Urfa Değişim TV'nin ilk konuğu Baydilli oldu

TAKİP ET

2017 Yılında gazete ile başlayan serüvenlerine TV'yi de ekleyen Urfa Değişim Gazetesi genç kadrosuyla Şanlıurfa'da haberde yeni bir soluk kazandıracaklarını söyledi. Mahmut Aras'ın hazırlayıp sunduğu 'Tarafsız Masa' Programının ilk yayın konuğu Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli oldu. Baydilli, konuşmasında mezarlık sorunu, Ak Parti'nin 2023 değerlendirmesini ve Karaköprü'de büyük sorun haline gelen mezarlık sorunun çözüme kavuştuğunu dile getirdi.

Genç kadrosuyla kısa sürede yaptığı tarafsız haberlerle adından sıkça söz ettiren Urfa Değişim Gazetesi Şanlıurfa’da yeni haber ve programlarla da adından sıkça söz ettirecek. Kadrosu tamamen İletişim Fakültesi mezunlarından oluşan Urfa Değişim Gazetesi, Ulusal arenaya çıkardığı haberlerle de Şanlıurfa’da ilk sıralarda yer alıyor.

Urfa Değişim TV’de Mahmut Aras’la Tarafsız Masa’da gündemi değerlendiren Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, 2023 seçimlerinde Ak Parti’nin Şanlıurfa’da yine birinci parti olacağını ve Karaköprü’de büyük bir sorun haline gelen mezarlık sorunun ise çözüme kavuştuğunu belirtti.

“TAMAMEN İLETİŞİM MEZUNLARINDAN OLUŞAN KADRO”

Konya Selçuk Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Harran Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi’nden olan kadroyla her hafta farklı konu ve programlarla Ülke gündemine dair programların sunulacağı Urfa Değişim TV Şanlıurfa’nın yeni sesi olmak için ilk adımlarını attı.

Tarafsız Masa Programının ilk yayın konuğu olan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli yaptığı çalışmalar, Cumhurbaşkanı’nın Şanlıurfa’ya gelişi ve Şanlıurfa siyasetini konuştu.

“2023 SEÇİMLERİNDE AK PARTİ ŞANLIURFA’DA 1. PARTİ OLACAK”

3 Aralık’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şanlıurfa’ya gelişini değerlendiren Başkan Baydilli: “Malumunuz Cumhurbaşkanı Erdoğan uzun bir aradan sonra Şanlıurfa'ya toplu açılış töreni için geldi. Tabii ki Cumhurbaşkanımızın geliş gayesi dediğim toplu açılış töreniydi ama gördüğünüz gibi bir miting havasında geçti ve oradaki o yoğunluk, kalabalık Şanlıurfalı hemşerilerimizin cumhurbaşkanımıza teveccühü gerçekten bizleri de Şanlıurfalı olarak hem onurlandırdı hem gururlandırdı. Biliyorsunuz cumhurbaşkanımız Şanlıurfa'ya çok önem veren çok değer veren bir lider ve Şanlıurfa'da hükümetimizin buraya verdiği önemi ve değeri göz önüne alarak AK Parti'nin burada 1 Parti olması yönünde reylerini her zaman için kullanıyorlar. İnanıyorum ki 2023 seçimlerinde de AK Parti 1 Parti olacak ki hizmetleri yönünde tekrardan devam edecek.” dedi.

“AK PARTİ DÖNEMİNDE ŞANLIURFA’YA ÇOK ŞEY KAZANDIRILDI”

AK Parti’ tarafından Şanlıurfa’ya yapılan ve yapılacak olan projelerinin olduğunu anlatan Bakan Baydilli sözlerini şöyle sürdürdü: “Şanlıurfa - Gaziantep arasındaki otobanımız bitmemişti. AK Parti döneminde bitti, Şanlıurfa - Akçakale yolumuz duble miydi tabii ki değildi ama AK Parti döneminde duble oldu. Şanlıurfa - Bozova yolu, Urfa-Diyarbakır yolu da duble değildi bunlar da AK Parti döneminde duble oldu. Şanlıurfa - Mardin yolu da yine duble oldu. Demek istediğim gerek eğitim olsun gerek ulaşım olsun gerek sağlık olsun AK Parti döneminde Şanlıurfa'ya tüm haklar tanındı. AK Pati Şanlıurfa’nın kalkınması için her zaman elinden gelenin fazlasını yapmaya hazırdır.” dedi

