Urfalılar dikkat! Faiz güvenilir limanı etkiledi

TAKİP ET

Vatandaşların güvenilir limanı altında aşağı ve yukarı yönlü bir hareket yaşanıyor. Kuyumcu esnafı Mehmet Özbay, konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak dünden bu yana Cumhuriyet altınında bin TL'lik bir düşüşün olduğunu söyledi.

Altın fiyatları canlı ve anlık olarak yatırımcısının gündemindeki yerini koruyor. Geçtiğimiz gün Merkez Bankası tarafından faiz kararının açıklanmasından sonra altında hareketlenme yaşanmaya başlandı.

Altın fiyatlarındaki hareketlilik nedeniyle vatandaşların altına olan ilgisi artıyor. Birikim yapmak isteyenler altın fiyatlarını yakından takip ediyor.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı kuyumcular çarşısında esnaflık yapan Mehmet Özbay isimli esnaf Urfa Değişimi ekibine altındaki hareketlilik ile alakalı açıklamalarda bulundu.

Esnaf Özbay, yatığı açıklamada; altında hareketliliğin yaşandığını ve dünden biridir altında düşüş olduğunu fakat bu düşüşün kısa vadeli olduğunu söyleyerek Cumhuriyet altının önümüzdeki dönemlerde 23 bin TL’ye kadar çıkabileceğini söyledi.

Konuyla ilgili konuşan Özbay, altındaki düşüşün geçici olduğunu vurguladı.

“FAİZİN YÜKSELMESİ ALTINDA BİN TL’LİK BİR DÜŞÜŞE NEDEN OLDU”

15 senedir kuyumculuk mesleğini icra eden esnaf Mehmet Özbay, “Dünden beri altın biraz düşüşte, ayrıca bir dalgalanma söz konusu. Cumhuriyet altını 17 bin 300 TL’den 16 bin 300 TL’ye kadar düştü. Altının düşmesini sebeplerinden bir tanesi faizin yükselmesine bağlayabiliriz ve bu faiz yükselmesi altında 1000 TL’lik bir düşüşe sebebiyet verdi.

Altının düşmesi vatandaşları ya da yatırımcıların biraz panik ettirdi onun için vatandaş dünden beridir altın satmaya başladı ve bunun en büyük sebebi ise altının düşüşe geçmesidir. Vatandaşlara tavsiyem elinde altını olupta aciliyeti yoksa altınları hemen satmamalarını tavsiye ederim çünkü altın belli bir yere kadar düşer ondan sonra tekrar yükselişe geçer diye tahmin ediyorum.

Cumhuriyet altın 16.300 TL

Yarım altın ise 8300 TL

Çeyrek altın 4150 TL

Gram altın 2200 TL” dedi.

“CUMHURİYET ALTINI 23 BİN TL’Yİ DE GEÇEBİLİR”

Özbay konuşmasının devamında yaptığı açıklamada, “Altın güvenilir bir liman tabii ki iniş çıkışlar olur, altında düşüşler olabilir, yükselmeler olabilir ama altın hiçbir zaman değerini kaybettirmez, ben cumhuriyet altının 22 bin TL’ye kadar çıkacağını düşünüyorum, gramı ise 3 bin TL’yi bulabilir. Dediğim gibi altının bu kadar yükselmesinin sebebi faizin yükselmesi, ekonomik şartların olumsuz yönde vatandaşı etkilemesi diyebiliriz, onun için altın tekrardan yükselişe geçer. Vatandaşlar ekonomik sıkıntılardan dolayı altında düşüşler, yükselmeler kısmen de olsa olabilir. Vatandaşlar altındaki dalgalanmaya alıştı onun için kimse çok sorgulamıyor.

VATANDAŞ ALTINI TİCARETE ÇEVİRDİ

Artık vatandaş altını takip etmeye başladı. Onlarda bir nevi işi ticarete döktüler. Altın düştüğünde gelip alıyorlar, yükseldiğinde ise satmaya başlıyorlar. Vatandaşlara tavsiyem altın almak isteyenler, yatırım düşünenler şu anda altın almanın tam zamanı, alabilirler çünkü seçimlerden sonra altın tekrar yükselmesi söz konusu. Cumhuriyet altını 17 bin 300 TL’den 16.300 TL’ye kadar fiyatı bir düştü ama aslında bu düşüşün çok uzun süreceğini düşünmüyorum çünkü seçimden sonra yükselme ihtimali olacağını düşünüyorum.  Zaten artık altın düşse bile o kadar çok düşmez ama yükselmek ise daha büyük bir ihtimal. Hatta Cumhuriyet altını 23 bin TL’yi de geçebilir. Vatandaşlara altın almayı tavsiye ediyoruz altından hiçbir zaman zarar gelmez” diye konuştu.

Kuyumcu esnafı Mehmet Özbay Şanlıurfa altın fiyatları altın çeyrek altın