Urfalı vatandaşlardan dikkat çeken seçim açıklamaları!

TAKİP ET

31 Mart yerel seçimleri için halkın nabzını yoklamaya devam ediyoruz. Bazı vatandaşların oy vereceği aday belliyken, bazı vatandaşlar ise adaylar hakkında eleştirilerde bulundu.

31 Mart yerel seçimlerine artık sayılı günler kaldı. Seçimlere katılabilecek siyasi partilerin adayları ve bağımsız adaylara ilişkin kesin listeler, il ve ilçe seçim kurullarınca ilan edildi. Adaylar yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ve vatandaş ziyaretlerine devam ediyor.

Adaylar yerel seçim çalışmaları için sahaya inerken, vatandaşlar ne düşünüyor? Şanlıurfa’da yaşayan vatandaşlara “Yerel seçimlerde oyunuzu kime vereceksiniz?” diye sorduk.

Bazı vatandaşlar oy verecekleri kişiyi açıklarken, bazı vatandaşlar ise sürekli aynı kişilerin olması ve seçilen kişilerin seçimden sonra halkın içine çıkmadıklarını söyleyerek eleştirilerde bulundu.

İşte, vatandaşların yanıtları.

“ZEYNEL ABİDİN BEYAZGÜL'E OY VERECEĞİZ”

Yerel seçimlerde Zeynel Abidin Beyazgül’e oy vereceğini ama ilçede AK Parti’nin adayı Mehmet Kuş’a oy vermeyeceğini söyleyen Ahmet Batur, “Yerel seçimlerde Şanlıurfa'da Büyükşehir belediyesi için Zeynel Abidin Beyazgül'e oy vereceğiz. Eyyübiye ilçesi için şahsen Mehmet Kuş’a oy vermeyeceğim ama büyükşehirde ailemle ve derneğimle beraber Zeynel Abidin Beyazgül'e oy vereceğiz. Biz Cumhurbaşkanını Recep Tayyip Erdoğan'a ulaşabiliriz ama kesinlikle Mehmet Kuş’a ulaşamıyoruz. Halkın telefonlarına cevap vermeyen ve halka tepeden bakan biri. Kendi şahsım Ak partiliyim ve yıllarca AK Partiye hizmet etmiş bir insanım ama Mehmet Kuş’un aday olmasına karşıydım. Gece gündüz Zeynel Abidin Beyazgül için çalışacağız. Eyyübiye'de Yeniden Refah Partisi adayı Mehmet Ekinci’ye oy vereceğiz” dedi.

“DEM PARTİ’YE OY VERECEĞİM”

Yerel seçimlerde oyunu DEM Parti’ye vereceğini açıklayan Murat isimli vatandaş, şu şekilde konuştu:

“Yerel seçimlerde oyumu DEM Parti’ye vereceğim çünkü Kürt olduğum için. Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde yaşıyorum ve Haliliye’de de DEM Parti’ye oy vereceğim. Şanlıurfa'dan DEM Parti bir şey katar mı, onun için denemek lazım. Mevcut diğer adaylara baktığımız zaman yıllardır Şanlıurfa'da yaşıyoruz, Şanlıurfa’ya herhangi bir şey katmamışlar.”

“SEÇİM DİYE BİR ŞEY YOK ORTADA”

Aday olan kişilerin eğitimli ve halkın seçtiği bir aday olması gerektiğine değinen Nihat Pancurcu, “Ben hiç kimseye oy vermeyeceğim çünkü çevirip çevirip önümüze aynı kişileri koyup, bize bu kişilere oy verin diyorlar. Biz bu durumda bunları seçmiş mi oluyoruz? Yani seçim diye bir şey yok ortada. Şahısların önümüze getirip koyduğu kişilerle beraber bizim seçim hakkımız ortadan kaldırılıyor. Herkes kendi adamını getirip koymuş ve bu durumda bizim hiçbir irademiz kalmadı. Şanlıurfa ağalık ve paşalık sistemine dönüşmüş resmen. İsmi ve tanınan biri olması değil dil bilen ve eğitim almış biri olması lazım. Şanlıurfa’daki kanat önderlerine bakın, okuma yazmaları yok ve Şanlıurfa büyük bir köy.  Adaylar önemli değil ama toplumun belirlediği bir şahıs olması gerekiyor. Kendime elektronikçiyim ama Şanlıurfa'da iş bulamıyorum. Toplum, aşiretçilik sisteminden kurtulmadığı sürece herhangi bir ilerleme olmaz” açıklamasında bulundu.

“DEM PARTİNİN BU SORUNLARI HALLEDEBİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Yerel seçimlerde oyunu DEM Parti’den yana kullanacağını söyleyen ve kentsel dönüşüme dair eleştirilerde bulunana Emin Kaya, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Ben yerel seçimlerde oyumu DEM Partiye vereceğim. Şanlıurfa'nın halini görüyorsunuz. Özellikle Kara koyun tarafına gelseniz rezilliği göreceksiniz. Evlerin hepsi yıkılmış. Kentsel dönüşüm diye geçiyorlar ama kentsel dönüşüm yapmıyorlar. Evler sular altında kalıyor. Diyecek bir şey yok. Kaç yıldır iktidarda olanların yaptığı hiçbir şey yok. Ben DEM Partinin bu sorunları halledebileceğini düşünüyorum.”

“SEÇİLENLERİN HİÇBİRİ BİZİ TANIMIYOR”

Mahmut Çakmak, belediye başkanları ve milletvekillerinin halkın içinde olmamakla eleştirdi. Çakmak, konuşmasının devamında “Hiç kimseye güvenmiyoruz. Hangisi bir fakirin evine gidip hal hatırını sormuş. Hiç kimseyi sahada göremiyoruz. İşi bitti mi herkes kendi evine gidiyor. Bu durumda olan yine millete oluyor. Şu an seçilenlerin hiçbiri bizi tanımıyor. Ne bir belediye başkanı ne bir milletvekili gelip bize halimizi sormamış. İşleri bitince selamı da kesiyorlar.  Fakirin kimsesi yok ama seçim geldiği zaman da Allah büyüktür” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN HATIRINA OY KULLANACAĞIM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hatırına oy kullanacağını dile getiren, Mehmet Ali Ara, “Yerel seçimlerde oyumu AK Parti'ye vereceğim. Hem Büyükşehir hem de Eyyübiye'de AK Parti'ye vereceğim. Ben şahsım olarak AK Parti’den memnunum. Yani biz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan memnunuz. Şanlıurfa'da çalışmalar normal ama biz Cumhurbaşkanı Erdoğan hatırına AK Parti'ye vereceğiz. Zeynel Abidin Beyazgül ve Mehmet Kuş’un çalışmaları iyi de değil kötü de değil ama Büyükşehir ilçeden daha iyi çalışıyor” yorumunda bulundu.

şanlıurfa AK Parti DEMPARTİ