Urfa'da emekliler zammı yeterli buldu mu?

TAKİP ET

Yaklaşık 9 milyon emeklinin merakla beklediği zam oranı açıklandı. Yapılan zam yüzde 25 olarak belirlenirken bazı emekliler yapılan zammın az olduğunu, bazıları ise yeterli bulduklarını ifade etti.

Meclis'te yeni haftada, milyonlarca kişiyi ilgilendiren önemli bir düzenleme gündemde olacak. TBMM Genel Kurulu, memur maaşı ve emekli aylıklarını artıran düzenlemeyi de içeren kanun teklifini yasalaştırmak için mesai yapacak.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen en düşük memur maaşını 22 bin 17 TL’ye çıkaran, emekli aylıklarında yüzde 25 zam öngören kanun teklifi Komisyon’da kabul edildi.

En düşük memur maaşı 22 bin 17 TL olacak. Memura seyyanen 8 bin 77 TL ödeme yapılacak. Memur, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 25 zam verilecek. Yüzde 25 zamdan 2023 yılından önce ve 2023 Ocak ayında emekli aylığı bağlanmış kişiler yararlanabilecek.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MEMUR AYLIĞI 9 BİN 876 TL

Önergeyle emekli daha önce yüzde 17,55 oranında artırılmış olan emekli memur aylıklarına da yüzde 6.34 oranında ilave zam yapılacak. Böylece memur emeklilerinin maaş zammı yüzde 25'e çıkartılacak.

SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları da Temmuz ayında yüzde 25 oranında artırılacak. Yapılan bu düzenlemeyle SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine 5.23 puan, memur emeklilerine de 7.45 puan refah zammı yapılmış olacak.

Gazetemize konuşan emekliler yapılan yüzde 25’lik zammın az olduğunu geçinemediklerini aktardı.

“YETERSİZ BULDUK”

Yapılan yüzde 25’lik zammın yetersiz olduğunu söyleyen Osman Kudin, hayat şartlarından dolayı geçinemediklerini aktardı.

Osman Kudin, “Bence yapılan zam yetersiz. Bu ekonomi şartlarda yapılan bu zam emeklileri geçindirmez. Biz emekliler olarak geçinmekte zorlanıyoruz. Gıda ürünleri, faturalar, giyim gibi şeylerde yapılan zamlar emeklinin belini daha da büküyor. Bir ekmek olmuş 10 lira, bu yaz mevsiminde domates kilosu 15 TL  o da bizim bölgede bu fiyatlar batıda daha fazla. Onun için emekliye daha fazla maaş verilmesi gerekiyor.”

“NE VERSE ŞÜKÜR!”

Yapılan zammın yeterli olduğunu söyleyen İsmail Kabar, önümüzdeki günlerde de tekrar zam yapılacağını belirtti.

İsmail Kabar, “Yüzde 19 zam geldi. Bir daha gelir bu zam iyidir. Ne verirse Allah bin bereket versin. Ne verse güzeldir. Yapılan zammı beğendim. Güzel bir artış yaptı ve daha da yapacağını söyledi reis.  Yapılan zamma birlikte emekliler daha da rahat edecek kimse geçinemiyorum demesin her şey güzel ve daha da güzel olacak.” dedi.

“DAHA DA ARTACAK”

Yapılan zammı günümüz şartlarına göre yetersiz olduğunu vurgulayan Mustafa Savaş, “Yüzde 19 yapıldı bunu yüzde 35’e kadar götürecekler bu zamlar devam ediği sürüce yetersizdir. Her şey alıp başını giderse tabi ki geçinme durumumuz zor olur. Emekli maaşına yapılan zam idareli bir zamdır daha da yapılacağı söylendi. Günümüz şartlarına göre yetersiz” şeklinde konuştu.

emekli zammı Şanlıurfa