Urfalı vatandaşlar büyükşehirde kime oy verecek? İki partinin seçmenleri dikkat çekti

TAKİP ET

Yerel seçimlere doğru giderken partiler, Şanlıurfa'da büyükşehir adaylarını açıkladı. Urfalı vatandaşlar adaylar hakkında ne düşünüyor? Hangi adaylara oy verecek? İşte o yanıtlar.

Türkiye 31 Mart yerel seçimlerine hazırlanıyor. Partiler dün il ve ilçe belediye başkan adaylarını Yüksek Seçim Kuruluna teslim etti. Şanlıurfa’da ise CHP, DEM Parti, AK Parti, HÜDA-PAR, Saadet Partisi ve Yeniden Refah Partisi büyükşehir belediye başkan adaylarını açıkladı.

Şanlıurfa’da vatandaşlar DEM Parti ve Yeniden Refah Partisi oy kullanacaklarını belirtirken; CHP, Saadet Partisi ve HÜDA-PAR’ın çıkardıkları adaylarının ismi geçmemesi dikkat çekti. Vatandaşlar AK Parti’nin başkan adayı Zeynel Abidin Beyazgül hakkında eleştirilerde bulundu.

İşte vatandaşların partiler ve partilerin çıkardıkları adaylar hakkındaki düşünceleri…

“TORPİL VE RANTIN BİTMESİ İÇİN KASIM GÜLPINAR’A OY VERECEĞİZ”

Şanlıurfa'da torpil ve rantın bitmesi için Kasım Gülpınar’a oy vereceğini söyleyen İbrahim Karakuş, “Ben oyumu Kasım Gülpınar’a vereceğim çünkü Şanlıurfa'nın köy de statüsünden çıkması gerekiyor. Geçen gün yağmur yağdı ve bir saat daha devam etseydi sel olacaktı. Biz evimizde sel korkusundan yatamıyoruz. Ekipler sahada vardı ama bu sayılar yetersizdi. Bir de Büyükşehir olmasına rağmen 2-3 aracı tek sahada görebiliyoruz. Bir saat daha fazla yağsaydı Antalya'dan bir farkımız kalmazdı ya da geçen seneki gibi olurdu. Kasım Gülpınar'ın ismine AK Parti’den bekliyorduk ama kendisi Yeniden Refah Partisi’ne geçti. Şanlıurfa'da torpil ve rantın bitmesi için Kasım Gülpınar’a oy vereceğiz. Atatürk Barajı Şanlıurfa'da ama biz suyun tonajını 21 TL'den içiyoruz. İstanbul'dan sonra en büyük su pahalılığı Şanlıurfa'da” dedi.

“EN İYİSİ ZEYNEL ABİDİN BEYAZGÜL’DÜR”

Zeynel Abidin Beyazgül’den memnun olduğunu aktaran Mehmet Kaya, “Aklı olan AK Parti’den vazgeçer mi, AK Parti’den daha iyisi var mı?  Zeynel Abidin on numara bir insan ve Şanlıurfa çocuğudur. Bundan iyisi mi bulacağız?  Zeynel Abidin Beyazgül iyi bir insan hem de Şanlıurfa'da çalışıyor. Daha ne yapması lazım? Şu an açıklanan isimler arasında en iyisi Zeynel Abidin Beyazgül’dür. Bu arada onlar iktidardır ve devletin üstüne devlet olmaz” açıklamasında bulundu.

“YEREL SEÇİMLERDE OYUMU DEM PARTİYE VERECEĞİM”

Şanlıurfa’da hizmetlerin yetersiz olduğunu ve AK Parti'nin belediyecilik anlayışının tartışılması gereken bir konu olduğuna dikkat çeken Yakup Çalışkan, “Kendim HDP'liyim yerel seçimlerde oyumu DEM Partiye vereceğim. Bizim için isim pek önemli değil şu anki mevcut düzenin karşısına saksı koysanız bile gidip saksıya oy veririz. Şu anki mevcut belediye başkanına oyumu kullanmayacağım. AK Parti'nin belediyecilik anlayışı tartışılması gereken bir konudur. Mesela Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi, Gümüş Kuşak, Hayati Harrani ve Eyüp Nebi mahallesinde belediyecilik anlamında ne yapılmış bakılması gerekiyor. Baktığınızda elimize kocaman bir sıfır kalıyor. Bu tür sebeplerden dolayı biz değişimden yanayız. Belediye başkan adayları bizlere projeleriyle gelsinler. Şu an Şanlıurfa'da herhangi bir şey yapılmamış. AK Parti'nin tekrar Zeynel Abidin Beyazgül'ü aday gösterdi. Yani Zeynel Abidin Beyazgül’den yana oy kullanırsak, bu şuursuz olduğumuzu gösterir. Yaptıkları bir şey yok! En güzel yaptıkları şey ise Belediye hizmet binalarını değiştirmektir” ifadelerini kullandı.

