Urfalı vatandaşlardan seçim açıklaması: "Eski başkanları tekrar görmek istemiyoruz"

TAKİP ET

Yerel seçimlere doğru adaylar açıklanmaya devam edilirken, vatandaşlarında adaylar ve mevcut belediye başkanları hakkındaki görüşleri merak ediliyor. Bugün Şanlıurfa'da vatandaşlara, adı geçen adayları ve halihazırdaki belediye başkanlarını sorduk. İşte o yanıtlar…

31 Mart yerel seçimlere yaklaştıkça adaylar belli olmaya devam ediyor. Ak Parti 26 belediye başkanlarını, Yeniden Refah partisi ise 57 ilde adaylarını açıkladı. CHP, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere adaylarını açıklamaya devam ediyor. DEM Parti ise 13-14 Ocak’ta yapılacak olan ön seçimlerle aday belirmeye gidiyor. Diğer partilerinde adaylarla ilgili süreçleri devam ediyor.

Şanlıurfa’da ise aday hazırlıkları devam ediyor. Bugün Urfa Değişim ekibi olarak mevcut belediye başkanlarını ve nasıl birinin aday olmasını istedikleriyle ilgili vatandaşlara sorular yönelttik. Büyükşehirden genel olarak memnun olmayan vatandaşlar, ilçe belediye başkanlarını ise sert eleştirilerde bulundu.

Şanlıurfa’nın ulaşım başta olmak üzere bütün sorunlarına değinen vatandalar, yerel seçimlerde vizyonu geniş ve hizmet alanında Şanlıurfa’ya yenilik katacak birini aday olmasını isterken; mevcut belediye başkanlarının bazılarını tekrar aday olarak görmek istemediklerini vurguladı.

“KARAKÖPRÜ BELEDİYE BAŞKANI HİÇ ÇALIŞMIYOR”

Mevcut belediye başkanlarını yerel seçimlerde aday olarak görmek istemediğini ve hizmet alanında herhangi bir çalışmalarının olmadığını açıklayan Osman Topal, şu şekilde konuştu:

“Biz şu an mevcut Büyükşehir Belediye başkanı ve diğer ilçe belediye başkanları tekrar görmek istemiyoruz ve hiçbirinden memnun değiliz. Aklımızda bir isim yok ama hizmet edecek bir insan gelsin. Mesela Karaköprü Belediye başkanı hiç çalışmıyor. Büyükşehir de yine aynı şekilde doğru düzgün çalışmıyor. Köprü ve üst geçitler plansız bir şekilde yapılıyor. Urfa'da birçok yerde selde su bastı ama hala aynı şekilde duruyor.

“NİHAT ÇİFTÇİ DÖNEMİN DE HİZMET ALANINDA BİR ŞEYLER GÖRDÜK”

 Karaköprü'deki dereye yatakları nasıl su bastıysa hala o şekilde duruyor. Nihat çiftçi diğerlerine göre daha iyidir. Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi olduğu zaman Nihat çiftçi başına geçmişti.  Çiftçi’nin çalışmaları diğerlerine göre daha iyi. Büyükşehir’e adaylık verilmezse Karaköprüde aday olmasını istiyoruz. Nihat Çiftçi dönemin de hizmet alanında bir şeyler gördük. Buyükşehir belediye başkanı olduğu dönemde Karaköprü içinde Urfa için de elinden geleni yaptı.”

“ŞANLIURFA'DA AK PARTİ DIŞINDA BAŞKA BİR PARTİNİN KAZANMASI ZOR”

Büyükşehirde değişiklik olmasını isteyen Hasan Sağır, Şu anki mevcut belediye başkanlarının bir kısmı iyi ama Büyükşehir pek kafamıza yatmıyor. İnşallah büyükşehirde bir değişim olur diğer belediye başkan adaylarında gördüğümüz kadarıyla bir sıkıntı yok. Zeynel Abidin’in hizmetleri var ama bir değişiklik olmasını istiyoruz. Çünkü Büyükşehir önemli bir belediye. O yüzden her sene aynı kişinin gelmesi doğru değil. Yeni bir isim gelmesi gerekiyor. Şanlıurfa'da AK Parti dışında başka bir partinin gelmesi zor. Bu yüzden Ak Parti’de yeni isimler gelsin ki şehirde yenilikler yapılsın. Vizyonu geniş daha iyi hizmet edebilecek bir insan istiyoruz” diyerek yeni isimlerin olmasını istedi.

