Tekstil işçileri yeniden işbaşı yaptı

TAKİP ET

Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işlerinden atılan Uğur Tekstil işçileri bugün iş başı yapıyor. DISK Tekstil İşçileri Sendikasının verdiği mücadele sonunda işçiler tekrar işine döndü.

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Uğur Tekstil fabrikasında sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işlerine son verilmesinden sonra fabrika da üretimi durdurma kararı almıştı. İşçilerin başlattığı eylemden kısa bir süre sonra sendika üyeleri ile tekstil yönetimi bir araya gelerek fabrikanın yeniden faaliyete geçmesi için görüşmeler yapıldı. Yapılan görüşmelerin olumlu geçmesi ile işten atılan 300 işçinin sigorta girişleri yapıldı ve bugün itibariyle işbaşı yapıldı.

“ÜYELERİMİZİN YENİDEN İŞBAŞI YAPMASI BÜYÜK BİR BAŞARI”
DİSK Tekstil İşçileri Sendikası Genel Başkan vekili ve Güneydoğu bölge sorumlusu Mehmet Ali Başak gazetemize verdiği demeçte “Sendikamıza üye olan Uğur Tekstil çalışanları sendikalı oldukları için işlerini kaybetmişlerdi. Yaptığımız görüşmeler sonucunda fabrika yetkileriyle anlaşma sağlayarak, sendika üyelerimizin tekrar işlerine geri dönmesini sağladık. Bu hafta başından itibariyle bütün işçilerimiz firesiz olarak iş başı yapacaklar. Yaklaşık 300 işçi arkadaşlarımızın sigorta girişi yapıldı. Tamamen sağlık ve teknik nedenlerle ve başka nedenlerden dolayı biraz aksamlar oldu fakat bu sorunları aştık önümüzdeki hafta fabrika faaliyete girecektir. Bizler için üyelerimizin yeniden işbaşı yapması büyük bir başarıdır.

“BU BAŞARININ URFA’DA OLMASI AYRI KAZANIM”
Yaptığımız müzakereler sonucunda hiçbir işçi kardeşimiz mağdur edilmeden firesiz bir şekilde işlerini geri kazandılar. Geldiğimiz nokta bizim için çok önemli, hele bu Urfa için olması bizim için ayrı bir kazanım olduğunun da altını çizmek istiyorum. Buradan Tekstil sektöründe çalışan bütün emekçilerimizi sendikamıza davet ediyorum. Önümüzde ki süreçte artık daha barışçı karşılıklı ve tabiki anayasal haklarımızı kullanarak işçi arkadaşlarımızı örgütlemeye de çağırıyoruz ve işçi kardeşlerimiz için verdiğimiz mücadelemiz de sonuna kadar devam edecektir. Bu mücadelemizi sürdürürken hiçbir şekilde kavgaya, gürültüye mahal vermeden insanları ürkütmeden daha barışçıl ve anayasal haklarımıza uygun bir şekilde hareket etmeye devam edip iş haklarımızı sonuna kadar savunacağız” dedi.

“TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ OLACAK”
Uğur Tekstil çalışanları sendikaya üye olarak hem işçi haklarına sahip oldular, hem de işlerini geri kazandılar diyerek sözlerini sürdüren Başak, “Bundan sonraki süreçte işçiler, daha iyi şartlar altında çalışmaya başlayacaklar. Burada değinmem gereken bir konu daha var önümüzde ki günlerde de bir toplu iş sözleşmesi olacak. İşçi arkadaşlarımızla beraber bunu geçekleştireceğiz, bunu da kimse kalkıp kötü niyetle kullanmasın, buna da asla fırsat vermeyiz. Amacımız Urfa’da tekstil sektöründe daha güvenli daha huzurlu bir ortamda işlerini sürdürmeleri ve işçi haklarına da herkesin bütün işverenlerin ve sanayicilerin buna saygılı bir şekilde, karşılıklı bir şekilde analaşarak iş haklarını yerine getireceklerdir.”

 “BU BÖLGEYE KATKI SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ”
İşçiler işlerine tekrar geri döndükleri için mutlu olduğunu belirten Başak, “Artık sendikalı bir iş yeri olacak. Bu iş akışı için oldukça çok önemlidir ve tabiki bu bölgede umut verici bir izlenim olacaktır, iç barış olacaktır, huzur olacaktır. Herkes hakkına hukukuna saygılı bir şekilde işine hukukuna saygılı olacaktır ve bizim tek hedefimiz şudur, yönetimde çalışan arkadaşlarımızla birlikte daha profesyonel, daha endüstriyel bir şekilde, yönetime katkı sunmaktır. Bu bölge içinde katkı sağlamayı, verim vermeyi hedefliyoruz. Sendika olarak bütün işçi emekçi arkadaşlarımızın bir araya getirerek eğiterek öncü gruplar öncü kadrolar getirerek ve en önemlisi barışçıl bir ortamda istihdama destek olarak olumlu bir hava yaratacağız.  Yeni yeni sanayileşen Urfa’ya büyük bir istihdam ve geçim olanağı sağlayan her sanayi kuruluşu bizler için önemlidir” ifadelerini kullandı.
E.Berfin Maçça Urfa / Değişim

İşten atılan işçilerin eylemi sürüyor

Uğur tekstil