Urfa'da bilet fiyatları öğrencileri mağdur etti!

TAKİP ET

Türkiye'de artan enflasyon ve hayat pahalılığı ile birlikte her sektöre zam gelmeye devam ederken üniversitelerin açılmasıyla ulaşıma da okkalı zamlar gelmeye devam ediyor. Bilet fiyatlarını yüksek bulan öğrenciler uzak yerleri tercih ettikleri için pişman olduklarını anlattı.

Ardı arkası kesilmeyen akaryakıt fiyatları herkesi mağdur etmeye devam ediyor. Üniversitelerin açılmasıyla okullarına gitmek isteyen öğrenciler, bilet fiyatlarının yüksek olduğunu ve gidecekleri yere aktarmalı olarak gidebildiklerini söylediler.

İzmir, Zonguldak, İstanbul, Artvin, Ankara ve Antalya sefer ücretlerini aktaran Şanlıurfa Otogarı seyahat danışmanları, ilerleyen süreçte akaryakıt fiyatlarında yaşanacak artışın yeni bir zammın daha gelebileceğini aktardı.

Mikrofonlarımıza açıklamalarda bulunan öğrenci yakınları durumdan şikâyet ederek, fiyatların çok yüksek olduğunu söylerken, öğrenciler ise artık çok gidip gelemeyecekleri için aileleriyle sadece görüntülü konuşabileceklerini belirtti.

“AKARYAKIT FİYATLARI YÜKSEK DİYE KIZ KARDEŞİMİ OKULA GÖTÜREMİYORUM”

Akaryakıt fiyatlarından dolayı kız kardeşini arabayla üniversiteye götüremediğini söyleyen Ferhat Barış Polat şunları kaydetti: "Kız kardeşim üniversite için Artvin'e gidecek. Bilet fiyatları bu sene gerçekten çok pahalı, akaryakıttan dolayı zaten kendimiz götüremiyoruz. Bilet fiyatları 700-800 lira arasında değişiyor. Durumu kötü olan aileler için bu kadar para çok fazla, tabi 700- 800 lira az para değil bu fiyatların düşmesi lazım. Akaryakıt fiyatları uygun olsaydı kız kardeşimi üniversiteye götürürdüm ama maalesef şu anda götüremiyorum” dedi.

“BİLET FİYATLARINI BİLSEYDİM BU KADAR UZAK İL YAZMAZDIM”

Bilet fiyatlarının yüksek olmasından dolayı dert yanan Abdurrahman Elçi pahalılık yüzünden uzak yazdığı il için pişmanlık duyduğunu belirterek, “Şanlıurfa’dan Zonguldak’a gideceğim. Sosyal Güvenlik bölümünü okuyorum. Bilet fiyatları bu sene bayağı yüksek 900 liraya bilet aldım. Tabi öğrenci olduğumuz için 900 lira bizim için çok fazla, bu ücretlerin en çok da bizler için düşmesi gerekiyor. Bizler ailemizin yanına ancak dönemden döneme yani tatilden tatile gelebiliriz, başka şekilde gelebileceğimizi düşünmüyorum, çünkü geliş gidiş her defasında 1.800 lira vermiş olacağız ki o da bugünün fiyatıyla yarın ne kadar olur bilemeyiz. Ailem beni kendisi bırakmak istedi fakat akaryakıta baktım bunun yol masrafı da var yiyeceği de var bunları hesaba katarsak daha çok pahalı oluyor o yüzden tek başıma gitmeyi daha uygun gördüm.  Şu an tekrardan sınava girmiş olsaydım bu kadar uzak bir yeri tercih etmezdim. Gerçekten hem bilet fiyatları hem de maddiyat açısından çok zorlanacağımı düşünüyorum. Keşke başka bir yakın ile gitseydim” şeklinde konuştu.

“BU DÖNEMDE AİLEMLE SADECE GÖRÜNTÜLÜ KONUŞABİLİRİM”

Bilet bulmakta zorlandığını anlatan üniversite öğrencisi Şevval Polat, "Ben İlk ve Acil Yardım bölümü kazandığım için Artvin'e gideceğim. Artvin ve çevre illerinin hepsine baktım aktarmalı olarak dahi olsa gitmek istedim fakat şu anda bilet bulmak çok zor ve bilet bulmakta bayağı zorlandım. Şu anda Trabzon'a gidip oradan da Artvin'e geçeceğim. Tabi bu aktarmaların hepsi de masraf oluyor. Eskiden ailemizi özlediğimizde nerede olursak olalım ailemizin yanına gidebiliyorduk, şu anda ise gidemiyoruz daha doğrusu gidemeyeceğiz. Ben her tatilde 700-800 lira vererek Urfa'ya gelemeyeceğim. Yani şöyle söyleyeyim artık ailemizle sadece görüntülü konuşabileceğiz. Özlediğimde veya canım sıkıldığında ailemi görmeye gelemeyeceğim” diyerek sitem etti.

Artvin hayat pahalılığı Türkiye bilet fiyatları