Urfa caddeleri bir anda sessizleşti

TAKİP ET

Havaların güneşli geçmesinden dolayı dolup taşan Şanlıurfa caddeleri, Ramazan ayının ilk günü sessizliğe büründü. Çarşı esnafları gündüz saatlerinde müşteri bulamazken, bazı esnaflar ise dükkanlarını bile açmadı.

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte gündüz saatlerinde çarşıda da büyük bir sessizlik hâkim oldu. Önceki gün vatandaşların Ramazan hazırlığı yapmasıyla dolup taşan çarşı pazarlar, Ramazan ayının ilk günü sessizliğe büründü.

Genel olarak en işlek yerler olan Haşimiye ve Yıldız Meydanı esnafının bir kısmı işyerlerini açmazken, bir kısmı da dükkanlarını açarak içinde uyumayı tercih etti. Adeta terk edilmiş bir kenti andıran çarşıda esnafların kimi alışveriş yapmadan kepenk kapatırken, kimi de alışveriş için iftar saatini bekledi. 







Çevre esnafı yanşan bu durumun son derece normal olduğunu ve her geçen gün insanların Ramazan ayına alışmalarıyla birlikte yoğunluk oluşturacaklarını söylediler.

Ramazan ayının ortalarına doğru yoğunluğun artacağını dile getiren esnaflar, "Şanlıurfa'da havalar genel olarak sıcak olmasından dolayı insanlar oruç tuttuğu ilk günlerde oldukça zorlanıyor. Bu nedenle ilk günlerde sokaklarda kimseyi göremeyiz. Bu yıl da Ramazan'dan hemen önceki gün çarşılar oldukça yoğundu. Ancak Ramazan'ın ilk gününde etrafta kimse kalmamış durumda. Birçok esnaf dükkanlarını bile açmadı.







Ramazan'ın ortalarına doğru insanlar alıştıkça, daha çok sokağa çıkar. Bu durumda Ramazan'ın ortalarında yoğunluk gittikçe artar. Bayrama yakın ise bu yoğunluk daha fazla olur." şeklinde ifade ettiler.

 

urfa caddeleri bir anda sessizleşti havaların güneşli geçmesinden dolayı Şanlıurfa caddeleri ramazan ayının ilk günü sessizliğe büründü çarşıda da büyük bir sessizlik hâkim oldu haşimiye ve yıldız meydanı