Urfa Müziği artık sokaklarda yankılanıyor

TAKİP ET

Şanlıurfa'ya özgü türküler, sıra geceleri artık kapalı ortamdan çok sokaklarda yankılanıyor. Şanlıurfa'nın müzik kültürünü geniş kesimlere ulaştırmak isteyen müzisyenler, caddelerde ve sokaklarda Şanlıurfa'ya özgü türküleri okuyorlar.

Birçok metropol kentte görülen sokak müziği Şanlıurfa'da pek görülmüyordu. Şanlıurfa'nın bağrından çıkan sanatçıların seslendirdiği türküler sürekli dört duvar arasında kapalı ortamlarda sıkışıp kalıyordu. Ancak genç müzisyenler müzik kültürünü kapalı ortamdan çıkararak sokaklara taşıdı.

Şanlıurfa'ya özgü türkülere yeni renk katan yeni nesil müzisyenler, artık metropol kentlerde olduğu gibi Şanlıurfa'nın caddelerini de müzikle buluşturdu. Bu durumda kalabalık ve renkli Şanlıurfa sokaklarında artık sıra gecelerinde söylenen türküler yankılanıyor. Özellikle tarihi çarşılarda yankılanan müzik sesleri bakıra vurulan çekiç sesleriyle karışarak daha renkli bir ortamın oluşmasını sağlıyor.



Gümrükhanı'nda müzik eşliğinde çay keyfi

Şanlıurfa'ya gelen turistlerin görmeden gitmediği tarihi mekan Gümrükhanı'nda da artık türkü sesleri yankılanıyor. Şanlıurfa türkülerini sokağa taşıyan genç müzisyenler, tarihi handa Şanlıurfa türkülerini seslendiriyorlar. Temiz havasıyla ilgi çeken Gümrükhanı'na gelen ziyaretçiler burada artık müzik eşliğinde çay içiyorlar.



Sıra gecelerini, sıra gündüzlerine dönüştürdüler

Genelde geceleri söylenen sıra geceleri Şanlıurfa'nın kültürüne katkı sunmak isteyen gençler tarafından artık gündüzleri de bu etkinlikler düzenleniyor. Çekiç seslerinin hoyrat sesiyle karıştığı tarihi çarşıların yer aldığı bölgelerde de müzik seslerinin yükseldiğini söyleyen genç müzisyen Bozan Boz, "Şanlıurfa'da gündüz vakti de sıra geceleri yapıyoruz. Yani Şanlıurfa'nın sıra gecelerini sıra gündüzlerine çevirdik. Yurdun her köşesinden vatandaşları Şanlıurfa'ya bekliyoruz. İnsanlara hitap ederek Şanlıurfa'nın müzik kültürünü yaşatmaya çalışıyoruz. Biz gönüllü olarak bu işi yapıyoruz. Kendi yöremize özgü olduğu için en çok Şanlıurfa türkülerini seslendiriyoruz." dedi.  

Haber: Murat Doğan / Urfa Değişim

urfa müziği artık sokaklarda yankılanıyor Şanlıurfaya özgü türküler sıra geceleri artık kapalı ortamdan çok sokaklarda yankılanıyor birçok metropol kentte görülen sokak müziği gümrükhanı