Tarihi mekana yakışmıyor!

TAKİP ET

Turizm sezonunun başlamasıyla Şanlıurfa'ya çok sayıda turist gelmeye başladı. Ancak turistlerin gezdiği bazı alanlarda halen çöp birikintisi var.

Turizm sezonunun başlamasıyla Şanlıurfa'da turist yoğunluğu yaşanıyor. Turistlerin en fazla ziyaret ettiği mekanlardan biri de Balıklıgöl ve çevresinde bulunan tarihi çarşı oluyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından turizm sezonu nedeniyle denetimler başladı. Ancak bazı alanlarda halen çöpler bulunuyor.







Tarihi Gümrükhanı da Şanlıurfa'ya gelen turistlerin en fazla uğradığı mekan oluyor. Buraya gelen turistler Şanlıurfa'ya özgü yemekleri tatmadan çıkmıyor. Ancak yemek yenmesi için en önemli mekanlardan biri olan Gümrükhanı'nda biriken çöpler kötü bir izlenim bırakıyor. Denetlemenin de eksik olduğu alanda esnaflar tarafından biriktirilen atıklar tarihi yapıya yakışmayan bir görüntüye neden oluyor.

 

tarihi mekana yakışmıyor! turizm sezonunun başlaması Şanlıurfaya çok sayıda turist gelmeye başladı turistlerin en fazla ziyaret ettiği mekanlardan biri de balıklıgöl ve çevresi