“ESKİ BELEDİYE BAŞKANLARINI TEKRAR GÖRMEK İSTEMİYORUZ”

 Şanlıurfa’da eskiden belediye başkanlığı yapan kişileri görmek istemediğini, ren ve tramvay gibi projelerin neden hala Urfa’da yapılmadığını eleştirin Sağır, “Artık eski Belediye başkanlığı yapanlar insanları tekrardan aday gösterilmesini istemiyoruz. Eskilerin yaptıkları projeler ve hizmetler ortada. Bütün illere demiryolu projeleri döşeniyor. Urfa'da hala öyle bir şey yok. Yıllardır bu özlem içerisindeyiz hani bu projeler nerede? Urfa’da bu projeleri söyleyen bir Belediye başkanı yok. Herhalde Ankara'ya gidince canları sağ olsun diyorlar. Vizyonu geniş ve Ankara'ya gittiği zaman konuşabilecek biri olsun. Sonuçta o kadar insan oyunu almış biri Ankara'da konuşması lazım. Belediye başkanları istemeyi bilmesi lazım. Şanlıurfa için tren, metro ve tramvay gibi projeleri istemeleri lazım. Yollar darmış gibi söylemlerin modası geçti artık” açıklamasında bulundu.

“3 MİLYONLUK BİR ŞEHRE HİZMET ETMEK KOLAY DEĞİL”

Yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’den memnun olduklarını kaydeden Halil Baylan, “Yerel seçimler hayırlısı olsun. Ben mevcut Belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün devam etmesini istiyorum. Çünkü bu şehir deprem ve sel felaketini yaşadı. Zeynel Abidin Beyazgül bu iki felaketi de güzel bir şekilde atlattı. Bu yüzden Zeynel Abidin Beyazgül’ün devam etmesini istiyoruz. Bazıları Zeynel Abidin Beyazgül’den memnun değil. Tabii ki 3 milyonluk bir şehre hizmet etmek ve herkesi memnun etmek de kolay değil” dedi.

“AK PARTİ’DEN BİRİ KAZANMASIN DA BAŞKA KİM KAZANIRSA KAZANSIN”

Şanlıurfa’da yerel seçimlerde değişimden yana olduğunu belirten Mehmet Sema, Şanlıurfa’da hizmet alanında bir şey görmedik İnşallah yerel seçimlerde değişim olur. AK Parti’den biri kazanmasın da başka kim kazanırsa kazansın. Ben kendimi sağlıkçıyım şu an herhangi bir işte çalışmıyorum boştayım. AK Parti olmasın da başka kim olursa olsun bizim için fark etmez. Urfa’da AK Parti kazanıyor AK Parti’de ne buldularsa da onu da bilmiyoruz. İnşallah bu dönemde değişir. Yerel seçimlerde değişim olacağını sanmıyoruz çünkü Urfa'da değişim çok zor. AK Parti’den şikâyet ediyorlar ama arkasını döndüğü an AK Parti'ye oy veriyor” ifadelerini kullanarak eleştirilerde bulundu.

“CANPOLAT’I SEÇİMDEN SEÇİME GÖRÜYORUZ”

Haliliye’de oturduğunu ve mevcut belediye başkanı Mehmet Canpolat’a eleştirilerde bulunan Sema, “Ben Haliliye’de oturuyorum ve herhangi bir hizmet göremiyoruz. Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın herhangi bir çalışmasını görmüyoruz. Hep köylerde geziyor. Bir gün gelip de Topçu Meydanın haline bakmıyor. Artık buraya Halep -Şam diyoruz çünkü Urfa bitti. Haliliye belediyesi gelip Atatürk mahallesinin haline baksın. Mehmet Can Polat’ı sadece seçimden seçime görüyoruz. Zeynel Abidin Beyazgül’ü yine insanların arasına çıkıyor ama Haliliye Belediye Başkanı Canpolat'ı görmüyoruz. İkinci seçim budur geliyor daha Mehmet Canpolat’ı sokakta görmedim. Sadece seçime bir hafta kala dışarı çıkıp insanlar arasında dolanır” diyerek Canpolat’a sitem etti.

Yerel seçim Nihat Çiftçi AK Parti Zeynel Abidin Beyazgül’