Urfa'nın turizm cenneti pislik içinde

TAKİP ET

Doğa güzellikleri ile birçok yerli ve yabancı turist çeken Saklı Cennet olarak bilinen Halfeti'de gölün kenarında biriken çöpler tepkilere neden oldu.

Önceki yıllara oranla bu yıl Göbeklitepe sayesinde turizm hedefini büyüten Şanlıurfa'da turist yoğunluğu yaşanıyor. Turizm sezonunun başlamasıyla yaşanan yoğunluk Şanlıurfalıları sevindirirken, ziyaret edilen birçok yerin bakımsız ve pislik içerisinde kalması ise üzüyor.

Büyük avantaj konumunda olan ilçeler yeterince korunmuyor

Türkiye'nin en büyük barajı olan Atatürk Barajı'nın Şanlıurfa'da yer alması kente turizm alanında avantaj sağlıyor. Özellikle barajın bazı ilçelere yakın olması o ilçeleri avantajlı konuma getirirken, Halfeti, Birecik, Bozova gibi ilçeler adeta sahil kentleri andırıyor. Ancak bu ilçelere gereken değerin verilmemesi üzücü manzaraların oluşmasına neden oluyor.







Turizm Cenneti pislik içinde

Turizm Cenneti olan ve Şanlıurfa'nın  Saklı Cenneti olarak bilinen Halfeti ilçesinde turist yoğunluğu yaşanmasına rağmen gölün kenarında bulunan atıklar vatandaşların tepkisine yol açtı. Özellikle tarihi yapılarıyla ve doğa güzellikleriyle turistlerin en fazla ziyaret ettiği ilçe olan Halfeti'de çöp manzaraları ilçenin itibarını da zedeliyor.







Görüntüler sosyal medyadan paylaşıldı; tepki çekti

Doğa güzellikleriyle ziyaret edenleri hayran bırakan Halfeti'de göl kenarına atılan çöpleri vatandaşlar görüntüleyerek sosyal medyadan paylaştı. Ziyaret edenleri adeta kendine hayran bırakan ilçede sorumluluğu üstlenmeyenler tarafından turizm alanlarının kirletildiğini belirten vatandaşlar, belediye yetkililerinin de denetim sağlamadığını belirttiler. Duruma tepki gösteren vatandaşlar yetkililerin ilçenin itibarını zedeleyen bu atıklar için bir an önce önlem alınması gerektiğini vurguladı.



 

urfa ın turizm cenneti pislik içinde görüntüler sosyal medyadan paylaşıldı; tepki çekti doğa güzellikleri ile birçok yerli ve yabancı turist çeken saklı cennet olarak bilinen halfetide büyük avantaj konumunda olan ilçeler yeterince korunmuyor göbeklitepe