Urfa'da vatandaşlar yeni dönem vekillerinden umutsuz!

TAKİP ET

14 Mayıs seçimlerinin geride kalmasından sonra milletvekilleri yemin ederek göreve başladı. Ancak gazetemizin mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, vekillerin sadece mecliste oturduğunu söyledi. Eğer Urfa'ya gelirlerse nelerin yapılabilmesi gerektiğini görecekler diyerek tepki gösterdiler.

28. Dönem milletvekili genel seçimleri 14 Mayıs’ta gerçekleşti. Şanlıurfalı vekiller meclise yemin ederek göreve başladı. Milletvekillerinin göreve başladığını ifade eden vatandaşlar, vekillerin mecliste sadece oturduğunu ileri sürdü. Kentin sorunlarını gündeme taşımadığını söylediler.

14 mayısta gerçekleşen 28. Dönem milletvekili seçimlerinde ülke genelinde 600 milletvekili seçildi. Şanlıurfa’da Ak Parti 8, Yeşil Sol Parti 4, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 1, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ise 1 vekil Meclise gönderdi.

Ak Partinin kalesi olan Şanlıurfa’da diğer illere göre hem eğitim açısından hem işsizlik açısından geride kalıyor. Şanlıurfa’da 14 vekilin çıkmasıyla bu konularda nasıl bir adım atacağı merak edilirken mikrofonlarımıza konuşan vatandaşlar ise şu ifadeleri kullandılar” Vekil olduktan sonra meclise gidip oturuyorlar iş yaptıkları yok gelip Urfa’ya baksınlar” diye dert yandılar.

“YÜZ DÖNÜM BOSTAN YAN GELİP YATIYOR OSMAN”

“Yüz dönüm bostan yan gelip yatıyor Osman” diyen İbrahim Koyuncu: “Şanlıurfalı milletvekillerinden hiçbir beklentim yok, hiçbirisi çalışmıyor, meclise gidiyorlar yan gelip yatıyorlar. Hani diyorlar ya yüz dönüm bostan yan gelip yatıyor Osman, bu da aynen öyle meclise gidiyorlar oturuyorlar milletvekilleri orada yatıyor, hiçbir şey yapmıyor. Urfa'ya gelip bir baksınlar el atacak bir sürü yer var öncelikle meclisten bir gelsinler Urfa'ya neleri yapmaları gerektiği görecekler. Şanlıurfa için en büyük sorun şu anda ulaşım, kaç senedir bir trambüs diyorlar maketi geldi doğru dürüst ne trambüs nede yolunu yapabildiler. Bunları bir an önce halletmeleri gerekiyor” dedi.

“KAZANDIKTAN SONRA URFA'YA BİLE UĞRAMIYORLAR”

Kazandıktan sonra vekillerin Urfa'ya uğramadıklarını söyleyen İzzettin Demirel: “Milletvekilleri kazandı mı artık gelmiyorlar. Şanlıurfa milletvekillerinden birçok şey bekliyoruz fakat Urfa'ya gelmiyorlar. Ankara'ya gittiler mi Urfa'nın sorunlarını unutuyorlar, kazandıktan sonra Urfa'ya bile uğramıyorlar, bir vekil Şanlıurfa'dan çıktıktan sonra Urfa'ya geldiği zaman Urfa'da ne var ne yok insanların içine bir girip sorunlarını dinlemesi lazım ama maalesef hiçbir şey yapmıyorlar” ifadelerine yer verdi.

“MİLLETVEKİLLERİN HİÇBİR İŞ YAPTIKLARI YOK”

Milletvekillerin hiçbir iş yaptıkları yok diyen Ali Aslan: “Şanlıurfa'nın sorunu çok, öncelikle altyapısı yok, hizmet yok, işsizlik çok, Şanlıurfa'da birçok şey eksik, Milletvekillerin hiçbir iş yaptıkları yok. Meclise gidip orada oturuyorlar bir şey yaptıkları yok. Urfa'nın yarısı işsiz bu gibi sorunların ele alınması gerekiyor, öyle meclise gidip oturmakla olmuyor” diyerek tepki gösterdi.

“FABRİKA KURMALARINI İSTİYORUZ”

Fabrika kurmalarını istiyoruz diyen İsmail Akdoğan: “Milletvekillerinden birçok beklentimiz var fabrika kurmalarını istiyoruz, yolların daha güzel yapmalarını istiyoruz, şehrimizin daha güzel olmasını istiyoruz, bunları bekliyoruz inşallah daha güzelini yapacaklardır” ifadelerini kullandı.

“ÜLKENİN BİRÇOK TARAFINDA SORUN VAR”

Ülkenin birçok tarafında sorun var diyen Hüseyin Akgül: “Şehir olarak sorunlara değinmesinler Ülkenin birçok tarafında sorun var. Önemli olan ülkenin her tarafına bakabilmek birçok sorunu ele alabilmeleri sadece Urfa'ya bakmak yersiz olur” dedi.

“HEPSİ PARA PEŞİNDE, ŞÖHRET PEŞİNDE”

Hepsi para peşinde, şöhret peşindeler diyen Abuzer Çiçek: “Şanlıurfa'da milletvekili yok ki, bu kadar deprem oldu birçok afet oldu, birisi televizyona çıkıp başsağlığı bile dilemedi, hepsi para peşinde, şöhret peşindeler milletin derdinde değiller” diyerek sözlerine son verdi.

14 Mayıs seçimleri İsmail Akdoğan Şanlıurfa