'Urfa hakkıyla temsil edilmiyor'

TAKİP ET

Ülkem Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa İl Başkanı Halit Toprak, 2019 yılında kurulan partisinin çalışmaları ve hedefleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Toprak, milletvekillerinin yeterince girişimlerde bulunmamasından dolayı Şanlıurfa'nın Ankara'da hakkıyla temsil edilmediğini de vurguladı.

Türkiye'de bulunan 75 siyasi parti arasına 2019 yılında Neşet Doğan tarafından kurulan Ülkem Partisi de dahil oldu. Ülkem Partisi'nin çalışmaları ve hedefleri ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Ülkem Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa İl Başkanı Halit Toprak, yöneticilerin sorunlarla yakından ilgilenmediklerinden dolayı Şanlıurfa'nın Ankara'da temsil edilmediğini belirtti. İlk tarımın yapıldığı alanın Şanlıurfa olduğunu söyleyen Toprak, buna rağmen çiftçilerin sürekli sorunlarla karşı karşıya olduğunu vurguladı.

 

Partisinin hiçbir ayrımcılık yapmadan tüm Türkiye'deki vatandaşları kucakladığını belirten Halit Toprak, "Ülkem Partisi'nin amblemindeki 16 yıldız tarihte kurulmuş olan Türk devletlerini ifade ediyor. Partimizin isminin 'Ülkem' olmasının nedeni de ülkemizin tamamını kucaklamak, birleştirmek ve tek vücut olma amacını taşıyor. Hedefimiz taklitçi bir ümmet olmayı red eden, özüne dönen, dünyaya adalet dağıtan, aslımıza dönmek, hazıra konan bir millet olmaktan çıkıp üreten bir millet olmak ve talimatla hareket eden bir ülke değil dünyayı yöneten bir millet olmaktır. Biz bunu yaparken asla sağcı, solcu, Türk, Kürt, Arap ya da herhangi bir ayrımcılık, milliyetçilik, mezhepçilik yapmayacağız. Ülkeye zarar veren kim olursa olsun asla ve asla kabul etmeyiz, yanımızda da yer almasına müsaade etmeyiz. Bu ülkeye hizmet eden dili, dini, mezhebi ne olursa olsun bizim başımızın tacıdır ve yeri yanımızdadır." dedi.

 

'İthal eden değil, ihraç eden bir toplum olmayı hedefliyoruz'

Hedeflerinin her konuda millileşmek olduğunun altını çizen İl Başkanı Toprak, "Teknolojinin olmazsa olmazı olan bir çağda kendi teknolojisinin birilerine bağlı olmasından, üreten, yerli teknolojiye en üst düzeye çıkarmaktır. Bir ülkenin gıda tohumunun tamamını düşmanı olan bir ülkeye mecbur bırakan zihniyetten kurtulup, milli olan tarıma dönmek, tamamen GDO’suz olarak, dışarıdan ithal eden değil, ihraç eden konuma gelmektir.  İlk insan Adem Aleyhiselam ilk çiftçiliği Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde yapmış olmasına rağmen şu an tarımda Türkiye dünyada 14. sırada yer alıyor. Yerli tohumumuzun kullanılmasından uzak, özellikle İsrail’e mecbur bırakılmış olan çiftçi kardeşlerimizin kanayan yaralarına merhem olup yerli tohuma dönerek modern teknolojinin imkanlarıyla kazanan çiftçi kardeşlerimizin öncüsü olacağız. Ülkem Partisi olarak koltuk sevdası, rant peşinde olanlar değil, menfaatle işi olmayan vatan, millet, bayrak sevdalısı olarak birer hizmetkarlarız." diye konuştu.



 



'Eğitim sistemimiz yap-boza dönmüş'

Eğitim sorunları ile ilgili açıklamalarda bulunan Halit Toprak, "Eğitimde gelinen son noktayı görmeyen, duymayan kimse yok sanırım. Öğrencilerimizin eğitim ve öğretim durumları ortada. Sistemi değil, insanların doğru ya da yanlış şahsı talepleri doğrultusunda yap-boza dönmüş durumda. Bu nedenle geleceğimizin tek mirasçıları olan değerli çocuklarımıza karmaşık ve gereksiz sistemden çıkarıp teknolojiye, zamana ve bütün ihtiyaçlara cevap verebilen bir eğitim sistemini kurmaktan geçer." şeklinde konuştu.  