“YENİDEN REFAH PARTİSİ İLE AK PARTİ İLE AYNI”

Çalışkan, Urfa’da nepotizmin çok fazla olduğunu, DEM Parti’nin bunlara çözüm olabileceğini aktardı. Ayrıca, Yeniden Refah Partisi ve AK Partinin aynı tabandan geldiğini söyleyerek, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Şanlıurfa’da nepotizm yani adam kayırmacılık hat safhada. Belediye personellerini incelediğimizde soy ismi aynı olanlar binlerce insan var ve bunlar hepsi torpil ile işe girmişler. DEM Parti buna çözüm olur ya da olmaz sadece biz değişimden yanayız. Ben DEM Parti’nin de bu sorunlara çözüm bulacağını da düşünüyorum. Çünkü şu anki mevcut düzene göre çok demokratikler. Kasım Gülpınar Yeniden Refah Partisi’nden aday oldu ama Yeniden Refah Partisi ile AK Parti ile aynı. AK Parti karşısında hangi aday daha güçlü ise oyumuzu ondan da yana kullanabiliriz ama şu anki düşüncem ben DEM Partiliyim ve DEM Partiye oy vereceğim. İnsanlar önce kendi hallerine gelir düzeylerine baksınlar enflasyon taban yapmış durumda. Enflasyon sadece cepleri yakmıyor sosyal çöküşü de beraberinde getirir. İnsanların ahlakının bozulması, hırsızlık ve dolandırıcılık gibi durumlara başvurması temel sebebi yine ekonomidir.”

“ZEYNEL ABİDİN BEYAZGÜL’DEN MEMNUN DEĞİLİZ”

Kasım Gülpınar’ın liyakatli, dürüst ve tecrübeli bir insan olduğunun altını çizen Mehmet İsgenç, şu ifadelere yer verdi:

“Bir kişi belirtmek doğru değil ama bir güven sağlanması lazım. Yerel seçimlerde biz Yeniden Refah Partisine oy vereceğiz. Kasım Gülpınar liyakatli, dürüst ve de tecrübeli bir insan. En azından haram ve helali birbirinden ayırt edebiliyor. Biz şu ana kadar Zeynel Abidin Beyazgül’den memnun değiliz çünkü yaptığı güzel bir icraat yok. Kasım Gülpınar Şanlıurfa için iyi olacak.”

“DEM PARTİ DIŞINDA HİÇBİR PARTİYE OY VERMEM”

Şanlıurfa Büyükşehir belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e eleştirilerde bulunan Mehmet Çiçek, “Ben yerel seçimlerde oyumu DEM Partisinden yana kullanacağım. 30- 35 senedir ben DEM Parti dışında hiçbir partiye oy kullanmadım. Zeynel Abidin Beyazgül'ün hiçbir şeyini görmedik. Bunun en büyük örneği de sel ve deprem oldu. Yani Zeynel Abidin Beyazgül iyi olsa da yine de oy vermem kendisine çünkü DEM Parti dışında hiçbir partiye oy vermem. Şanlıurfa'da oylar bölündüğü içinde DEM Parti kazanabilir” şeklinde konuştu.

“ZEYNEL ABİDİN BEYAZGÜL'ÜN YÜZÜNÜ SADECE SEÇİM ARİFESİNDE GÖRDÜM”

Zeynel Abidin Beyazgül’ü sadece seçimlerde gördüğünü aktaran Cengiz Kurumlu, “Seçimlerde oyumuzu yeniden Refah partisinden yana kullanacağız. Ben 15 yıllık muhtarım mevcut Belediye başkanı her köyde taziye evi yapacaklarının sözünü verdiler. Ben 4 senedir belediye yazıyorum ama kimse taziye ihalesi için bana bir şey demedi. Zeynel Abidin Beyazgül'ün yüzünü sadece seçim arifesinde gördüm o günden sonra ne randevu ne görüşme için herhangi bir şey yapmadı. O yüzden Yeniden Refah Partisine oyumuzu verip Şanlıurfa'da değişimi zamanı diyeceğiz. Şanlıurfa'da bir değişime ihtiyaç vardı ve Kasım Gülpınar’da bu değişim isteğinin üstüne tuz biber oldu. Çünkü kendisi güven sağlıyor. Şanlıurfa’da rant ve torpil olmayacak” dedi.

Şanlıurfa AK Parti DEM Parti YRP