Sosyal medya trendleri 14 Şubat'ta tercihleri değiştirdi!

TAKİP ET

14 Şubat Sevgililer Gününde çiçekçi ve hediyelik eşya satan dükkanlarda yoğunluk başladı. Esnaflar, bu yıl sosyal medyadan dolayı insanların tercih ettiği hediyelerin değiştiğini kaydetti. Ayrıca kelebek demetleri ve hediyelik kutular bu yıl en çok tercih edilenler arasında yerini aldı.

Hediyelik eşya satan dükkanların ve çiçekçilerin 14 Şubat Sevgililer Günü mesaisi günler öncesinden başladı. Esnaflar, Sevgililer Gününe özel çeşit çeşit hediyelik eşya hazırlarken, vatandaşlar ise uyguna hediye alma derdinde.

Her insanın sevgi anlayışı farklı olduğu için tercih edilen hediyelerde envaiçeşit oluyor. Sevgililer Gününde en çok alınan hediyelerde kırmızı gül, hediyelik kutular ve kelebek demetleri oluyor. Kırmızı gülün teki 50 TL’den başlarken, hediyelik kutalar 200 TL’den başlayıp içine koyulan ürünlerden dolayı bazı yerlerde bin 800 TL’ye kadar satılıyor.

GÜL DEMETLERİ 300 TL

Bu yıl sosyal medyadan dolayı insanların tercih ve isteklerinin değiştiğini açıklayan Avni Rastgeldi, “Sevgililer günü yoğunluğu 2-3 gün öncesinden başladı ve Sevgililer Gününde daha da artacak. Sevgililer gününde daha çok satılan kırmızı gül oluyor.  Bu yıl insanlar kalpli kutunun içerisinde çikolata gibi daha değişik şeyler istiyorlar. İnsanların alışveriş zevki değişti galiba. Bazıları kutuyu getiriyor içine çikolata ve gül koyuyoruz. Bir tane kırmızı gülün fiyatı 50 ile 70 arası değişiyor. Gül demetleri 300 TL ve Kelebek demetleri ise 250 TL’dir” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN İNSANIN GÖNÜL ALMASIDIR”

Önemli olan şeyin gönül almanın olduğuna değinen Rastgeldi, “Bizde her bütçeye uygun hediye var yeter ki insanlar sevdiğine hediye alsınlar. İnsan hediyeyi annesine, babasına, kız kardeşine ve eşine de götürür yeter ki hediye alışverişi olsun. İlla bir hediye almak değil insan bir sevdiğini de ziyaret edebilir. Bu ziyarette ona bir hediye amaçlı bir harekettir. Önemli olan insanın gönül almasıdır. İnsanlar bu yıl sosyal medyadan kaynaklı bizlere fotoğraf gösteriyorlar ve çok değişik şeyler de soruyorlar. Yine de sevgi tek güne sığdırılamaz” ifadelerini kullandı.

“HEDİYELİK KUTULAR VE ÇİKOLATALI KUTULAR ÇOK FAZLA TERCİH EDİLİYOR”

9 yıldır hediyelik eşya işiyle uğraşan ve sevgililer gününde yoğunluğun normal olduğunu aktaran Cihat Alagöz, “Şu an için Sevgililer Gününde yoğunluğumuz normal düzeyde çok fazla bir yoğunluğu yok. Sevgililer gününde en çok gençlerin ilgisi fazla. Hazırladığımız hediyelik eşyalarda el işçiliği yapıp ve birazda fiyatları uygun olması için gayret ediyoruz. Yani güzel bir hediyeyi uygun bir fiyata çıkarmaya çalışıyoruz. En çok tercih edilen hediyelik kutular ve çikolatalı kutular oluyor. Kırmızı gül satmıyoruz ama onun kurusunu hediyelik eşyalarda kullanıyoruz” yorumunda bulundu.

“SEVGİ TEK GÜNE SIĞDIRILAMAZ”

Alagöz, Sevgililer Gününde kupa bardağı ve ayıcıktan oluşan hediye kutularının 100 TL olduğunu söyledi. Kira ve el işçiliğinden dolayı hediyelik eşyalarda fiyat değişiminin meydana geldiğini vurgulayan Alagöz, “Sevgililer Gününde kupa bardakları ve hediyelik kutular çok satılıyor. Kendimiz hazırladığımız kutunun içerisinde bir ayıcık, kupa bardağı ve aşk notlar koyup 100 TL'den satışını yapıyoruz. Kelebek demetleri fiyatları ortalama 250 TL dolaylarında değişiyor. Sevgi tek güne sığdırılamaz ve her zaman karşılıklı olan bir şeydir. Esnafların fiyat değişikliğinin olmasının sebebi esnafın kendisi yapmadığı zaman hazır alıyor o zaman bir fiyat eklenmesi yapıyor.  Bazı esnafların kirası yüksek olduğu için ürünleri biraz daha pahalıya satıyor” şeklinde konuştu.

 

 

14 Şubat Sevgililer Günü