Sokaklardan sahneye uzanan yol!

TAKİP ET

Siverek doğumlu ses sanatçısı Mehmet Şanlı küçük yaşlarda başladığı müzik hayatının zorluklarını gazetemize anlattı. Okuma yazması olmayan Şanlı, geçim sıkıntısından dolayı uzun bir süre simit satıcılığı, ayakkabı boyacılığı ve restoranlarda çalışarak bugünlere geldiğini söyledi.

14 çocuklu ailenin 6.çocuğu olan Şanlı geçim sıkıntısı yüzünden okuyamaması küçük yaşlarda ayakkabı boyacılığı yapması o günlerden sahnelerde çıkma yolunda çektiği zorlukları Urfa Değişim Gazetesi mikrofonlarına anlatı.

Küçük yaşlarda güzel sesiyle birçok kişiyi mest eden Mehmet Şanlı sesini daha büyük kitlelere ulaştırmak için İstanbul’un yolunu tuttu.

Okuma yazması olmayan Şanlı İstanbul’da geçim sıkıntısından dolayı uzun bir süre restoranlarda çalıştı.3 yıl boyunca aldığı eğitimle kendisini geliştiren Mehmet Şanlı Muhammed Emin mahlasıyla çıkardığı ilahi albümüyle sesini duyurmayı başardı. Mehmet Şanlı daha sonra Nan Müzikten aldığı teklif ile 2006’da kendi ismini kullanarak ‘Ben Yandım’ albümünü çıkardı.

Yaşadığı zorlukları Değişim Gazetesine anlatan Mehmet Şanlı sokaktan sahneye giden o çetin mücadelenin zor olduğu kadar keyif verici olduğunu da söyledi.

OKUL VARDI MADDİ DURUMUMUZ YOKTU!

Şanlıurfalı çocukların makûs kaderinin kurbanlarından olan Mehmet Şanlı, ailesinin maddi durumun yetersiz olduğundan okuma fırsatı bulmadığını belirtti. Maddi durumlardan dolayı okuyamadık diyen Şanlı, “14 kardeşiz olduğumuz için çalışmak zorunda kaldım. Köylerde düğünlerde söylediğim şarkılardan sonra İstanbul’a gittim”

OKUMA YAZMA BİLMEDİĞİM HALDE HAYALLERİMİN PEŞİNDEN GİTTİM

Yaşadığı zorluklardan ve geçim sıkıntısından dolayı okumadığını belirten Şanlı okuma yazma bilmediği halde hayallerinin peşinden gittiğini vurguladı.

Şanlı İstanbul’a gittiği o zorlu süreci şöyle anlattı: “Küçük yaşlarda İstanbul’a gittim. Orada müzikle ilgili ne varsa hepsini atladık. Kendimizi geliştirdik. Albüm falan yaptık. Herkesin yaşadıkları zorlukları bende yaşadım. Düştük kalktık yine de yolumuza dimdik yürümeye çalıştık. Tek başıma İstanbul’a gittim okuma yazmam olmadığı halde gurbette yaşamak gerçekten zor.  Restoranlarda çalıştım bulaşık yıkadım. Aklınıza gelebilecek her zorluğu yaşadım. Yine de müzikle ilgili hayallerimin peşinden yorulmadan koştum. Pes etmedim hiçbir zaman. “

URFA’NIN HER KÖŞESİNDE ANILARIM VAR

Şanlıurfa’da küçük yaşlarda simit satarak ve ayakkabı boyacılığı yaparak ailesine katkıda bulunan Mehmet Şanlı Urfa’nın her sokağında anısının olduğunu geçtiği yerlerde anılarını hatırladığını söyledi.

Şanlı çocukluk hayatını şöyle anlattı: “Urfa’yı çok seviyorum. Şu belediyenin her köşesinde anılarım oldu. Oralardan geçerken anılarımı hatırlıyorum. Duygulanmamak elde değil gerçekten.

Urfa’da çocukluğumda ayakkabı boyacılığı yaptım. Simit, çakmak sattım. O günleri iyi ki yaşadım. Gerçekten en alt sırlardan geldim buralara yaşadıklarım bana bu yolda güç verdi.“

MUHAMMED EMİN İSMİ NEDEN KISA SÜRDÜ

Çıkardığı ilahi albümünden sonra Muhammed Emin mahlasını bırakıp Mehmet Şanlı ile klasik müziğe yönelen Şanlı aile içerisinde isim benzerliğinden dolayı Muhammed Emin ismini bıraktığını söyledi.

Şanlı: “İlk yaptığım ilahi kasetiydi. Muhammed Emin mahlasıyla abimin ismi de Mehmet Emin’di ondan dolayı farklı bir şey olsun diye mahlasımı değiştirerek Mehmet Şanlı yaptım. Daha sonra Mehmet Şanlı ismiyle ‘Tez Gel’ ve diğer albümleri yaptım”

ZORLUKLAR OLMASA HAYATIN GAYESİ OLMAZ

Yaşadığı zorluklardan dolayı hiç pes etmeyi düşünmediğini söyleyen Mehmet Şanlı zorlukların hayatın meyvesi olduğunu söyledi. Mehmet Şanlı yaşadığı zorlukları şöyle anlattı. “Hayatın tanımı zor. Yaşadığım zorluklar bana güç verdi. Zorluklar bana daha da keyif verdi.  Hayatı hayat yapan zaten zorluklardır. Eğer zorluk olmadan bir başarı elde edilirse onun tadı olmaz.”

ÖRNEK ALDIĞIM SANATÇILAR VAR

Örnek aldığı sanatçılar konusuna da Mehmet Şanlı şu cevabı verdi. “İbrahim Tatlıses, Müslüm Gürses,  Ferdi Tayfur, Neşet Ertaş, Şivan Perwer  hepsini severek dinlerim. Örnek alırım, onlar gibi başarılı şarkılar yapma gayretti içerisinde oluyorum her zaman”

HOZAN SERVAN İLE PROJE NEDEN OLMASIN

Kendisi gibi sanatçı olan Hozan Servan ile daha önce herhangi bir projede yer almadığını söyleyen Şanlı önümüzdeki süreçte aynı projede yer alabilme durumunun olduğunu ifade etti.

Mehmet Şanlı sözlerini şöyle sürdürdü: “Hozan Servan ile daima iletişim içerisindeyim. Benim halamın oğlu birlikte büyüdük. Başarılı eserleri var. Şimdiye kadar bir projede birlikte yer almadık. Bundan sonra bir proje olursa neden olmasın. Güzel olur yani Hozan Servan ile aynı projede yer almak güzel bir duygu olur diye düşünüyorum. “

Mehmet Kırvar / Urfa Değişim

Mehmet Şanlı ayakkabı boyacılığı Muhammed Emin Müslüm Gürses Hozan Servan