Urfa dağlarındaki ceylanlar Cudi Dağı'nda da olacak

TAKİP ET

Türkülere konu olan Şanlıurfa'nın dağlarında gezen ceylanlar, artık Şırnak'ın Cudi Dağı'nda da görülecek. Şanlıurfa'da üretilen ceylanlar Şırnak ve Mardin'de doğaya bırakılacak.

Türkülerde de dillendirilen ceylanlardan bahsedilince ilk olarak Şanlıurfa hatırlanıyor. Şanlıurfa dağlarında gezen ceylanlar, artık sadece Şanlıurfa'da değil, Mardin ve Şırnak dağlarında da gezecek. Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan çalışma ile bugüne kadar terörle anılan Cudi Dağı ve çevresine yabani hayvanlar bırakılacak. Yabani hayvanlar içerisinde Şanlıurfa'da yoğun olarak görülen ceylanlar da bulunuyor.



Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa Bölge Müdürlüğü tarafından da desteklenen proje ile Şanlıurfa'da koruma altında bulunan ceylanlar, Şırnak ve Mardin'de doğaya salınarak sayılarının artması sağlanacak.



Urfa Değişim

urfa dağlarındaki ceylanlar cudi dağı da da olacak türkülere konu olan Şanlıurfa ın dağlarında gezen ceylanlar mardin ve Şırnak dağlarında da gezecek doğa koruma ve milli parklar Şanlıurfa bölge müdürlüğü