Urfalılarda fikir bitmez; yeter ki kar olsun!

TAKİP ET

Kar yağışına hasret kalan Şanlıurfalılar, karla karşılaşınca birbirinden farklı fikirler uyguladı. Sadece kardan adam değil, isotlu kar bile yapıldı. Doğum gününü kutlayan çocuklara kardan doğum günü pastası bile yapıldı.

Uzun bir süre sonra etkili olan kar, Şanlıurfalıları farklı uygulamalara yöneltti. Kar yağışını coşkuyla karşılayan vatandaşlar, farklı fikirler ile bilinenlerin dışına çıkarak yeni uygulamalar denedi. Şanlıurfa’nın değerleri de karla bir araya getirildi.

 

Sadece kardan adam değil, kardan sürücü yapıldı

Kar yağışını dört gözle bekleyen vatandaşlar, rutin olan kardan adam yerine bu kez kardan sürücü yaptı. Motosikletin üzerine yapılan kardan sürücüye mont giydirildi, kravat bile taktırıldı. Kardan adamın motosiklet sürdüğü görüntüsü ortaya çıktı.

 



Kardan doğum günü pastası

Kar yağışının çocukların doğum gününe denk gelmesi de farklı buluşlar ortaya çıkardı. Rutin olan yaş pasta ile doğum günü kutlamasının yerini bu kez karlı pasta aldı. Doğum günü olan çocuklar için kardan yaş pasta yapıldı. Doğum günü pastası görüntüsü kazandırılan karlı pastanın üzerine meyveler konuldu. Daha sonra doğum günü çocukları yapılan kardan pastayı bıçakla kesti. Ortaya çıkan buluş ile görüntü aynı, tadı farklı oldu. Bu da çocuklar için en farklı ve ilgi çekici buluş olarak yeni fikirler arasında yer aldı. Söz konusu doğum günü kutlaması da çocukların daha fazla ilgisini çekti.

 



İsot karla buluştu

Yine karın tadını çıkarmak isteyen vatandaşlar, karla Şanlıurfa’nın acısını buluşturmak istedi. Rutin hale gelen karla pekmezin buluşmasının yerini bu kez karla isot aldı. İsotu karın üzerine dökerek acılı kar yapmak isteyen vatandaşlar, farklı bir damak tadına imza attı.

 



Kardan adamda isot renkliliği

İsotu ve acısından hiçbir zaman vazgeçmeyen Şanlıurfalılar yaptıkları kardan adamı da isotla buluşturdu. Kardan adama burun yapmak için genelde havuç kullanılırken, bu kez havucun yerini isot aldı. Bazı vatandaşlar ise isotu kardan adamın ağzını yapmakta kullandı.

 



Şanlıurfalıların imza attığı farklı fikirler, sosyal medyayı da oldukça renklendirdi.



Urfa Değişim

urfalılarda fikir bitme; yeter ki kar olsun! kar yağışına hasret kalan Şanlıurfalılar birbirinden farklı fikirler uyguladı sadece kardan adam değil kardan sürücü yapıldı kardan doğum günü pastası İsot karla buluştu kardan adamda isot renkliliği