Urfalı vatandaşlar belediye başkanlarından memnun mu? İşte yanıtlar

TAKİP ET

31 Mart 2024'te yapılacak olan yerel seçimlere kısa bir zaman kala Urfa Değişim mikrofonlarına konuşan vatandaşlar mevcut belediye başkanları hakkında konuştu. Kimisi memnunken kimisi ise ateş püskürdü.

Mayıs ayında düzenlenen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin ardından Türkiye 2024 yılı için yeni bir seçim atmosferine girecek. 5 yılda bir düzenlenen mahalli idareler seçimi için geri sayım başladı.

Türkiye vatandaşlar 31 Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimler için sandık başına gidecek.

Yerel seçimlere kısa bir zaman kala Urfa Değişim mikrofonlarına konuşan Şanlıurfalılar ise, kimi önümüzdeki mevcut belediye başkanlarının hiçbirini görmek istemezken hizmetlerin sadece Ahmet Eşref Fakıbaba döneminde yapıldığı yönünde açıklamalarda bulundu. Kimi vatandaşlar ise mevcut Belediye Başkanlarını görmek istediklerini fakat Şanlıurfa için biraz daha çaba sarf etmelerini istediler.

“ÖNEMLİ OLAN YOL YAPMAK DEĞİL, DOĞRU PROJELER YAPMAK”

Şanlıurfa’daki belediye başkanlarından memnun olmadığını ve AK Partinin artık Şanlıurfa’yı yönetmek istemediğini dile getiren İsmail Şorkuç ise konuşmasını şu ifadelerle devam etti:

“Şanlıurfa’yı 30 seneye yakındır dinci parti, sağcı parti yönetiyor. Şanlıurfa’da farklı bir görüntü yok, alt yapı sorunu sıfır, bunun en büyük kanıtı ise sel felaketi diyebiliriz.

Önemli olan yol yapmak değil, doğru projeler yapmak. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ama Ahmet Eşref Fakıbaba’dan bu yana herhangi bir hizmet görmedim. Artık Şanlıurfa’nın değişmesi lazım ve artık AK Partinin yönetmemesi lazım, bunun dışından hangi parti yönetirse yönetsin.

Bu memlekete milyon dolarlar harcanmış ama ortada hiçbir çalışma ya da faaliyet yok. Şanlıurfa’ya trambüs için milyon dolar harcandı ama hepsi çöp oldu. Şanlıurfa’nın sorunu çok ve ben değişimden yanayım.” sözlerinde bulundu.

“ŞİMDİKİ BELEDİYE BAŞKANLARINI KİMSE TANIMIYOR”

Emekli Bedir Demir isimli vatandaş, “Ben mevcut olan belediye başkanlarının hiçbirini beğenmiyorum, onlar sadece masa başı başkanları sahada ya da çarşıda kimse onları göremiyor ne bir kontrol var nede bir denetim var. Şanlıurfa Ahmet Eşref Fakıbaba sayesinde biraz iyi olmuştu ama şimdi yine şehrimiz batık durumda. Ama şimdiki Belediye Başkanlarını kimse tanımıyor.

Ben önümüzdeki yerel seçimlerde mevcut belediye başkanlarının hiçbirini görmek istemiyorum benim kafamda belirlediğim biri var. Belediye Başkanlarını sadece açılışlarda görüyoruz, başka zaman gördüğümüz yok” ifadelerini kullandı.

“ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERDE MEVCUT BELEDİYE BAŞKANLARINI GÖRMEK İSTERİM”

Mevcut Belediye Başkanlarından memnun olduğunu fakat bazı konularda yetersiz kaldığını ifade eden İsmini vermek istemeyen vatandaş ise,” Ben mevcut belediye başkanlarından memnunum ama bazı eksikleri var. Şanlıurfa’yı kalkındırmada yetersiz kalabiliyorlar ama yine de dediğim gibi çok kötü değiller. Önümüzdeki yerel seçimlerde mevcut Belediye Başkanlarını görmek isterim” dedi.

“ŞANLIURFA’DA BİR GENÇLİK PARKI BİLE YOK”

Mevcut belediye başkanlarını ne gördüğünü nede tanıdığını söyleyen Orhan Tamak ise, “Ben önümüzdeki yerel seçimlerde de oyumu sadece Halkların Eşitlik ve Demokrat Partisi (DEM) partisi dışında kimseye vermem. Mevcut Belediye Başkanları Şanlıurfa’ya ne yapmışlar. Şanlıurfa’da gençlerin ya da ailelerin gidebileceği bir gençlik parkı bile yok” diye konuştu.

Şanlıurfa Şanlıurfa haberleri belediye başkanları urfa haber