Sorunların odağındaki Bahçelievler!

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın en işlek caddelerinden biri olan Bahçelievler'de sorunlar bitmek bilmiyor. Uyuşturucu, yabancı uyrukluların nüfusu, günlük kiralık evler, fuhuş gibi birçok sorunla boğuşan Bahçelievler'de oturan vatandaşlar yetkililerden kısa süre içeresinde sorunlara el atılmasını istiyor.

Mimar Sinan Mahalle Muhtarı İsmail Dağbaşı, yaşanılan sorunlar ile ilgili defalarca şikayette bulunduğunu, fakat yetkililerden dönüş dahi alamadığını söyledi.

Mimar Sinan Mahallesinde bulunan Topçu Meydanında madde bağımlıların uyuşturucu yuvası haline geldiğini, çoğu zaman ulu orta fuhuşunda yaşandığını iddia eden Dağbaşı, Şanlıurfa Emniyet Teşkilatının operasyonları daha sıklıkla yapmasını istedi.

Mahallenin sorunlarının başında uyuşturucu var diyen Muhtar Dağbaşı, “Hırsızlık olayları yaşanıyor, mahallede oturan yabancı uyruklu vatandaşlar gece geç saatlerinde gürültü yaparak bizi rahatsız ediyor. Mahallede fuhuş yapılıyor, bazen binaların önünde kuyruklar bile oluşuyor. Sanıyorsunuz devletin tekelinde yapılan bir şey gibi ulu orta fuhuş yapılıyor.” dedi.

“MADDE BAĞIMLILARI BURADA YATIYOR!”

Şanlıurfa’nın tarihi önemine sahip Topçu Meydan’ında yaşanılan uyuşturucu satışı ve kullanımdan dert yakınan Muhtar Dağbaşı “Topçu Meydanı uyuşturucu yuvası olmuş. Bazı madde bağımlıları yataklarını getirip burada yatıyor. Vatandaşlar şikâyetçi, esnaflar şikayetçi, bizler şikâyetçiyiz. Emniyettin derhal bunlara el atması gerekiyor” yorumunda bulundu.

“YASALARIMIZ GEVŞEK!”

Suç işleyenlerin kısa sürede serbest bırakılmasından yakınan Muhtar Dağbaşı, “Yasalarımız çok gevşek. Yasalarımızda bir değişikliğin yapılması gerekiyor. Emniyet ekipleri suçluyu yakalıyor. Mahkemeye sevk ediliyor oradan serbest bırakılıyor” ifadesini kullandı.

OPERASYONLAR YETERSİZ

Geçen günlerde uyuşturucu satıcılarına ve fuhuş yapanlara yönelik yapılan Huzur Operasyonlarının sık sık yapılması gerektiğini vurgulayan Muhtar  İsmail Dağbaşı, “15 gün önce operasyonlar yapıldı. Gönül ister ki bu sık sık olsun. Bana yetersiz geliyor yapılan operasyonlar. Daha sık yapıldığı zaman hem toplumun huzuru oluşur, hem suçlulara gözdağı verilir. Operasyonların 1-2 seferle bağlı kalmaması gerekiyor. Çünkü madde kullananların sayısı çok fazla.”

BAZI VEKİLLER GELİP ÇİĞKÖFTEYE VURUYOR!

Bahçelievler semtinde yaşanan sorunları anlatan Muhtar Dağbaşı vekillerin vatandaşların sorunlarıyla ilgilenmediği iddia ederek“ Urfalı vekiller gelip çiğköfteye, tatlıya vurup kentten ayrılıyorlar “dedi.

Dağbaşı “Bazı vekilleri Allah’a çok şükür biz görmemişiz kendilerini. Zaten Urfa’ya geliyorlar, nasıl geliyorlar öyle dönüp gidiyorlar. Oturup çiğ köfteye vuruyor, tatlıya vuruyorlar ondan sonra çekip gidiyorlar. Milletvekili ne demek, milletin eli kolu olması demek. Ama maalesef öyle değil, seçildiler mi milleti unutuyorlar. Bizim 14 tane vekilimiz var, acaba kaç tanesi yanıma uğradı, 1-2 tanesi hariç diğerlerinin yüzünü bile görmemişim” diyerek sitem etti.

EKİP SAYISI ARTIRILMASI GEREKİYOR!

Bahçelievler semtine bakan güvenlik ekiplerinin sayısının az olduğunu söyleyen Dağbaşı, emniyet güçlerinin Bahçelievler de ekip sayısını artırması gerekiyor.

Dağbaşı “Mahalle güvenliği için 10 tane bekçi lazım ama 3 tane bekçi geliyor, onlar ihtiyaca cevap veremez ki. Bir şikayete bulunuyorsunuz emniyet teşkilatı yanına gelene kadar adam çekip gidiyor. Benim başıma gelmiş, ben aramışım emniyeti ekip gelene kadar şikayet ettiğim şahıs çekip gitmiş. Gözümle gördüğüm halde. Emniyeti aradığında ilk önce çağrı merkezi açıyor, ifadeni alıyor, daha sonra birisine aktarıyor o da ifade alıyor zaten aradan zaman geçti mi şikâyete bulunduğun kişi alıp başını gidiyor. Bana göre mahalle muhtarları ihbarda bulunduğu zaman en yakın ekibin gelmesi lazım. Emniyet Müdüründen ricam Bahçelievler Urfa’nın ciğeridir, her şeyin merkezinde Bahçelievler var, kim ne derse desin. Her türlü şey Bahçelievler’de çıkıyor. Buraya derhal bir el atılsın. Ekip sayısı artırılsın” dedi.

GÜNLÜK KİRALIK EVLERDEN GEÇİLMİYOR!

Şanlıurfa’da sayıları günden güne artış gösteren günlük kiralık evlerden de yakınan Muhtar Dağbaşı, günlük evlerin içinde her türlü pisliğin döndüğünü iddia etti.

Dağbaşı, “Günlük kiralık evlerin haddi hesabı yok. Emniyet teşkilatı hepsini biliyorlar yani ama ne yapacaksın dedik ya kanunlarımızda eksiklik var. Gelip görsünler, adam resmen burada sıraya girmişler, resmen burada açık açık fuhuş yapılıyor” iddiasında bulundu.

Mehmet Kırvar / Urfa Değişim

Mimar Sinan Mahalle Muhtarı İsmail Dağbaş Bahçelievler