“ŞANLIURFA’DAKİ SAĞLIK SORUNU DÜZENLENMELİ”

Şanlıurfa’nın özellikle kanayan yarası haline gelen sağlık sorunlarının baş gösterdiği ilde vatandaşların yeteri kadar sağlık hizmetlerinden yararlanamadığını ve Urfa’daki doktor eksikliği buna bağlı olarak gelen doktorların kentte durmak istemediğine değinen moderatör Mahmut Aras:" Şanlıurfa'da sağlık alanında düzenlemelerin yapılması lazım. Şanlıurfa'da ciddi manada sağlık problemleri ile karşılaşıyoruz. Gerek bunu sosyal medyada gerek bizzat sizlere elimizden geldiğince iletmeye çalışıyoruz, fakat bu konuda ciddi manada düzenlemelerin olması Şanlıurfa halkını daha da sevindirecektir. Hastanelerdeki yoğunluk, doktor eksikliği maalesef Şanlıurfa’yı çok olumsuz etkiliyor.” İfadelerini kullandı.

“KONU MAHKEMEYE TAŞINIRKEN ORADAKİ HALK HAKLI BULUNDU”

Uzun süredir tartışılan ve vatandaşların kafasında soru işaretlerinin kaldığı Karaköprü’de ki mezarlık konusunda Başkan Baydilli, Urfa Değişim ekranlarında açıklık getirerek: “Karaköprü ilçe olmadan önce  beldeydi. Belde statüsündeyken bütün yetkiler beldedeydi. Bugün Büyükşehir yasasıyla birlikte artık yetkiler değişti. Bugün Şanlıurfa’daki bütün mezarlıklardan sorumlu kişi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’dir. Karaköprü beldeyken Nihat başkan 42 dönümlük alanı mezarlık alanı olarak belirlemiş ve buna meclise taşımıştı. Karaköprü meclisi ise bu alanı mezarlık alanı olarak işlemiş. Orada oturan vatandaşlarımız ise biz burada ev aldığımızda burası yeşil alandı diye aldık. Siz burayı mezarlık yaparsanız aldığımız evlerin değeri düşer ve bu da imara aykırı bir durum olmasından dolayı yerleşim alanına çok yakın olmasından dolayı konuyu mahkemeye taşıdılar. Mahkeme ise oradan mülkiyeti olan halkı haklı bularak buradaki 42 dönümlük alanı mezarlık alanı planını iptal etti.” şeklinde konuştu.

“MUHTARLARIMIZLA TOPLANDIK VE GÜLLÜBAĞ’I UYGUN GÖRDÜK”

Yeni mezarlık alanı için muhtarlarla uzlaştıklarını anlatan Başkan Baydilli sözlerini şöyle sürdürdü:  “Tabii böyle olunca Karaköprü’nün bundan haberi yok belediye yasası ile birlikte bu sefer o alan Büyükşehir’e bağlandı. Ben onu Büyükşehir’den tekrardan aldım burası mezarlık alanı değil, yasa var mahkeme kararı var mahkeme kararı ile burası mezarlıktan çıktı dedim. Burası Karaköprü Belediyesi’nin mülkiyetidir dedim. Orada bir sorun yok fakat yol çalışmasından kaynaklı yol 50 metre olacağı için Karaköprü ilçesinde bulunan 3,5 mezarlık alanının yarısı yoldan dolayı kalkacak. Bu konu bizden önceki bir meseleydi, biz göreve geldiğimizde bu meseleyi kucağımızda bulduk. En son iki hafta önce muhtarlarımızla toplandık anlaşmaya vardık. Güllübağ'ın oradaki mezarlık tespit edildi ve orayı kabul etti. Büyükşehir şu anda orada kepçesi ile kazmasıyla duvarını kazıyorlar.” dedi.

Kader Topal - Mehmet Halhalli / Urfa Değişim

Urfa Değişim Gazetesi Tarafsız Masa Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli oldu Mahmut Aras