Sokağa atılan engelli destek bekliyor!

TAKİP ET

Eyyübiye Haleplibahçe Mahallesi 2411 sokakta ikamet eden yüzde 91 görme engelli Halil Çalışkan ev kirasını ödeyemediği için ev sahibi tarafından sokağa atıldığını iddia etti. 9 kişi ile beraber damadının evinde kalan Çalışkan engelli maaşı ile ailesini geçindirmeye çalışıyor. Eşi adına bakıcı maaşı çıkarmak istediğini söyleyen Çalışkan başvurduğu Devlet Hastanesinde kendisinden rapor için 15 bin TL rüşvet istendiğini iddia etti.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde ikamet eden görme engelli Halil Çalışkan kira parasını ödeyemediği için ev sahibi tarafından sokağa atıldığını ileri sürdü. Sokağa atılan yüzde 91 görme engelli Halil Çalışkan eşiyle birlikte damadının evine taşındı. Engelli maaşıyla geçinemediğini söyleyen Halil Çalışkan eşinin bakıcı olması için Eyyübiye Devlet Hastanesinin sağlık heyetinden geçmesi gerektiğini ve yaptığı başvuruda hastane çalışanları tarafından 15 Bin TL rüşvet istendiğini iddia etti.  İl Sağlık Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmede konuyla ilgili incelemenin başlatıldığı ve rüşvet iddiasını ortaya atan engelli Halil Çalışkan ile irtibata geçildiği belirtildi.

Urfa Değişim mikrofonlarına konuşan Halil Çalışkan yetkililer tarafından yüzüstü bırakıldığını evden atıldığı zaman Şanlıurfa Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü çalışanları tarafından kalıcı yer sözü aldığı fakat aradan gecen süre zarfından kimseden ses çıkmadığını söylerken Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’ın derdine çare bulmasını, Eyyübiye Devlet Hastanesinde yaşanan rüşvet skandalının perde arkasını çözmesini istedi.

“BENİ ÇOCUK GİBİ OYNATTILAR”

Halil Çalışkan yaşadığı durumu şöyle aktardı.

“Kirada oturuyordum kira bedelini ödeyemediğim için evimi parka attılar. Bende geldim damadımın evinde kalıyorum eşimle birlikte.Kaymakamlık, Sosyal Yardımlaşma, Valilik hepsi benim evimin dışarıya atılmasından haberi var. Dediler sana kalacak bir yer vereceğiz beni çocuk gibi oynattılar. Ne kalacak yer buldular  ne kira bedeli verdiler” dedi.

EVİMİ DIŞARIYA ATTILAR

Ev sahibi tarafından yaka paça dışarıya atıldığını söyleyen Halil Çalışkan parkta bir süre yaşadıktan sonra damadı Ali Demir tarafından evinde misafir edildiğini fakat damadının da maddi durumu iyi olmadığı için zorlandığını ifade etti.

Halil Çalışkan “Evimi dışarıya attılar geldim kızımın evine geldim. Bunlarda kirada otuyorlar. Onun için çok sıkıntı yaşıyoruz. Bu şartlarda olmuyor gerçekten. Kümes gibi bir evde 9 kişi kalıyoruz. Evde hiçbir şey yok. Bazı odalarda ışık bile yok.”

15 BİN TL’YE HEYETE SOKALIM İDDİASI

Halil Çalışkan evden atılmasının yanı sıra eşinin bakıcı olması için Şanlıurfa Eyyübiye Devlet Hastanesinde çalışan bir kişinin heyetten geçmesi için 15 Bin TL rüşvet istediğini söyledi.

Çalışkan “Tek bir engeli maaşım ile geçiniyorum. Yüzde 90 görme engelliyim, eşimin benim bakıcı olmasını istedim. Onun için Şanlıurfa Eyyübiye Devlet Hastanesine gittim. Yazı işlerinden biri ‘bana 15 Bin TL verirseniz seni heyete koyarım’ dedi. Benimde 15 Bin TL verme durumum yok.

Sosyal Yardımlaşma bana dedi ki amca sen kızının evine git. Biz size kalıcı bir yer bulacağız bende onların sözüne güvendim. Ne kalacak yer buldular ne kira bedelimi verdiler. Özellikle vali beye sesleniyorum bu işe bir el atsın bizde bu devletin vatandaşıyız” diyerek sözlerine son verdi.

Öte yandan Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile yaptığımız görüşmede rüşvet iddiaları ile ilgili inceleme başlattıklarını ve engelli vatandaş ile irtibata geçtiklerini ifade ettiler.

Mehmet Kırvar-Mehmet Halhalli / Urfa Değişim

Eyyübiye Haleplibahçe Mahallesi Halil Çalışkan