"TikTok kapatılsın" tartışmaları Urfalıları ikiye böldü! İşte yanıtlar...

TAKİP ET

Toplum ahlakına etkileri nedeniyle birçok ülkede yasaklanan ve son günlerde Türkiye'nin gündemine oturan TİK Tok, büyük tartışmalara neden oldu. Şanlıurfa'da bulunan bazı vatandaşlar Tik Tok kapatılsın isterken bazıları ise kapatılmasını istemedi.

Dolandırıcılık ve teşhir başta olmak üzere birçok suçun adresi haline gelen platformlara tepkiler büyürken Tik Tok’un kapatılmasını isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Son günlerde özellikle fenomenlerin kara para aklama ve para kazanmak uğruna sergiledikleri uygunsuz davranışlar herkes tarafından tepkiye neden oldu.

Urfa Değişim Mikrofonlarına konuşan vatandaşlar Tik Tok hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kimi vatandaşlar Tik Tok’un toplumun ahlakına zarar verdiğini, özellikle fenomenlerin çocuklara kötü örnek olduğunu söyleyerek kapatılmasını istedi. Kimi vatandaşlar ise sosyal medyanın ahlakı bozmadığını aslında sosyal medya platformlarını kötü amaçla kullanan kişilerin insanların ahlakını bozduğunu dile getirerek kapatılmaması yönünde açıklamalarda bulundu.

AMACININ DIŞINDA KULLANILDIĞI ZAMAN KÖTÜ OLUYOR

Tik Tok kullanmadığını fakat sosyal medyanın amacının dışında kullanan kişilerin toplumun ahlakına zarar verdiğini belirten Niyazi yılmaz, “Ben Tik Tok 'u kullanmıyorum ama haberlerden duyduğuma göre çok fazla doğru kullanılmadığını duyuyorum. Tik Tok kapatılsın ya da sosyal medya yok edilsin diye bir şey söylemiyorum ama amacının dışında kullanıldığı zaman ve özellikle kullanım kitlesinin çocuk genç ve yetişmeye hazır bireylerin yetiştiği dönemde kullanıldığı için teyittin ve denetimin arttırılması lazım.

FENOMENLER TOPLUMUN AHLAKINI BOZUYOR

Tik Tok ve benzeri sosyal medya hesaplarının süzgeçten geçirilmesi gerekiyor. Sosyal medya ahlakı bozmuyor daha çok kullanıcıların paylaşımları insanlarına ahlakını bozmaya yönelik paylaşımlar oluyor. Sosyal medya para kazanmaya çalışan, geçimine daha kolay yoldan sürdürmeye çalışan kişiler ve topluluklar yani fenomen dediğimiz gruplar onlar ahlakı bozuyor. Sosyal medya doğru kullanıldığı zaman ne insanların ahlakını bozar ne de arttırır” dedi.

TELEFON ÖĞRENCİLERE ZARAR VERİYOR

15 yıldır öğretmenlik yapan Salih Kanlıdağ, sosyal medyanın öğrencilerin eğitimine ve öğretimine zarar verdiğini dile getirerek şunları söyledi:

“Ben kendim bir öğretmen olarak şunu söylemek istiyorum: Telefon çıktı öğrencilik bitti! Nasıl tüfek çıktı mertlik bozulduysa telefonda çıktı öğrencilik ve buna benzer şeyler de bitti. Sosyal medya ve telefonlar insanların akıl seviyesini geriye götürüyor.”

“TİK TOK’U EĞLENCE AMAÇLI KULLANIYORUZ”

Tik Tok’u sadece eğlenme amaçlı kullandığına değinen Salih Tuğluk,"Tik Tok kapatılmasın, kapatılırsa canımız sıkılır çünkü artık Tik Tok alıştık. İnsanların aşırı derecede bozulmuş. Yani biz Tik Tok’un kapatılmasını istemiyoruz ama bazı insanlar başka amaçla kullanıyor. İnsan kolay yönden para kazanmak için Tik Tok 'u kullanıyor. Biz ise sadece canımız sıkıldığı zaman eğlence amaçlı Tik Tok kullanıyoruz. Onun için Tik Tok iyi anlamda kullandıkları zaman herhangi bir sıkıntı çıkmaz” açıklamasında bulundu.

ÇOCUKLARIN SAĞLIĞINA ZARAR VERİYOR

Tik Tok’un kapatılmasını isteyen ve sosyal medyanın insanların sosyal hayatını olumsuz yönde etkilediğini aktaran Salih Altun,Tik Tok’un kapatılmasını istiyoruz çünkü kimse çalışmıyor. Toplumun hepsi özellikle de çocuklar sabahtan akşama kadar sosyal medyada geziyorlar bu da onların sağlığını kötü etkiliyor. İnsanların aklı hep Tik Tok’ta, bu durumda onların sosyal hayatını olumsuz yönde etkiliyor. Özellikle fenomenler çocuklara kötü anlamda örnek oluyorlar” ifadelerini kullanarak eleştirilerde bulundu.

TikTok Şanlıurfa urfahaberleri