Sözde tasarruf yapılacaktı!

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından tanzim satış mağazası olarak kullanılması planlanan ancak bir türlü uygulamaya geçmeyen mağazanın ışıkları, gece boyunca açık bırakılıyor. İsraf edilen elektrik parasının ise kimden çıktığı merak ediliyor.

Ülke genelinde sebze meyve fiyatlarının aniden yükselmesi ve bu durumun vatandaşlardan tepki alması üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından daha ucuz sebze meyve satışı gerçekleştiren tanzim satış noktalarının kurulması talimatı verilmişti. Ancak tanzim satış mağazası Şanlıurfa'da bir türlü faaliyete girmedi.



Gösteriş tabelası asıldı

Belediyelerin eliyle birçok ilde kurulan tanzim satış mağazalarının Şanlıurfa'da da kurulması için vatandaşlardan Büyükşehir Belediyesine talepte bulunuldu. Talepler üzerine Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart Yerel Seçimlerin hemen öncesinde, Karakoyun İş Merkezinde önceden mağaza olarak kullanılan işyerinde tanzim satış mağazası tabelası astı. Ancak bir türlü uygulamaya geçmeyen tanzim mağazasına asılan tabela da gösteriş amaçlı yerinde kaldı. Aynı şekilde Karaköprü ilçesinde de kurulan tanzim satış mağazası bir türlü faaliyete girmediğinden dolayı vatandaşlar ucuz sebze ve meyve tüketemedi.



Vatandaşların gözü mü boyandı?

Yerel seçimin hemen öncesinde tanzim satış mağazasının kurulacağı görünümünün verilmesi ve daha sonra bu konunun gündeme gelmemesi vatandaşların tepkisine neden olurken, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bu çalışma, göz boyama olarak değerlendirildi.  



İsraf edilen elektriğin parası kimden çıkıyor?

Dolar fiyatının yükselmesi ekonomiye sıkıntılar yaşatırken, Şanlıurfa'da bazı projelerde de kaynak gelmediği için aksamalar yaşandı. Bu durumda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bazı belediyeler israfın önünün kesilmesi için çalışmalarında tasarruf sağlama kararı aldı. Ancak Büyükşehir Belediyesinin tanzim satış mağazası olarak belirlediği işyerinin boş olmasına rağmen ışıkları gereksiz yere yanıyor. Işıkların gereksiz yere yandığı işyerinde elektrik faturasının kime kesildiği ise merak ediliyor. Bu durumda belediyelerin bir yandan tasarruf yapması öte yandan israfa göz yumması vatandaşların tepkisine neden oldu.







'Büyükşehir ya vatandaşları kandırdı ya da milletin parasını israf ediyor'

Karakoyun İş Merkezinde bulunan ve tanzim satış mağazası olarak gösterilen iş yerinin hem değerlendirilmeyerek boş kalması, hem de ışıklarının her gün açık bırakılarak israfa yol açması vatandaşlar tarafından da tepki aldı. Sözde tanzim mağazası olan işyerinin israfta sınır tanımadığını belirten vatandaşlar, "Bilindiği gibi bu işyeri, seçim yatırımı olarak tanzim mağazası olarak gösterildi ama bir türlü vatandaşlara faydalı duruma getirilmedi. Büyükşehir Belediyesinin bu işyerine kira verip vermediğini tam olarak bilmiyoruz. Eğer boş kalan mağazaya kira da ödüyorsa demek ki Büyükşehir Belediyesi israfta sınır tanımıyor. Gece saatlerinde de hiçbir faaliyetin yürütülmediği mağazada ışıklar sabaha kadar boş yere yanıyor. Sözde tasarruf çalışmaları yapıyorlar. Bu tasarruf söylemleri de bize samimi gelmiyor." ifadelerini kullandılar.







'Belediye anlaşamadıysa neden o tabelayı astı?'

Söz konusu mağazanın özel mülkiyete ait olduğunu söyleyen bir başka vatandaş ise "Bazı söylemlere göre Büyükşehir Belediyesi mağaza sahibi ile anlaşamamış, bu nedenle mağazayı kiralayamamış. Ancak bizim kafamıza takılan konu madem mağazayı kiralayamadı, o halde neden tanzim satış mağazasının tabelası asıldı. Demek ki mağazayı kiralayamayan Büyükşehir Belediyesi boş bir tabela takmış, vatandaşları yanıltmıştır. O mağazayı kiralayamayan belediye, başka bir alanda da mağaza kiralayabilirdi. Değerlendirilmeyen ve boş bir şekilde israfa neden olan mağazanın Büyükşehir Belediyesi ile ilgisinin olup olmadığı yetkililer tarafından açıklanmalıdır." dedi.

Murat Doğan /  Urfa Değişim Gazetesi

karakoyun İş merkezi tanzim satış mağazası büyükşehir belediyesi Şanlıurfa haberler son dakika