Urfalılar hayatından memnun değil!

TAKİP ET

Gazetemizin mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, artan maliyetler nedeniyle hayatlarından memnun olmadığını ifade etti. Özellikle son yıllarda gelen zamlar nedeniyle bir aktivite yapamadıklarını vurguladı.

Hayat pahalılığı nedeniyle yaşamdan bıktıklarını kaydeden vatandaşlar, A’den Z’ye her şeye büyük zamlar geldiğini söyledi. Hem asgari ücretli vatandaşlar hem de asgari ücretle çalışan vatandaşlar yaşam koşullarından memnun olmadığını söylediler.

Gazetemize konuşan vatandaşlar hayat pahalılığından dolayı yaşadığı hayattan memnun olmadıklarını kaydetti.

Gıda, giyim, ulaşıma gelen zamlar vatandaşların cebindeki parayı günden güne eritiyor.

“EMEKLİYİM YETMİYOR”

Hayat şartlarının giderek zorlandığını söyleyen Sinan Cengiz, emeklilerin yaşanan ekonomi sıkıntılardan dolayı memnun olmadığını kaydetti.

Yaşadığı hayattan ekonomi sebeplerden dolayı memnun olmadığını kaydeden emekli Sinan Cengiz, “Yaşadığım hayattan memnun değilim. Hayat şartları günden güne kötüye gidiyor. Hayat pahalılığı aldı başını gidiyor evimize bir şey alamıyoruz. Emekli olduğum halde geçinmekte zorluk çekiyorum. Ben kendimde Tayyipçiyim Allah yolundayım diyor bizlerde güveniyoruz. Ama şu an ki durumdan çok rahatsızız emekli olarak zor günler geçiriyoruz.  Daima borç altındayız. Daima milletten borç alarak hayatımızı devam etmeye çalışıyoruz” dedi.

“DOĞDUĞUMU PİŞMANIM”

Doğduğuna pişman olduğunu söyleyen Müslüm İnci hayatında sürekli çalıştığını tatile gitme fırsatı bulamadığını sadece  hayatını idame etmek için çalıştığını vurguladı.

Müslüm İnci, “Doğduğuma pişmanım. Hayat desen hayat yok. Hep çalışıyoruz elektrik su yemek parasına yetişemiyoruz. Her şey aldı başını gitti.  Bu dünyaya gelmişiz çalışmaya çalışarak günümüzü bitiriyoruz. Ne sosyal bir aktive yapma şansımız var ne bir yere tatile gidebiliyoruz hayat şartlarından dolayı onun için yaşadığım hayattan memnun değilim” şeklinde konuştu.

“ÖĞRENCİ OLARAK BİR AKTİVİTE YAPAMIYORUZ”

Öğrenci olduğunu hiçbir aktivite yapmadığını söyleyen Serhat Çelik yaşadığı hayattan memnun olmadığını ifade etti.

Serhat Çelik, “Yaşadığımız hayattan memnun değilim. Her şey aldı başını gitti. Bir yere oturuyoruz kalkmak zorunda kalıyoruz çünkü para yetmiyor öğrenciyiz harçlığımızı hayat pahalılığından dolayı çabuk tüketiyoruz. Neden bir Almanya neden bir Fransa kadar olamıyoruz. Burada marka olarak bilinen ürünleri oralarda kimse kullanamıyor bile” ifadesini kullandı.

“HAYAT ŞARTLARI ÇOK ZOR”

Geçim şartlarından dolayı insanların her gün intihara ettiğini söyleyen Aras Şahinoğlu, öğrenci olarak hiçbir aktivite yapamadığını ifade etti.

Aras Şahinoğlu, “Her şey dudak uçuklatıyor. Öğrenci olarak yaşadığımız hayattan memnun değiliz. Bu böyle devam ederse durumumuz çok vahim olur. Bakın her gün intiharlar yaşanıyor. Bunların sebebi hep hayatında memnun olmayan insanlar ile dolu. Onun için hükümetin derhal hayat şartlarını düzeltecek hamlelere başvurması gerekiyor” dedi.

Sinan Cengiz asgari ücret Müslüm İnci