Trafik ışıkları değil, süs direkleri

TAKİP ET

Trafik yoğunluğu bakımından en işlek bölgelerden biri olan Dörtyol kavşağında bulunan trafik ışıklarının sürekli devre dışı bırakılması, trafik ışıklarından daha çok süs direklerini andırıyor. Işıkların pasifleştirildiği kavşakta, sürücüler ve yayalar her gün tehlikelerle karşı karşıya kalıyor.

Şanlıurfa'nın birçok bölgesinde zaman zaman kavşaklarda trafik ışıklarının devre dışı bırakılması tehlikelere yol açarken, İpekyolu üzerinde bulunan ve Açıksu Caddesi ile Bahçelievleri birbirine bağlayan Dörtyol kavşağındaki trafik ışıkları, sürekli devre dışı bırakılıyor.



Kontrollü trafik akışının sağlanması için trafik ışıklarının aktifleştirilmesi gerekirken, Dörtyol kavşağında bulunan trafik ışıkları, sürekli devre dışı kalıyor. Trafik akışının en yoğun olduğu kavşaklardan biri olmasına rağmen trafik ışıklarının çalışmaması olası ölümlü ve yaralanmalı kazalara da davetiye çıkarıyor.

 





Yayalar ve araçlar iç içe, trafik ise kontrolsüz sağlanıyor


Araçların yoğun olmasının yanı sıra yayaların yoğun olarak kullandığı Dörtyol kavşağında trafik ışıklarının çalışmaması, araçların ve yayaların iç içe kontrolsüz bir şekilde geçiş sağlamasına neden oluyor. Kontrolsüz geçişin sağlandığı kavşakta, sürücülerin de hız limiti kurallarına uymamaları tehlikenin daha da artmasına neden oluyor.

 

Kontrolsüz geçişin olduğuna yönelik uyarı levhası da bulunmuyor

Söz konusu kavşakta trafik ışıklarının pasif kalması kontrolsüz geçişe neden olurken, kavşağın kontrolsüz olduğuna dair herhangi bir uyarı levhası da bulunmuyor. Bu nedenle ışıkların çalışmadığını gören sürücüler, hız limitlerini de düşürmeyerek, kontrolsüz bir şekilde geçiş sağlıyor.



 



Kontrolsüz geçişler nedeniyle kazalar da yaşanıyor

Dörtyol kavşağında trafik ışıklarının sürekli devre dışı kalmasına tepki gösteren vatandaşlar, "Bu kavşak trafik akışının en yoğun yaşandığı alanlardan biridir. Bu nedenle trafik ışıklarının mutlaka çalışması gerekir. Birçok caddeyi birbirine bağlayan kavşakta trafik ışıklarının çalışmaması her an bir kazanın meydana geleceğinin göstergesidir. Bu nedenle yaya geçidini bile rahat bir şekilde kullanamıyoruz. Özellikle bu bölgede trafik akışı oldukça yoğun ve hızlı. Birçok kez maddi hasarlı kazaların burada yaşandığına şahit olduk. Bu ışıkların neden çalışmadığını bilmiyoruz ama bu kavşakta trafik ışıklarından çok, süs için konulan direkleri andırıyor. Daha fazla kazanın meydana gelmemesi için yetkililer bir an önce bu ışıkları aktifleştirmelidir." ifadelerini kullandı.



Bülent Karaca / Urfa Değişim



kontrolsüz geçişler nedeniyle kazalar da yaşanıyor yayalar ve araçlar iç içe trafik ise kontrolsüz sağlanıyor trafik ışıkları değil süs direkleri açıksu caddesi ile bahçelievler Şanlıurfa