Taşınmazlarını kullanamıyor, bina kiralıyor

TAKİP ET

Kendine ait taşınmazların başka kurumların elinde bulunan Suruç Belediyesi, sosyal ve kültürel projeleri hayata geçiremiyor. Bu nedenle belediye, taşınmazları kiralamak zorunda kalıyor.

Şanlıurfa'da eksiklikler nedeniyle en fazla sorunlarla karşı karşıya kalan Suruç'ta alt yapı, tarım, içme suyu gibi sorunlar bulunurken, gençlere yönelik sosyal ve kültürel çalışmalar oldukça kısıtlı durumda. Bu nedenle vatandaşlar sürekli belediye yönetimine alt yapı sorunlarını iletirken, gençlerden de ilçede sosyal alanların artırılması konusunda yoğun bir talep oluyor.

 

Belediyenin taşınmazları başka kurumlara verildi

Daha önce kayyumla yönetilen Suruç Belediyesi'ne ait taşınmazların 31 Mart yerel seçimlerinden kısa süre önce başka kurumlara tahsis edildiği iddia edildi. Daha önce Suruç Belediyesi tarafından kullanılan bir binanın tarım ilçe müdürlüğüne; bir binanın da ilçe müftülüğüne kiralandığı iddia edilirken, ilçeye bağlı Aligör Mahallesi'nde bulunan taşınmazın da milli eğitim müdürlüğüne 25 yıllığına kiralandığı belirtildi.

 

Her meclis oturumunda gündeme getirildi

31 Mart seçimleriyle göreve gelen Suruç Belediyesi yönetimi, daha önce başka kurumlara kiralanan taşınmazları geri almak istedi. Ancak sürekli olumsuz yanıtla karşılaşan yönetim tarafından söz konusu taşınmazlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında gündeme getirildi. Ancak söz konusu taşınmazları elinde bulunduran kurumlar tarafından belediyeye karşı dava açıldığı iddia edildi.

 

Belediye sosyal alan projelerini hayata geçiremiyor

Talep edilen sosyal alanların artırılması için belediye tarafından proje hazırlandı. Ancak projelerin hayata geçirilmesi için bina yetersiz kalıyor. Bu nedenle Suruç Belediyesi tarafından söz konusu sosyal projelerin hayata geçirilmesi için bina kiralayacak.

 

belediye sosyal alan projelerini hayata geçiremiyor suruç belediyesi sosyal ve kültürel projeler suruç taşınmazları Şanlıurfa