 

'Vatandaşlar kaygılı, yarının ne olacağını bilmiyor'

Ekonomik sorunlara da değinen Toprak, "Türkiye’de son zamanlarda ekonomi almış başını gidiyor. Nereye gittiği bilinmemekle beraber vatandaşlarımız ümitsiz, hayata kaygılı, mutsuz bir şekilde yarının ne getireceğini bilmemektedir. Bu nedenle Ülkem Partisi olarak insanlarımıza umut, can olmaya söz veriyoruz." sözlerine yer verdi.

 

'O kadar milletvekilimiz var ama Şanlıurfa Ankara'da hakkıyla temsil edilmiyor'

Şanlıurfa milletvekillerinin sorunlarla yakından ilgilenmediklerini de belirten Halit Toprak, "Bizim yapmış olduğumuz araştırmalarda, Şanlıurfa'dan bu kadar milletvekili Meclise göndermemize rağmen Ankara'da Şanlıurfa'nın hakkıyla temsil edilmediğini görebiliyoruz. Yani burada da yine seçilmiş olan milletvekili arkadaşlarımızın hepsine saygı duyuyoruz ama belli ailelerden milletvekillerinin çıkması Şanlıurfa'nın sorunlarıyla yakından ilgilenilmesini engelliyor." ifadelerini kullandı.  

 

Şanlıurfa'nın işsizlik sorunu ile ilgili açıklamalarda bulunan Toprak, "Ülkemizin genelinde işsizlik sorunu var. Ancak Şanlıurfa'da bu sorunun daha fazla olduğunu görüyoruz. Yanı başımızda Gaziantep gibi bir ilde sanayinin bu kadar gelişmiş olması ekonomisinin gerçekten Şanlıurfa'ya göre çok ileride olması ve bizim yöneticilerimizin eksikliğinden kaynaklanan durum olduğu ortadadır. Bu konu ile ilgili sanayileşmenin ya da bununla ilgili istihdamın sağlanması için gerekirse dünyadaki teknoloji ya da işte üst düzey ekonomisi olan ülkeler ile beraber çalışma ile ilgili ne gerekiyorsa, Şanlıurfa için hizmet etmek ya da o teknolojiyi buraya taşımak, burada sanayiyi iyileştirmek hedeflerimizden biridir." dedi.  

 

'Şanlıurfa turizmde yeterince tanıtılamıyor'

Ülkem Partisi İl Başkanı Toprak, "Dünya teknolojisinde ve dünyanın şu anda en çok tercih edilen işi reklamdır. Yani bu tür durumlarda reklamın güzel yapılması ve turistin buraya çekilmesi en doğal haktır. Şanlıurfa'nın Göbeklitepe ile ilgili yeterli derecede tanıtımının yapılmadığını, temsil edilmediğini düşünüyoruz. Dünyada eşi benzeri olmayan bir yerin bu kadar geride kalması, istenilen seviyede turist çekmemiş olması çok manidardır. Bu konuyla ilgili gelişmiş ülkeler ile hatta dünya ülkeleri ile Göbeklitepe’nin tanıtımı için gerekli girişimlerin kesinlikle yapılması gerektiğine inanıyoruz." şeklinde ifade etti.  

 

'Suriyelilerin güvenli bölgeye yerleşmesi, Şanlıurfa'yı da olumlu etkileyecek'

Barış Pınarı Harekatı'nın gerekliliğinden bahseden Toprak, "Suriye’den gelen sığınmacılar için başından beriki düşüncemiz Allah kimsenin başına böyle bir savaş getirmesin. Suriyeli sığınmacıların buraya yerleşmesi, sosyal hayatı da çok farklı bir şekilde etkilemiştir. Biz başından beri güvenli bölgenin oluşturulmasını ve Suriyelilerin o bölgede konaklanmalarını savunuyoruz. Bu konuda Barış Pınarı Harekatı yerinde ve doğru bir harekattır. Sınırlarımızın ve vatandaşlarımızın güvenliği için devletimizin başlatmış olduğu 'Barış Pınarı Harekatı kapsamında aziz şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum." sözlerine yer verdi.



Murat Doğan / Urfa Değişim



barış pınarı harekatı Şanlıurfa İl başkanı halit toprak Ülkem partisi eğitim sistemi Şanlıurfa