Urfalılar 3 aday arasında kimi seçecek?

TAKİP ET

31 Mart 2024 yerel seçimlerine kısa bir zaman kala Urfa Değişim mikrofonlarını vatandaşlara uzatıp, Şanlıurfa'da Büyükşehir Adaylığı kesinleşmiş Zeynel Abidin Beyazgül, Kasım Gülpınar ve M. Emin Özaslan arasında oyunuzu kime verirsiniz diye sorduğumuzda çoğunluk Beyazgül'de yana oy kullanacağını ifade etti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri ‘ne katılabilecek siyasi partileri belirlemek için seçim süreci başladı.

Yerel seçimlere kısa bir süre Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayları netlik kazanmaya başladı. Şanlıurfa’da vatandaşlara Urfa Değişim mikrofonlarını uzatıp, “Şanlıurfa’da Büyükşehir Adaylığı kesinleşmiş Zeynel Abidin Beyazgül, Kasım Gülpınar ve M. Emin Özaslan arasında oyunuzu kime verirsiniz diye sorduk” birbirinden ilginç cevaplar aldık.

Vatandaşlar ağırlıklı olarak oyunu Zeynel Abidin Beyazgül’den taraf oy kullanmak isterken diğer partilerden yana kullanmak isteyenlerde oldu.

“BEYAZGÜL’ÜN KARŞISINA CUMHURBAŞKANI’DA ÇIKSA OYUMU YİNE BEYAZGÜL’DEN YANA KULLANIRIM”

Oyunu Zeynel Abidin Beyazgül’den taraf kullanmak istediğini söyleyen Ahmet Batur isimli vatandaş, “Şu anda Urfa’da yaptığı projeler gözle görülebilecek derecede. Yıllardır Şanlıurfa’da yapılmayan projeler Zeynel Abidin Beyazgül döneminde hayata geçirip tamamlandı, eskiden gençlerin ne de yaşların oturacak bir yeri yoktu ama Zeynel Abidin Beyazgül döneminde parklar yapıldı, insanlar hem dinleniyor hem de rahat ediyor. Zeynel Abidin Beyazgül’ün en büyük projeleri ise Abide Kavşağı, eski belediye yıkılıp yerine çay bahçesinin yapılması, Kızılay Projesi yapıldı mesela Devteyşti ise Şanlıurfa’nın kanayan yarasıydı, bir de onu yaptı orada değil araba insan bile geçemiyordu ama şu anda yolun bakımını tamamladı yeni çevre yolları açtı.

Kısacası Şanlıurfa’da başkanlık yapabilecek tek insan Zeynel Abidin Beyazgül diyebilirim. Kasım Gülpınar ise 20 sene boyunca Şanlıurfa’ya hizmet etmiş bir kişi ama Zeynel Abidin Beyazgül’ün oyunu düşüremez çünkü Urfa’ya hiçbir faydası olmadı, milletvekili dediğimiz zaman Şanlıurfa’ya bir hizmet getirmesi lazım, meclis kuruluyor parlamento getirildi ama ne yazık ki bizim Şanlıurfa milletvekillerimizin Urfa’ya hiçbir hayrı yoktur. Hepsi Ankara’ya gidip ofislerinde oturuyor ama Zeynel Abidin Beyazgül ise halkın içinde olan bir insan ve çok büyük bir projesi var ben o projesini çok seviyorum fakir fukaranın evini ziyarete gidiyor.

Açık ve net söylemek gerekirse Zeynel Abidin Beyazgül’ ün karşısına Recep Tayyip Erdoğan da çıksa ben yine de oyumu Zeynel Abidin Beyazgül’den taraf kullanırım o kadar net. Zeynel Abidin Beyazgül’den memnunuz inşallah önümüzdeki seçimlerde de kazanır biz Zeynel Abidin Beyazgül’den önceki başkanları da gördük her birinde 100 tane koruma vardı onlarla geziyorlardı. Biz halkın içinden olan bir belediye başkanını istiyoruz başkan halkın içine girmezse vatandaşlarla iç içe olmasa biz o başkanı ne yapacağız. Kasım Bey gerçekten dürüst bir insan ama Kasım Bey’in yanına yaklaşmak için üst mevkiden bir kişi olmalı ki yanına yaklaşabilirsin yoksa yaklaşman mümkün değil” dedi.

