Sorumlusu Büyükşehir mi; DEDAŞ mı?

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde çökme tehlikesi olan istinat duvarında onarım yapılmadan aydınlatma direkleri takıldı. Bu durumun sorumlusunun DEDAŞ mı yoksa çalışmaya izin veren Büyükşehir Belediyesinde mi olduğu merak ediliyor.

Geçtiğimiz aylarda aşırı yağıştan dolayı Karaköprü ilçesine bağlı Narlıkuyu Mahallesi'nde bazı istinat duvarlarında kayma meydana gelirken, bir istinat duvarı da çöktü. Mahallelinin şikayeti üzerine bölgede çökme tehlikesi olan duvarları gazetemiz aracılığıyla yetkililere duyurmuştuk. Bunun üzerine Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından bir apartman sitesinin çökme tehlikesi olan istinat duvarı yıktırıldı. Duvarın yeniden yapılması için çalışma başlatıldı.

 

Diğer duvarda da çökme tehlikesi yaşanıyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü çökme tehlikesi olan istinat duvarında çalışma başlattı. Ancak çalışma alanının yakınında bulunan bir diğer apartman sitesinin istinat duvarında da kayma olmasına rağmen bu alanda çalışma henüz başlatılmadı.

 

Çalışma başlamadan elektrik hattı çekildi

Mahalleliler söz konusu istinat duvarının da yapılmasını beklerken, bu alanda henüz çalışma yapılmadan DEDAŞ ekipleri tarafından elektrik hattı döşendi. Elektrik hattının döşenmesi ve aydınlatma direklerinin dikilmesi vatandaşların kafasını karıştırdı. Vatandaşlar çökme tehlikesi olan duvarın yapılıp yapılmayacağını merak ederken, duvarın yapılması durumunda yeni yapılan elektrik hattı tekrar kazılacak.

Bülent Karaca / Urfa Değişim

Çalışma başlamadan elektrik hattı çekildi sorumlusu büyükşehir mi; dedaŞ mı? duvarda da çökme tehlikesi yaşanıyor narlıkuyu mahallesi istinat duvarları Şanlıurfa