Toprak altında kalan tilki kurtarıldı

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde DSİ'ye ait sulama kanalının temizlenmesi esnasında kanaldan çıkarılan toprak tilkinin yuvasının kapanmasına neden oldu.

Devlet Su İşleri tarafından her yıl düzenli olarak temizlenen sulama kanalları bu yıl da Harran Ovası’ndan yapıldı. Ancak kanallardan çıkarılan toprak tilki yuvasına denk gelmesi nedeniyle tilki toprak altında kaldı.

Harran İlçesine bağlı Babadam kırsal mahallesi sakinleri toprak altında kalan tilkinin sadece baş kısmını dışarıda olduğunu gören vatandaşlar, hayvanı sıkıştığı yerden çıkarmak için kürek ve mala kullandı.

Yuvanın üstüne gelen toprağın ağırlığından yerinde hareket etmekte zorlanan tilkiyi kurtamaya çalışan vatandaşlar, tilkiye zarar vermemek için dikkatlice çalıştı. Tilkinin zaman zaman vatandaşa saldırmaya çalıştığı görülüyor. Yaklaşık 10 dakikalık bir çalışmanın ardından tilki sıkıştığı yerden çıkarıldı. Toprak altından kurtulan tilki bölgeden kaçarak kayboldu.

“Şans eseri gördük”
Sosyal medya da Şanlıurfa ile ilgili paylaşımların yapıldığı Yor Kafanı grubunda videoyu paylaşan Müslüm Yıldırım şu sözleri paylaştı, “ Bugün Harran ovası Babadam ( Çukurdoruç) köyünde arazideydim. DSİ tahliye kanalının yıllık temizliğini yapmış. Atılan toprak Tilki yuvasına denk gelmiş.
Zar zor kafası dışarda kalmış Tilkiyi şans eseri görebildik. Babadam köyü sakinleriyle beraber uzun uğraş sonunda Tilkiyi kurtardık."

Mehmet Halhalli / Urfa Değişim