Urfalı vatandaşlardan Gülpınar yorumu! "Şanlıurfa'da kartlar yeniden dağıtılacak"

TAKİP ET

Kasım Gülpınar'ın Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı açıklandıktan sonra kentte büyük yankı uyandırdı. Gülpınar'ın adaylığını değerlendiren vatandaşlar, yerel seçimlerin Şanlıurfa'da kıran kırana geçeceğini söylediler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 18 Ocak’ta Ankara’da, AK Parti aday tanıtım toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediye Başkan adayının Zeynel Abidin Beyazgül’ün olduğunu açıkladı.

Beyazgül, isminin açıklanmasından sonra AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan danışmanı Kasım Gülpınar’ın istifa ettiği duyuldu. Yerel seçimlerde Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı öne sürüldü.

Dün Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan sosyal medya üzerinden son noktayı koydu. Erbakan, "Cumhurbaşkanı Danışmanı, Ak Parti MKYK Üyesi, 24-25-26-27. Dönem Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar Yeniden Refah Partimize katılarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız oldu. Başkanımıza hoş geldiniz diyor, başarılar ve hayırlı hizmetler diliyoruz” diyerek Gülpınar’ın adaylığını duyurdu.

Kasım Gülpınar’ın isminin açıklandıktan sonra Şanlıurfalı vatandaşların yorumu merak edildi. Urfa Değişim ekibi olarak Urfa sokaklarında halka, Gülpınar adaylığını sorduk. İşte o yanıtlar…

“KASIM GÜLPINAR’IN ŞANLIURFA'DA BİR KARŞILIĞI VAR”

Kasım Gülpınar’ın Şanlıurfa’da karşılığı olduğunu söyleyen Feyat Gül, “Gülpınar'ın adaylığı Şanlıurfa’ya hayırlı olsun. Tabii ki adayların yanında meclis üyeleri de çok önemlidir. Şanlıurfa’da Gülpınar’ın babası siyaset yaptı ve kendisi de yılardır siyaset yapıyor. Kasım Gülpınar'ın ismi açıklandıktan sonra Şanlıurfa'da seçim başa baş gider. Şanlıurfa için çok zor bir seçim olur. Kasım Gülpınar’ı bildiğimiz kadarıyla Şanlıurfa'da bir karşılığı var. Seçim Şanlıurfa'da çok renkli geçecek. Urfa'daki meclis üyelerinin yaptığı en büyük hizmet çocuklarını işe koymak ve iş takipçiliği yapmaktır. Biz belediye başkan adaylarını eleştiriyoruz ama en büyük eleştirilmesi gereken kişiler meclis üyeleridir” dedi.

“ŞANLIURFA'DA YİNE AK PARTİ KAZANIR”

Şanlıurfa 31 Mart yerel seçimlerin Ak Parti’nin tekrar kazanacağını düşünen Mustafa Turan “Şanlıurfa'da yine Ak Parti kazanır. Gülpınar'ın Şanlıurfa'da pek fazla şansı yok. Çünkü Zeynel Beyazgül’ün arkasında hükümet var. Ona her türlü destek sağlanıyor. Örneğin Ekrem İmamoğlu’nun çalışmasına engellemek için her türlü şeyi yaptılar. Şanlıurfa'da da buna benzer şeyler yaşanıyor” yorumunda bulundu.

“AK PARTİLİYİM AMA İNŞALLAH KASIM GÜLPINAR KAZANIR”

AK Partili olduğunu fakat seçimlerde Kasım Gülpınar’ın kazanmasını isteyen Mehmet Tankuş, “Biz Kasım Gülpınar ve babasını çok iyi tanıyoruz. Ama Kasım Gülpınar’ın Şanlıurfa'da kazanması çok zor. Urfa'da doğru düzgün bir aday olmadığı için AK Parti kazanıyor. Düzgün biri olduğu zaman Şanlıurfa'da AK Parti kazanamaz. Ben kendim Ak partiliyim ama Şanlıurfa'da hizmetler çok geride kalmış. Mesela Salih Özcan bulvarı yeni açılmış ama gidip haline bakın. Bir AK partili olarak o yolun o halini gördüğümde utandım. Kasım Gülpınar milletvekili olduğu dönemde gibi çalışırsa Şanlıurfa bir şeyler katar. Ak Partiliyim ama inşallah Kasım Gülpınar kazanır” diye konuştu.

“ŞANLIURFA'YA HAKSIZLIKTIR”

Kasım Gülpınar’ın tanımadığını açıklayan Şükrü Yıldız, “Ben Kasım Gülpınar'ı tanımıyorum. Çünkü çok fazla siyasetle ilgilenmiyorum. Umarım Zeynel Abidin Beyazgül kaybeder. Çünkü kendisini istemiyoruz. Şanlıurfa'nın haline bakar mısınız ne durumda? Şanlıurfa'da temizlik sorunu var. Her kaldırımda köpek ve tavlalar var. Balıklıgöl’e gittiğimizde tezgâh ve tavlalardan yürüyemiyoruz. Esnaflar kaldırımları kapatmışlar. Bu Şanlıurfa'ya haksızlıktır” ifadelerini kullandı.

“ŞANLIURFA'DA KASIM GÜLPINAR’IN ŞAHSİ OYLARI VARDIR”

Şanlıurfa’da Kasım Gülpınar’ın şahsi oylarının olduğunu vurgulayan Fethi Moğol, şu şekilde konuştu.

“Kasım Gülpınar bizim hemşerimiz ve babasını da tanıyoruz. Siverek'te çok değerli bir insan. Kasım Gülpınar temiz ve güzel bir insandır. Şanlıurfa'da Kasım Gülpınar’ın şahsi oyları vardır. Şanlıurfa'da ailelerin Kasım Gülpınar’a oy vermesi gerekiyor. AK Parti’de Yeniden Refah Parti’sinin devamıdır. Çünkü Erdoğan Necmettin Erbakan'ın talebesiydi. Şanlıurfa'da Kasım Gülpınar seçimi kazanır.”

“KASIM GÜLPINAR'IN YAPTIĞI AK PARTİ'YE İHANETTİR”

Kasım Gülpınar’ın verdiği kararın yanlış olduğunu dile getiren Mahmut Arhan, “Kasım Gülpınar bunu yapmayacaktı. O da Zülfikar İzol gibi kendisini bitirecek. Kasım Gülpınar Ak Parti’de kendi yerinde oturacak ve bu seçime hiç girmeyecekti. Kasım Gülpınar verdiği bu karar çok yanlış. Seçimi tekrar Zeynel Abidin Beyazgül kazanır. Kasım Gülpınar'ın yaptığı AK Parti'ye ihanettir”

Mahmut Arhan Kasım Gülpınar Zülfikar İzol Zeynel Abidin Beyazgül