"Urfa'da önceliğimiz kendi adayımız ama..."

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Feridun Bahşi, Şanlıurfa'da öncelikle kendi partisinden aday göstermeyi hedeflediklerini söyledi. Feridun Bahşi, Şanlıurfa'da ittifak için de kapı araladı.

Yerel seçimler için henüz adaylarını açıklamayan İYİ Parti, adaylık stratejileri için illeri ziyaret etmeye devam ediyor. Aday önerilerini Genel Merkeze iletmek için Şanlıurfa'ya gelen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Feridun Bahşi, öncelik olarak kendi adaylarını çıkarma hedefinde olduklarını belirtti. Ancak Şanlıurfa'da ittifaka da kapı kapatmayan Bahşi, gerektiği taktirde diğer partilerle ittifak için de kapı araladı.

Hizmet yapan ve sıcak gelen adayları değerlendireceklerini öne süren Bahşi, ittifak konusunun Ankara'da konuşulduğunu ve bunun Şanlıurfa'da da olabileceğini söyledi.

"Sürekli önergelerimize ret oyu veriliyor"

Genel Başkan Yardımcısı Bahşi, "Biz 40 kişi ile Meclise girdik. Meclise girerken, Meclise girerken de Türkiye'nin tüm sorunlarına eğilip çözüm aramaya karar aldık. Bütün sorunları dile getireceğiz ve Meclisin tozunu atacağız dedik. 40 kişiyiz ama 400 kişi gibi çalışıyoruz. Milletvekillerimizin birçoğu kürsüye çıkarak sorunları dile getiriyor. Ülkenin meseleleri hakkında çözüm istiyoruz. Bu sorunları gündeme getirirken sonuç alma konusunda başarılı olduğumuz söylenemez. Herkesi FETÖ'cülükle suçlayan Ak Parti ve MHP, biz bu konunun araştırılması yönünde önerge verdiğimizde ret oyu veriyorlar. Emeklilikte yaşa takılanlar hakkında sorunun çözüme kavuşması ile ilgili bütün partiler söz verdi ama biz bunu gündeme getirdiğimizde Buna ret oyu verildi ve Meclisten geçirilmedi." dedi.



 "81 ili geziyoruz"

"Daha önce 'İyilik Kervanı Yollarda' diye yaptığımız çalışmalar kapsamında Türkiye'nin 81 ilinde milletvekillerimiz, divan üyelerimiz, kurucu iyelerimizle birlikte gezdik." diyen Feridun Bahşi, "Sorunları, çözüm önerilerini dinledik. Şimdi ikinci defa tüm illeri geziyoruz. Bu defa da illerimizin yerel seçimlerle ilgili önerilerini almak için önce il ve ilçe başkanlarımızla görüştük. Hangi ismin önerildiği ve nasıl bir seçim stratejisinin yürütüleceği konusunda görüşlerini alıyoruz. Öncesinde de STK ve kanaat önderleriyle de görüştük. Bu konuda çalışmalarımız bu şekilde devam ediyor." diye konuştu.

"Öncelikle partimiz adına aday çıkarmayı düşünüyoruz"

Bahşi, "Yerel seçimler, genel seçimler gibi değil. Bu nedenle ittifak yapmamız şimdilik söz konusu değil. Bizim önceliğimiz, partimizin buradaki gücünü görmektir. Bu nedenle öncelikle kendi partimiz adına aday çıkarmayı düşünüyoruz. İttifak konusu Ankara'da gündeme geldi. Bu konu Şanlıurfa'da da olabilir. Amacımız kazanmaktır, hizmet etmektir. Ülkemize hizmet edecek birini tabi ki öncelikle kendi partimizde aday göstermek isteriz.  Ancak rozetsiz bir adayın da olmayacağı gibi bir kural yoktur. Bu konuda talep olursa zaten yetkili kurulumuz bunu değerlendirerek karar verir." şeklinde konuştu.

"İlk hedefimiz her ilde, her ilçe ve beldede aday göstermektir. İkinci hedefimiz ise Türkiye'yi yönetmeye talip olmamızdır." şeklinde belirten İYİ Parti'li Bahşi, "Bize sıcak gelen adaylarla görüşmelerimizi yapar ve genel merkeze iletiriz. Bize her müracaat eden aday dayımız değerlidir, kıymetlidir.  Bunun için genel merkezden bir karar gelecektir. Biliyorsunuz 15 Aralık'a kadar adaylıklar kesinleşecek." şeklinde ifade etti.



"Geldikleri gibi giderler"

Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Geldikleri gibi giderler' sözünü hatırlatan Bahşi, "Türkiye'nin içinde bulunduğu durum ortada. İktidar partisi de geldiği gibi gidecek. Onlar mahalli seçimlerle geldi, yine mahalli seçimlerle gidecek. Ekonomik krizin belirtileri ortada. Yoksulluktan çocuğuna bakamayıp intihar edenler var. İnşallah durum iyiye gider ama saklamaya gerek yok böyle giderse iyi olmayacağı görüşündeyim. Tarım ülkesiyiz ama yerli üretimimiz kalmadı. Biz hayvancılığın geliştiği ülkeydik ama şimdi hayvanı, yemi hatta eti ithal ediyoruz. Durumumuz içler acısı. Dış politikamız yine sıkıntılar içinde. Sıfır sorun derken sıfır komşu kaldık. Hiçbir ülkeyle geçinemiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Yerel medya desteklenmeli"

Yerel medyanın zorluklar içinde mücadele ettiğini belirten Bahşi,  "Biz parti olarak yerel basını çok önemsiyoruz. Yerel basın mutlaka desteklenmeli ve yaşatılmalı. Bu durumda yerel basının sıkıntılarını çözeceğiz. Şu anda yerel gazeteler kağıt fiyatının oldukça yüksek olması nedeniyle oldukça sıkıntı içerisinde. Bu da Türkiye'nin en büyük SEKA Kağıt Fabrikasının özelleştirilmesinden kaynaklanıyor. Ve şimdi özelleştirilen şeker fabrikaları da bu durumda." sözlerinin altını çizdi.