Sorunların odağındaki mahalle!

TAKİP ET

Haliliye ilçesinde hasarlı binaların yıkılmaması nedeniyle birçok sorunun ortaya çıktığını iddia eden Mimar Sinan Mahallesi muhtarı Hacı İsmail Dağbaşı, hırsızlık başta olmak üzere mahallede tehlike durumunun üst seviyede olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Şanlıurfa’da yüzlerce bina ağır hasar alarak kullanılamaz hale geldi. Binalar hakkındaki itiraz süreleri nedeniyle yıkılmaması beraberinde birçok problemi meydana geldi. Bunların başında artık hırsızlık olayları geliyor. Ayrıca binaların her an çökme riski bulunması vatandaşı tedirgin ediyor. Daha önce mahallede uyuşturucu kullanımı ve günlük kiralık ev sayısının arttığını ileri süren muhtar Dağbaşı, yetkililerin bu sorunlara çözüm bulmasını istedi.

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Mimar Sinan Mahallesinde sorunların ardı arkası kesilmiyor. Hasarlı binaların yıkılmaması, uyuşturucu kullanımın önlenmemesi, günlük kiralık evlerin sayısının artması gibi sorunlar gün geçtikçe bu mahallede daha fazla göze batıyor.

“HASARLI BİNALARIN BEKLETİLME SORUNU”

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremden etkilenen Şanlıurfa’da birçok yapı hasar gördü. Hasar gören binaların yıkılması için çalışmalara başlatan yetkililer ev sahiplerinin itirazları karşısında yıkım işlemlerini ertelemek zorunda kalıyor. Hasarlı binaların bulunduğu Haliliye ilçesine bağlı Mimar Sinan Mahallesinde muhtar Hacı İsmail Dağbaşı,  hasarlı yapıların yıkılmamasının sebebini ev sahiplerinin itiraz etmesinden kaynaklandığını belirtti.

Mahalle’de 3 binanın hasarlı olduğunu ve en kısa sürede yıkılması gerektiğini vurgulayan Mimar Sinan Mahalle Hacı İsmail Dağbaşı, “Bizim mahallede 3 bina tehlike arz ediyor yıkılması bekleniyor. Fakat ev sahiplerinin ikna edilmemesi yetkililerin elini kolunu bağlıyor.

Akçala Apartmanı, o binada şimdi hiç kimse kalmadı. Muhsin Ergin Apartmanı Cengiz Topal caddesinde o da yıkılmayı bekliyor. Özgür Apartmanı dahil 3 apartman tehlike arz ediyor, bunların en kısa sürede yıkılması gerekiyor. Vatandaşlar hasarlı binaların yanında geçilmesinden korkuyor. İşlek caddenin yanındaki binaların hasarlı olması ve yıkılmaması vatandaşları korkutuyor. Günde yüzlerce araç geçiyor o caddeden binalardan bir taşın düştüğünü düşünün kazaya direk davetiye çıkarır. Bunların yetkililerimizin bir an önce el atması gerekiyor. Yıkım işlemlerin süresi gerçekten çok uzadı. Ben buradan yetkililere seslenmek istiyorum. Binaların yıkılması gerekiyor. En kısa sürede ev sahiplerinin ikna edilmesi lazım. İtirazların çözüme ulaşması lazım” dedi.

“HASARLI BİNALARIN YIKILMAMASI HIRSIZ SAYISINI ARTIRDI”

Mahallede hasarlı binaların yıkılmamasından dolayı hırsızların mesken tutuğunu ileri süren mahalle muhtarı Hacı İsmail Dağbaşı, “ Mahallede hırsızlık almış başını gitmiş. Hasarlı binaların yıkılmaması hırsızların meskeni olmaya yüz tutmuş. Birçok vatandaşımız yıkılmayacak evleri de terk etti. Hırsızlar da bunları fırsat bilip damdan dama atlayıp evleri soyuyorlar. Geçen gün Cengiz Apartmanında emniyet teşkilatından beni aradılar. 20 nolu daire kime ait dediler. Hırsızlar daireye girmişler ne var ne yok çalmışlar, klima peteğini bile alıp gitmişler. Emniyet Teşkilatı hırsızı yakaladı. Gerçekten mahallede ciddi şekilde hırsızlık olayları yaşanıyor” ifadesini kullandı.

Haliliye Mimar Sinan Mahallesi muhtarı Hacı İsmail Dağbaşı