvar Siverek’in esas sahibi bu konuyu çözecek olanların da yine Siverekliler olacağını da belirti.

Halil Kırvar uyuşturucuyla mücadele hakkında sözlerini şöyle sürdürdü.”Biz bu konuda bir olmamız lazım. Bunun üstesinde ben gelemem Hakkı da gelemez. Hasan İzol’da gelemez. Lokman’da gelemez. Okul önlerinde çocuklar bir saat bekletiliyor. Öğrenciler okullardan çıktığı zaman aileler bilgi verilmesi lazım. 13 yaşındaki çocuk için okula gidiyorum.  Okul müdürü çocuk saat 9’da gelmiş. Kamera kayıtlarına bakıyoruz. Müdür bana 2016 yılının kamera kayıtlarını açıyor.  Hepimizin kardeşleri var hepimizin kızı var bu mesele şahsi değil bu mesele hepimizin meselesidir. Birileri burada olur veya olmaz o benim sorunum değil. Tek bildiğim şey var Siverek’in sahipleri Sivereklilerdir.  Biz yaşanılan durumu birilerine anlattık ama kimse sesimizi duymadı. Belki birileri birilerine yalakalık olsun diye gelmediler ama olsun. Biz buradayız. “

“EMNİYET VE KAYMAKAM GÜRLÜYOR AMA YAĞMIYOR"

Uyuşturucuyla mücadele toplantısına Kaymakam ve İlçe Emniyet Müdür davet edilmelerine rağmen katılmadığını ileri süren Bağımsız Milletvekili adayı aynı zamanda Bucak Ailesinin önde gelen ismi Mustafa Hakkı Bucak “bu toplantıyı tertip eden Halil Kırvar’a teşekkür ederim. Burada beni üzen bir nokta var. Bu işte çözüm odağı Kaymakam ve ilçe emniyet müdürüdür davet edilmelerine rağmen toplantıya katılmadılar. Değerli başkanım bu konuda kendilerini uyarın. Ben sade bir vatandaş olarak gerek kaymakam gerek emniyet müdürden de randevu alıp gittim konuştum durumu anlattım kendilerine onlarda bir takım çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bugün gördü ki gürlüyorlar ama yağmıyorlar. İşlerini düzgün yaptıklarına inanmıyorum ben. Benim ekmeğimi suyumu vermiyorlar buradan kendilerini rahatça eleştirebiliyorum. Biz aileler olarak üstümüze düşeni yaparız ama bazen olmuyor yöntemlerimiz farklı oluyor.Benim birkaç önerim var keşke sayın kaymakam ve emniyet müdürü burada olsaydı da yüzlerine karşı söyleseydim bunları.  Cezaevleri uyuşturucu kullanan ve satanlar ile dolu diyorlar sebebini kimse sormuyor. Çocuk uyuşturucu kullanıyor burada bana sorarsanız devletin sorumluluğu var.  Yarın bunu bulamadı mı gidiyor aracı oluyor işte git bir kilo getir 100 gram senin olsun. Dolaysıyla bu potansiyel suçlu haline geliyor.  Uyuşturucu bataklığına düşme sebeplerinden biride işsizliktir bu gençlere bir iş alanı yaratmamız lazım.  Bir şekilde bunları topluma entegre edelim. Özellikle okul önlerinde polislerin olması lazım okullara giren çıkan belli değil. “ dedi.

“DESTEK OLACAĞIZ”

Yapılan toplantıya katılan Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak belediye olarak uyuşturucuyla mücadele konusunda ellerinden geleni yapacaklarının altını çizerek,  “Bu konu çok hassas maalesef kentimizde çocuklarımız bu iletin pençesine düşmekte, ben bir başkandan çok bir anne olarak bundan rahatsızlık duyuyorum ve çocuklarımız için çok üzülüyorum. Belediye olarak tüm çalışmalara destek verip bir an önce bu iletin ilçemizde en az seviye düşmesi hatta tamamen yok olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"UYUŞTURUCU YAŞI 11 OLDU"

Gerçekleşen toplantıya tüm STK adına basın açıklamasında bulunan Eğitim Bir-Sen Siverek Şube Başkanı Fikret Arslanparçası uyuşturucu yaşının 11’e düştüğünü dile getirerek bunun önüne geçilmesi gerektiğini aksi taktirde daha vahim olayların yaşanması muhtemel olduğunu vurguladı.

Uyuşturucu ve Uyarıcı maddelerin kullanımının artması Şehrimizde kullanımı uzun yıllara dayanan fakat son dönemde oldukça artan uyuşturucu kullanımın ciddi anlamda yayılmış olması bu kullanımın ilkokullara bile yayılması, 11 yaşındaki çocuklarımızın kullanmasından ötürü bugün sizleri buraya davet etmiş bulunmaktayız. Kaymakamlığımız ve Belediyemiz başta olmak üzere Sivil toplum kuruluşlarımızdan bir takım beklentilerimiz olacaktır, bu beklentilerimiz şunlardır. Uyuşturucu ile mücadelenin başlangıç noktası ailedir, anne babalar çocuklarını sürekli gözlem altında tutarak ve hassas olarak çocuklarının bu bataklığa düşmemesin önüne geçmelidir. Çocuklar aileden istedikleri ilgi ve alakayı aldıklarında bu tür maddeleri kullanımları azalacaktır.

 

Fikret Arslanparçası”Uyuşturucu kullanım ve yayılma noktalarından biri maalesef ki okullarımızdır. Eğitim alması için okula gönderdiğimiz canlarımız okul çevresinde bulunan şebekeler aracılığı ile bu bataklığa sürüklenmektedir. Bu hususta başta okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimize büyük sorumluluk düşmektedir. Gerek öğrenci olsun gerekse okul çevresinde bulunan satıcı olduğu düşünülen şüpheliler derhal emniyete bildirilmelidir. Öğrenciler ile sıkı ilişki kurulup çocuklarımızın öğretmenlerini bilgilendirmeleri için eğitimcilerimizin oldukça hassas olması gerekmektedir.

Emniyet Müdürlüğümüze ve Polis Memuru arkadaşlarımız bu son dönemde artan uyuşturucu kullanımında daha da hassaslaşarak ilçemize giriş kaynağından müdahale edip bu bataklığı bertaraf etmesi gerekmektedir. Okul civarı, parklar ve kullanma terk edilmiş evlerde satışı ve uyuşturucu kullanımı olan yerlerin kontrol altına alınarak olaya müdahale edilmesi gerekmektedir. Ayrıca Belediyemize kullanıma terkedilmiş bölgeleri yıkarak bu bölgeleri güvenli alanlara getirme sorumluluğu düşmektedir.

Yapmış olduğumuz gözlemler arasında Servis Saatlerinin ders başlama saatinden erken olduğu I saate yakın bekleme sürelerinde öğrencilerin bu süreçte bu bataklığa sürüklenme oranı oldukça fazla olduğu yönündedir. Bu hususta başta emniyet güçlerimiz ve eğitimcilerimize oldukça sorumluluk düşmektedir. Kaymakamlığımızca yapılacak bir düzenleme ile servis saatleri hakkında kapsamlı bir karar alınarak bu sorunun azaltılması” dedi.

Şanlıurfa Siverek HalilKırvar Bucak