“ŞANLIURFA’DA DEM PARTİNİN KAZANACAĞINA İNANIYORUM”

Şanlıurfa’da oyunu DEM Partiden başka kimseye vermek istemediğini ifade eden Mustafa Kıvık, “Ben oyumu Şanlıurfa’da adaylığı kesinleşen Zeynel Abidin Beyazgül, Kasım Gülpınar ve Mehmet Emin Özaslan’ı boykot eder ama yine de oyumu vermem çünkü Şanlıurfa’nın hali ortada. Geçen sene deprem oldu, sel oldu bir sürü insanımız öldü ama Şanlıurfa’da yine değişen bir şey olmadı hiçbir tedbir alınmadı hiçbir çalışma görmedik. Şanlıurfa’ya hangisi daha hayırlıysa o olsun ama ben oyumu DEM Partiden yana kullanacağım. Çünkü Dem Partiden çıkacak adayın daha iyi çalışacağına Şanlıurfa’ya daha iyi hizmet edeceğini düşünüyorum. Ben Şanlıurfa’da Dem Partinin kazanacağına inanıyorum, hatta 2015 yılında sadece iki farkla kaybettiğini bile biliyorum. Osman Baydemir döneminde yani şu anda Dem Partinin Şanlıurfa’da kazanma ihtimali çok yüksek hatta ve hatta Kasım Gülpınar’ın aday gösterilmesi ile Dem Partinin kazanma ihtimali kesinleşti diyebilirim. Son olarak kim kazanırsa kazansın ama inşallah Şanlıurfa’yı ileri bir seviyeye taşıyacak bir insan olur” yorumunu yaptı.

“KAYA AİLESİ OLARAK 3 BİN TANE OYUMUZ VAR HEPİMİZ BEYAZGÜL’E VERECEĞİZ”

Nurettin Kayaisimli vatandaş ise, “Ben Şanlıurfa’da adaylığı kesinleşmiş olan Zeynel Abidin Beyazgül, Kasım Gülpınar ve Mehmet Emin Özaslan arasında seçim yaparsam eğer kesinlikle oyumu Zeynel Abidin Beyazgül’den taraf kullanacağım çünkü Şanlıurfa için çok fazla çalışıp projeler üretti. En önemlisi ise Abide Kavşağındaki köprüyü yaptı. Eski belediye binasını yıkıp yerine çay bahçesi yaptı. Akabe TOKİ’de mesire alanı yaptı, bunlar hepsi kendisini projeleri açıkçası biz Zeynel Abidin Beyazgül’dan yanayız ve biz Kaya ailesi olarak 3 bin tane oyumuz var hepimiz ona vereceğiz. Biz yerel seçimlerde Zeynel Abidin Beyazgül’e başarılar dileyerek seçim çalışmalarından dolayı her zaman yanında olup destekleyeceğimizi belirtmek isterim” dedi.

“BEN HARAM YERİM AMA ZEYNEL ABİDİN BEYAZGÜL HARAM YEMEZ”

Şanlıurfa’da adaylığı kesinleşmiş adaylar arasında Zeynel Abidin Beyazgül’e destek vereceğini ifade eden Gündoğdu, “yarım kalan projelerin tamamlanması gerekiyor. Zaten Şanlıurfa’da büyük ihtimalle AK Parti kazanır ve Zeynel Abidin Beyazgül Şanlıurfa’da yarım bıraktığı projeleri bitirmesi için tekrardan kazanması gerekiyor. Kasım Gülpınar Şanlıurfa’da dört dönem milletvekilliği yaptı ama Şanlıurfa’ya hiçbir faydası dokunmadı, Demek ki boştur her şey menfaattir yani kısacası siyaset demek menfaat demek. AK Parti eğer Zeynel Abidin Beyazgülü uygun görmüşse ben de oyumu o kişiye vereceğim Zeynel Abidin Beyazgül hem çalışkandır hem dürüst bir insandır ben haram yerim ama Zeynel Abidin Beyazgül haram yemez, inşallah önümüzdeki yerel seçimleri kazanır ve tekrar belediye başkanı olur projelerini tamamlar.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Kasım Gülpınar Zeynel Abidin Beyazgül