Urfalılar bu bayram tatile gidemedi!

TAKİP ET

Havaların ısınması ve Kurban Bayramı tatilin 9 gün olması kimi kesimi mutlu ederken, kimi kesimi ise kara kara düşündürdü. Şanlıurfa'da yaşayan vatandaşlar oluşan ekonomik sıkıntılardan dolayı tatil planını ertelediklerini söyledi.

Kavurucu sıcaklardan bunalan Urfalılar Kurban Bayramı’nı fırsata çevirmek için isterken ne yazık ki dalgalanan döviz kuru Urfalıları bu sene de köylere hapsetti. Tatil planlarının Urfa ve Urfa’nın köyleri arasında gidip gelmekle sınırlı olduklarını belirten vatandaşlar olmayan bir şeyin hayali kurulmaz diyerek sitem ettiler.

9 Günlük Bayram tatilinde hiçbir değişikliğin olmayacağını aktaran vatandaşlar tatil planlarını ertelediklerini anlattı.  Ayrıca vatandaşlar aldığı asgari ücretle ay sonunu zor getirdiklerini de belirtti.

“MADDİ İMKÂNIMIZ OLMADIĞI İÇİN TATİLE GİDEMİYORUZ”

Ekonomik nedenlerden dolayı tatil planlarını ertelediklerini aktaran Zeki Fırat "Bayram tatili çalışan için kötü geçecek çalışmayan için ise fark etmez. Daha önce de hiç Bayram tatili için başka bir yere gitmedim bu sene hiç gidemeyeceğiz. Ekonomik sıkıntılardan dolayı ne yazık ki hiçbir yere gidemiyoruz. Cebimizde para olacak ki tatile gidebilelim, cebimizde para yoksa tatile gitmenin de bir anlamı yok. Şu anda yollara baktığımızda yolların hepsi tıklım tıklım dolu bu sadece parası olanlar için tıklım tıklım dolu, bizim için ise öyle bir durum yok.  Bizler de keşke tatilimize yapabilseydik 9 günlük bir tatil az bir süre değil, dediğim gibi cebimizde para olmadığı için tatile gidemiyoruz. Herkes tatil planı için deniz yerlerini tercih ediyor fakat benim bir imkânım olsaydı daha doğal bir yeri tercih ederim” dedi.

“FIRSATIMIN OLMADIĞINI BİLDİĞİM İÇİN TATİL PLANI YAPMADIM”

İnsanların sosyal aktiviteleri, tatil gibi aktiviteleri ikinci bir plana ertelediklerini söyleyen İbrahim Aslantaş "Vatandaşlar şu anda çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor. İnsanların cebinde artık para bulamıyorsunuz. Bırakın tatil bölgelerine gitmeyi insan evine Bayram için şeker alırken bile indirim istiyor, Bayram tatiline gidip tonlarca para mı ödeyecek. Artık tatil planıymış, Fuzuli harcamalarmış bunlar insanların hayatında en son sıralarda yer alıyor. Bayram tatilini yapmayı hiç düşünmedim çünkü fırsatın olmadığını bildiğim için düşünme gereksiniminde de bulunmadım” şeklinde konuştu.

“ALDIĞIMIZ ÜCRETLE AY SONUNU ZOR GETİRİYORUZ”

Belirlenen ücretler ile ay sonunu zor getirdiğini ve bundan dolayı tatil planı yapamadığını söyleyen Ahmet Tekatlı "Vatandaşların Kurban Bayramı'nda olan kararsızlığı hala sürüyor. İnsanlar keseceği kurbanın hesabını yapıyor. Ekonomik girdabımızın bizleri sürüklediği yöne doğru gidiyoruz tatil planı diye bir şey yapamıyoruz çünkü biz daha çok karın tokluğu için çalışıyoruz. Eskiden bir ay çalıştığımızda elimizde bir para kalıyordu ve onunla plan yapabiliyorduk şu anda ise maalesef bırakın plan yapmayı bizler ayın sonunu zor buluyoruz. Ev fiyatları mı dersiniz, faturalarımı dersiniz gerçekten her şey aldı başını gidiyor. Elimde imkân olsaydı sahil kenarlarından ya da daha çok Ege bölgesini tercih ederdim, fakat öyle bir imkânımız olmadığı için sadece hayalde kalsın diyorum” ifadelerini kullandı.

“BİZİM TATİLİMİZ SADECE URFA’DAN İBARET”

Urfa dışına çıkma gibi bir şanslarının olmadığını ifade eden Suphi öncel "Bayram tatili güzel geçiyor fakat her şey ateş pahası, Bayram tatili için plan yapamadım çünkü bizim tatilimiz sadece Urfa’dan ibaret Urfa dışına çıkamayız. İmkânımız olmadığı için ne yazık ki Urfa dışına çıkamıyoruz her şey ateş pahası her şeye gelen bir zam bizi tatil planını yapmaktan vazgeçiriyor” dedi.

Kurban Bayramı Şanlıurfa ekonomik sıkıntılar