Tarih yine doldu; yine ses yok!

TAKİP ET

Birçok kez belirlenen tarihte bitirilemeyen trambüs projesi bir kez daha yanılttı. Son olarak 25 Ekim'de getirilmesi planlanan trambüsün zaman aşımına uğramasından kimin sorumluluğu olduğu merak edilirken, vatandaşlar ise firmaya yasal sürecin başlatılmasını istedi.

Projelerin sürekli zaman aşımına uğradığı Şanlıurfa'da birçok çalışma belirlenen tarihte bitirilemezken, yılan hikayesine dönen projelerin başında trambüs geliyor. Kentin trafiğinin rahatlatılması için ısrarla getirilmek istenen trambüs projesi halen belirsizliğini koruyor.

 

2017 yılında çalışmalarına başlanan trambüs projesi sözde 2018 yılında bitirilecekti. Ancak sürekli zaman aşımına uğrayan proje, defalarca ertelendi. Vatandaşlar bir türlü getirilmeyen trambüsten umudunu keserken, trambüs projesinin iptal edildiği iddiaları da gündeme geldi. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, projenin iptal edilmediği ve 15 Ekim 2019 tarihinde trambüsün getirileceği belirtildi. Ancak belirlenen tarihin de dün sona ermesine rağmen halen trambüs ile ilgili herhangi bir gelişme yok.

 

Vatandaştan tepki: Madem sorumluluk firmada, o halde yasal süreç başlatılsın!

2018 yılında döviz kurlarında yaşanan hareketlilik nedeniyle yüklenici firmanın iflas durumuyla karşı karşıya kalmaması için trambüsün yapılmasının geciktiği belirtilirken, bu süre de zaman aşımına uğradı. Öyle ki trambüslerin teslim edilmesi için belirlenen tarihin üzerinden bir yıldan fazla zaman geçmesine rağmen halen hizmete girmemesi, bu gerekçenin de inandırıcılığını kaybetmesine neden oldu.  Geçtiğimiz günlerde gazetemize önemli açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Şehir Plancıları Odası Başkanı Selim Açar, "Trambüs projesi başarılı olamadığı için sorumluluğu yüklenici firmada buluyorlar. Kimse bize o firmanın ekonomik sıkıntıları olduğunu söylemesin. Çünkü bir sözleşme var ortada." ifadelerini kullanmıştı. Vatandaşlar ise trambüsün sürekli zaman aşımına uğramasına tepki göstererek, "Sorumluluk firmada ise Büyükşehir Belediyesi yasal süreç başlatmalı." ifadelerini kullandılar. 



Mehmet Halhalli / Urfa Değişim

2018 yılında döviz kurları trambüs projesi Şanlıurfa Şehir plancıları odası başkanı selim açar büyükşehir belediyesi