ŞUTSO Büyükşehir'in önünde engel mi?

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin kent merkezindeki yeşil alan projesinde gözler alanda bulunan mülkiyeti ŞUTSO'ya ait binaya çevrildi. Projede ŞUTSO'nun da binasının yıktırılması beklenirken, halen girişimlerde bulunulmaması ise ŞUTSO'nun engel mi çıkardığı sorusunu gündeme getirdi.

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Bulvarı'nda yer alan eski hizmet binası yıktırıldı. Binanın yerine meydan ve yeşil alan yapılırken, projede belirlenen 2 bin 473 metrekarelik alanın betondan arındırılması için çevredeki bazı binaların da yıktırılması gerekiyor.



 



Gözler şimdi ŞUTSO binasında

Büyükşehir Belediyesi ek hizmet binası yıktırıldıktan sonra gözler bu kez proje alanı dahilinde bulunan ŞUTSO'ya ait binaya çevrildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, çevredeki bazı binaların da yıktırılacağını belirtirken, ŞUTSO binası ile ilgili herhangi bir gelişme henüz yaşanmadı. Söz konusu binanın bir an önce Büyükşehir Belediyesi tarafından istimlak edilmesi beklenirken, halen girişimlerde bulunulmamasının nedeni merak ediliyor.



 



ŞUTSO engel mi çıkarıyor?

İlk etapta ŞUTSO binasının yıktırılması beklenirken, çalışmalar ile ilgili herhangi bir gelişmenin olmaması ŞUTSO'nun projenin uygulanması için engel mi çıkardığı sorularını gündeme getiriyor. Konu ile ilgili hem Büyükşehir Belediyesi'nden hem de ŞUTSO'dan herhangi bir açıklama gelmezken, vatandaşlar her iki tarafın da fiyat konusunda birbirine kolaylık sağlayıp çalışmaların bir an önce başlatılmasını istiyor.

Projenin devamının ne zaman tamamlanacağı, çalışmaların neden henüz başlatılmadığı ve gecikmenin kimden kaynaklandığı merak konusu olurken, kamuoyu hem Büyükşehir Belediyesi'nden hem de ŞUTSO'dan açıklama bekliyor.



Hüseyin Küçükoğlu / Urfa Değişim

Şutso büyükşehirin önünde engel mi? Şanlıurfa büyükşehir belediyesi in kent merkezindeki yeşil alan projesinde atatürk bulvarı da yer alan eski hizmet binası yıktırıldı Şutso binası ile ilgili herhangi bir gelişme henüz yaşanmadı