"Urfa'da altına ilgi bitmez!"

TAKİP ET

Kur fiyatlarına bağlı artış ve düşüş yaşayan altın fiyatları cuma gününden itibaren küresel piyasalarda yaşanan dalgalanma nedeniyle gramı düştü. Ancak Şanlıurfa'da uzun vadede yatırım aracı olarak düşünülen altına olan ilgi ise sürekli devam ediyor.

ABD ve İngiltere’de faiz artırımından sonra cuma gününden itibaren altının 1164 TL’den 1128 liraya kadar düştü. Son günlerde dalgalanma yaşanan altında vatandaşların yatırım aracı olarak gördüğü altına ilgi bitmiyor. Özellikle evlenecek çiftlerin olmazsa olmazı olan altın yüksek fiyattan satılması nedeniyle evlenecek çiftleri zor günler yaşamasına neden oluyor.

Günden güne fiyatlarda yaşanan değişimler hakkında Urfa Değişim Gazetesine konuşan Şanlıurfa Kuyumcular Odası Başkanı İbrahim Halil Demirkol, yaşanan düşüşlerin geçici olduğunu altının gerçek fiyatını bulacağını söyledi.

Her ne kadar altında yükselme ve düşme yaşansa olan ilgi bitmiyor. Konu hakkında değerlendirme yapan Demirkol, altına olan ilgilinin Şanlıurfa’da bitmeyeceğini vurguladı.

ALTIN UZUN VAADELİ YATIRIM ARACIDIR

Altın fiyatlarında yaşanan gerilimlerin altının gerçek değerini yansıtmadığını altının uzun vadeli bir yatırım aracı olduğunu kaydeden Şanlıurfa Kuyumcular Odası Başkanı İbrahim Halil Demirkol, “Altın bir yatırım aracıdır. Uzun vadeli bir yatırım aracıdır. Yeni yılda da vatandaşların beklentisi de büyük altına yönelik. Döviz, kripto paralar gibi ne olacağı belirsiz bir yatırım aracı değildir. Altının belirli bir fiyatı vardır. Ondan dolayı fiyatı hep belli bir nokta etrafında dönüyor. Kısa vadeli değil de vatandaşların uzun vadeli altın almalarını tavsiye ediyorum.” dedi

URFA’DA ALTINA İLGİ BİTMEZ!

Şanlıurfa’da düğünlerin olmazsa olmazı olan altın yaşanan hayat pahalılığına rağmen vatandaşların ilgisinden geri kalmadı. Şanlıurfalıların altına olan ilgisinin bitmeyeceğini aktaran Başkan Demirkol, “Şanlıurfa’da özellikle düğünlerde takı aracı olarak kullanılan altın diğer illere göre burada daha fazla rehavet görüyor. Ondan dolayı vatandaşların altına olan ilgisinin devamlı olacağını düşünüyorum” ifadesine yer verdi.

ÇİFTLER ARTIK KARAR VERİYOR!

Eskiden çiftlerin evlendiği zaman ailelerin altın konusunda ısrarcı olduğunu fakat artık gençlerin karşılıklı anlaşarak altın konusunda ortak karara vardığını söyleyen Başkan Demirkol “Ekonomik olarak alım gücü zayıfladığı için herkese artık kendi yorganına göre ayağını uzatmak zorunda kalıyor. Ondan dolayı insanlar alım gücüne göre altın alabiliyor. Artık insanlar eskiye göre evlilikte fazla altın istememe yönünde biraz daha geleceklerini ipotek altına almak istemeyen çiftler fazla masraf yapmadan kendilerini zora sokmadan altın alma konusunda anlaşıyorlar.” dedi

BAZILARI İMİTASYONA YÖNELİYOR!

Şanlıurfa’da bazı çiftlerin imitasyona yöneldiğini belirten Başkan Demirkol, “Bazı çiftler imitasyon altına yönelim gösteriyorlar. Herkes kendi bütçesine göre altın alabiliyor.” ifadesini kullandı.

ALTIN GERÇEK DEĞERİNİ GÖRMÜYOR!

Altın fiyatının diğer ürünlere göre gerçek değerini görmediğini ileri süren Başkan Demirkol, “Diğer ürünlere göre altının gerçek değerini görmediğini düşünüyorum. Ben altının önü açık olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Mehmet Kırvar / Urfa Değişim

Kur fiyatları Şanlıurfa altın altın fiyatları